+2

Birincisi, planlamanın olmaması, örneğin maden mühendisi ihtiyacı 100 kişi ise, üniversitelerden mesela 500 kişi mezun olduğunda doğal olarak 400 kişi boşta kalacak yada branşı dışında bir işle uğraşacak, ikincisi üretimi geri plana atıp ithalata ağırlık veren zihniyet, paramız varmı ithal ediyoruz diyen bir bakanın olduğu yerde yeterli yerli istihdam olamaz.

2 0
paylaş
+2

Tbi ki yazık ama sırf üniversite mezunu olmak içinde gidip gereksiz bölüm okumamak lazım ataması yok birseyi yok lise.den iyi bi bölümden mezun olan bile çok çabuk yerlesebiliyo. Bence okurken buda düşünülmeli

2 0
paylaş
+2

Malesef ülkemizin genel problemi ancak bu sorun çok fazla üniversite ve bölüm olmasından kaynaklanıyor.Her yere üniversite açmak o kadar da doğru değil.Herkes okumak istiyor ancak çoğaldıkça verilen eğitimde azalıyor.Mezun çok olunca iş sayısı da az olunca o kadar insan açıkta kalıyor.

2 0
paylaş
+2

Evet yazık ama bu insanlarında ne yapacağını kimse düşünmüyor. Bu da ayrı tartışılacak bir konu. Ama sonuç olarak yüz binlerce insan işsiz. Gerçek olan bu konu.

2 0
paylaş
+3

Bende onlardan biriyim 4 sene oldu mezun olalı hiç bir iş kapısı olmadı. girmediğm banka sınavı KPSS sınavı kalmadı ama olmadı. şimdi açıktan bir üniversite daha okuyorum bakalım sonuç ne olacak.

3 0
paylaş
+2

Yazık tabi sen onca sene çalış çabala bilmediğin semtlerde yaşa parasızlık çek aile özlemi çek stres stres stres bir şekilde okulunu bitir sonra ailenin yanına dön evde otur çok yazık

2 0
paylaş
+2

Yazık ki ne yazık aylardır işsizim nereye gitsem kapı duvar ha bide deneyim muhabbeti rezil durumdayız allah yardımcımız olsun

2 0
paylaş
+2

İstihdam sağlanmıyor ki nasıl çalışsınlar ? Zaten son dönemlerde kimse eleman alma taraftarı değil hatta olanların bile işlerine son veriliyor. Ayrıca emekliliğini dolduran bir çok insan maaşlı işini kaybetmemek için iş yerindem ayrılmıyor haliyle gençlere yeni iş imkanları sunulmuyor. Eleman alacak iş verenler daha çok tecrübeli eleman aradıkları için genel olarak yaşını başını almış bu işte bilir kişileri tercih ediyorlar, yeni mezun olmuşlar maalesef saf dışı ediliyor.

2 0
paylaş
+1

Bend e üzülüyorum bu duruma ama bazı üni mezunları iş beğenmiyor bundan da kaynaklandığını düşünüyorum.ne pozisyon okursa olsun girip tamah edilmeli üni mazunu olmak girdiğin her işte avantajdır yükselme olanağı çok çok fazladır o yüzdenn ben üni mezunlarının çok fazla seçici. Olmasından yana değilim

1 0
paylaş
+1

evet aynen işsizlik gıt gude sorun bu ulkede okumakta arrtık biişe yaramaz oldu

1 0
paylaş
+3

İşte bu durumdaki kişilerden birisi de benim. En sonunda cimere güzel bir dilekçe yazıp yolladım. Ziraat mühendisiyim ve ne kamuda ne de özel de kadro yok diye. Bana utanmadan kombi şirketinde satış danışmanlığı işi atmışlar. Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezine bakar mısın :) Görevleri tezgahtarlık bulup insanlara atmak olmuş herhalde. Resmen dalga geçiyorlar. Özele gidiyorum 5 yıl tecrübe istiyorlar. 50 tane de sertifika istediler. Yok ilaç uzmanlık sertifikası, yok bitki uzmanlığı bilmem ney belgesi. Verecekleri 3 kuruş maaş, bir atomu parçala demedikleri kaldı. Ama ales sınavında sonuncu olan bakanın kızı ablamız hemen yerleşti bir yere. Bir de mahkeme kararı ile belgesine erişim engellenmiş :) Hakkımı helal etmiyorum hiçbirine. Yaptıkları kul hakkı yemektir.

3 0
paylaş
+1

Üniversite aciyoruz diye övünen insan ar oldukça daha çok diplomalı ıssız olacak bu ülkede , herhangi bir şeyde ne olursa olsun sayı artarsa kalite düşer bu hep böyle olmuştur. Piyasada TL çok sa TL nin değeri düşer . Zart üniversitesi zurt üniversitesi kurarlarsa ve ülkede kalifiye eleman kalmayıp herkes üniversite mezunu olmaya çalışırsa olacağı bu. 80.00tane bölüm var ne işe yaradığını bilmediğim bölümler var çözüm mü özel üniversiteler in derhal azaltılarak kapatılması

1 0
paylaş
0

Bu insanlar devletin onlara para gözüyle bak altından dolayı ve eğitim sisteminin Yalnış bir çok zorbalıkla dolu olmasından dolayı işsiz ve hepsininde yılarca verdiği emeğe yazık hayatin bir çok setinden sırf eğitim için gelecek kurmak için geri kalıyorlar

0 0
paylaş
+1

Tam da nokta atışı yaptım Ben sırf iş bulamayacağım diye Okulu bırakmayı düşünüyordum çünkü okuyacağım okuyacağım annem babam beni okutacak okumasam onlar üzülür ben de onlar için okuyorum ama ya üniversiteyi kazanınca bir b** olamazsın adi diyelim üniversiteden mezun olduk ya İş bulamazsam o kadar işsiz varken ben nasıl iş bulacağım çok yazık sonra Türkiye Neden gelişmiyor diyorlar fikirleri var beyinleri yok ben böyle düşünüyorum

1 0
paylaş
+1

Evet malesef öyle bizim ülke de iş bulmak çalışmak çok zor buna kim nasıl bir çözüm bulabilir bilmiyorum bir çözümü var mıdır acaba

1 0
paylaş
+1

Gerçekten çok yazık onların hayallerine umutlarına gençliklerine.Ama hayıflanmak fayda vermez.Çözüm yollarına kafa patlatmamız gerekir bizim.Yoksa daha çok birikir o işsiz mezunlardan.Sadece memur olmak değil kıymetli olan tarım üniversiteleri açmalı üretici yetiştirmeliyiz.

1 0
paylaş
0

ülkede eğitimden önce torpil geçerli olduğu için okumak bir işe yaramıyor.o başarılı öğrencilerin olması gereken yerlerde bilgisiz torpilli kişiler olduğu için ülkemizde beyin göçü yaşanıyor.evet ihtiyaçtan fazla şekilde mesleklerin eğitimlerini almış öğrenciler olabilir fakat devlet olası bir personel istihdamında torpilli kişilere şans verdiği için başarılı öğrenciler her zaman işsizlik sorunu yaşayacaktır.

0 0
paylaş
0

Özel şirketler işçi alımı yaparken daha çok tecrübeye bakıyor ve belli bir tecrübe sahibi olan kişileri işe almaya daha sıcak baktığı için üniversite bitiren kişiler işsiz kalıyor Aynı zamanda Devleti'nde atamaları doğru düzgün yapamadığı için işsizlik alıp başını gidiyor.

0 0
paylaş
1 yorum
+2

Bunun bir sebebi de çok sayıda üniversite açılmış olması özellikle hiçbir vasfı olmayan çok sayıda vakıf üniversitesi var köklü kaliteli eğitim veren üniversitelerden mezun insanların işe alımlarda öncelikleri oluyor ancak aynı fakülte mezunu kalite olarak daha düşük üniversiteler mezun insanlar maalesef sayısı çok da olmayan eakiplerinin yanında tercih edilmiyorlar. Ya büyük bir üniversiteden mezun olunması gerekiyor ya da gerçekten alanında bilgi sahibi olacak şekilde kişinin kendisini geliştirerek mezun olması gerekiyor. Onun dışındaki mezunların neredeyse tamamı maalesef vasıflı rakiplerince elendikleri için mesleklerini dahi yapamıyorlar.

2 0
paylaş
0

Ülkemizin her ilinde birçok fakültenin var oluşu işsizliğin en büyük faktörüdür. İibf ve Eğitim gibi fakültelere gereğinden fazla kontenjan ayrılması gençleri bölümlerinden ayrı iş aramaya yönledirmektedir. Örneğin bende İktisat yüksek lisans yapan bir öğrenci olarak geleceğimden hiç emin değilim.

0 0
paylaş
+3

Bu noktada aslında yanlış yapılan hata bu kadar çok üniversite ve bölüm açılması oldu. Yani ihtiyaçtan fazla öğrenci alınıp mezun verilince böyle olacağı kesindi. Yazık ama bu konuda bir şey yapacaklar yine kendileri.

3 0
paylaş
0

Çünkü gereğinden fazla üniversite açıldı ve fazla insan mezun oldu herkes yerleşemiyor ondan dolayı yazık oldu tabi gençlere.

0 0
paylaş
+1

Geçenlerde buna çözüm olabilecek bir soru okudum burada. Berat Albayrak 2.5 milyon işçi istihdam edecek bir proje uygulamaya geçirecekmiş. Umarım doğrudur.

1 0
paylaş
+1

Asgari ücrete çalışırlarsa iş var ama tabi haklı olarak yüksek maaşlı iş istiyorlar. Orda da torpil devreye giriyor ne yazık ki

+1

Bunun nedeni eğitim sistemimizin ve iş imkanlarının kötü olmasıdır. Ülkede üniversite açılmaya önem veriliyor ve bununla övünülüyor ama üniversiteden sonra kimin ne olduğuyla kimse ilgilenmiyor. Asıl sıkıntı bu noktada başlıyor.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.