+30

Türkiye'de üniversite eğitimi nitelikli mi?

    -   Eğitim
30 0
32 yanıt   -  
+1

Bir çok üniversitede nitelikli eğitim verilemiyor. Kendini geliştirmek, çabalamak zorundasın.

1 0
paylaş
+1

O gittigin üniversiteye göre sana göre değişiyor. Mesela gittiğin universite iyi ama sen çalışmıyorsun kendini geliştirmiyorsun ya da üniversite orta seviye ama sen okuyarak çalışarak alanında araştırmalar yaparak kendini geliştirebiliyorsun. Ikisine de bağlı önemli olan kişinin kendini geliştirebilmesi.

1 0
paylaş
+1

Bu soruya cevap tek yönlü olarak verilmesi mümkün değildir. Çünkü bu kişinin gittiği universitenin puanına dayalıdır. Yüksek Taban Puanli üniversitelerimiz avrupaya oranla gerek egtimsel , gerek zihinsel olsun bu açılardan üstünlük göstermektedir. Bazı üniversitelerimiz ise taban puanları düşük olduğu için eğitimsel ve bircok açıdan düşük performans gösterir.

+1

Ben hala son derece nitelikli eğitim veren bazı üniversitelerimiz olduğunu düşünüyorum. Bu görüşüm ülkemizdeki tüm üniversiteler için geçerli değil. Diplomayı sadece iş bulma aracı olarak kullanacak kişilerin (eğer eğitime, gelişime önem veriyorlarsa) kendilerini geliştirmek üzere farklı yollar da aramaları gerektiği görüşündeyim. Aksi halde, çok iyi eğitim verdiği bilinen üniversitelerimizden birinden, en tercih edilmeyen, en düşük puanla alan bir bölümden bile olsa o diplomayı almak onurdur diye düşünüyorum

1 0
paylaş
1 yorum
0

Üniversiteden üniversiteye değişiyor aslında, kendi alanında gerçekten çok yetenekli ve başarılı üniversiteler var Hacettepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi gibi çok başarılı öğrenciler yetiştiren üniversiteler mevcuttur. Aslında burada önemli olan öğrencinin kendi bölümünde nekadar başarılı olduğu nekadar emek verdiğidir. Ben Türkiye'de iyi eğitim verildiğini düşünüyorum, en azından benim için öyle.

0 0
paylaş
+1

her ile bir üniversite her üniversiteye ihtiyaçtan fazla ögrenci alırsanız ne üniversite ne ögrenciler nitelikli olur

1 0
paylaş
+2

Maalesef üniversitelerimiz bu konuda sınıfta kalmıştır. Eğitim niteliği oldukça düşük bir seyirde devam etmektedir. Ülkemizin en iyi okulları bile dünya sıralamasında ilk yüzde bile değildir. Düşünün Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, Koç gibi üniversitelerin ilk yüzde olmaması ne acı verici bir durum değil midir?

2 0
paylaş
+1

Türkiye'de üniversite eğitimlerinin çok kaliteli nitelikli olduğu üniversiteler vardır.Ama bunlar 10 parmağı geçmez.Diğer üniversitelerin eğitimlerini kaliteli nitelikte bulmuyorum.Özel üniversiteler çok fazla ve hepsinin binadan farkı yok.

1 0
paylaş
0

Hepsini aynı kefeye koymak doğru olmaz ama kendi okuduğum üniversiteden örnek vermek istiyorum. Bölüm hocamız bize okulda yapılan fidan dikme etkinliğine katilirsaniz dersten geçersiniz diye şart koymuştu. Tamam fidan dikmek güzel birşey ama bir fidan la ders geçen öğrenci ne kadar verimli olabilir ki.

0 0
paylaş
0

Genelleme yapmak doğru olmaz çok iyi devlet üniversitelerimiz mevcut. Ancak Her yandaş iş adamına üniversite kurma lisansı verirsen eğitimde ne nitelik kalır ne de kalifiye eleman. İki sandalye bir sıra atınca hukuk fakültesi kurulan bir ülkede hakka ve hukuka dayalı avukatlar nasıl yetişebilir ? Her sene onbinerde mezun veren bir bölüm nasıl olurda iş bulabilir ? Yanlız da üniversite de değil hangi şeyden ne kadar fazla varsa orada değer düşer , altın ile elması birbirinden bu ayırır .

0 0
paylaş
+1

Birkaç tanesi dışında kesinlikle değil çünkü bazen sırf yapmak için yapılıyor ve o durumlarda da kalitesiz sonuçlar çıkabiliyor ama şimdi öyle böyle kurulmuş olanlar da ileride gelişir umarım.

1 0
paylaş
0

Şuan üniversitelerin eğitim sistemiyle oynanmakta ama üniversiteler bölümlerine göre kendi aralarında kalitesi bakımından ayrılıyor. Okumak istediğin bölüme göre tercih yapmak daha mantıklı.

0 0
paylaş
0

Bu kesinlikle üniversitelere göre değişiyor.En azından beş on tane nitelikle ve saygın üniversite var.Zaten onları kazanan kesin olarak mesleğini eline alabiliyor ya da ileride çok iyi yerlere geliyorlar.Fakat şimdi ki devirde bazen çıkış neresi olursa olsun akraba , dayı olunca tamamdır hemen işi kapıyorsun .Bu her alanda avar ama en çok siyaset , hukuk ve ekonomi alanında oluyor.

0

Üniversiteden üniversiteye hatta bölümden bölüme bile değişen birşey aslında bu çünkü tamamen öğrencilerin, öğretmenlerin, bölüm içi imkanların etkisi olarak değerlendirmemiz gereken bir durum. Kendi bölümüm ve üniversitem için de bu durumu değerlendirmek gerekirse; bence gayet nitelikli bir bölüm her türlü imkanı sunuyorlar, hiç bir şekilde geri çevrilmeden bütün isteklerimiz onaylanıyor. Güzel yani. :)

0 0
paylaş
0

Türkiye de üniversite eğitiminin pek nitelikli olmadığı düşüncesindeyim şartlar gelişen teknoloji ve sürekli açılıp yenilenen üniverste şartları insanlara hep yeni şeyler yaptırıyor ama okuma şiddet ırkçılık gibi bir çok faktörde beraberinde geliyor maalesef

0 0
paylaş
0

Bence Türkiye'deki nitelikli üniversite sayısı Bir elin parmağını geçmeyecek sayı kadardır Bunun dışında üniversiteler niteliksiz dir ülkemizde o kadar çok özel üniversite vardır ki bunlar ise niteliktir bulmak işleyiş sistemi Parayı veren düdüğü çalar anlamındadır ve nitelikli bir eğitim alırlar.

0 0
paylaş
0

herkez hakketigi yere gider ama cok calışmasın matamatik iflas ediyoruz herkezin baş belası

0 0
paylaş
+1

Bazıları nitelikli üniversiteye okumak için okuyan var sırf ortam için ama ailesi orda ona para salmak için ne mücadele verdiğini bilmiyor

1 0
paylaş
0

Türkiye'de üniversite eğitimi birkaç üniversitede diğerlerine göre nitelikli ama dünyaya göre bu konuda çok geride olduğumuz ortada. En kaliteli üniversitelerimiz bile dünyada ilk 1000 içinde sadece 13 tane olması kötü.

0 0
paylaş
0

Üniversiteler nitelikli ama eksik yanları da olabiliyor tabi.Her üniversitede verilen eğitimler farklılık gösterebiliyor.

0 0
paylaş
0

Nitelikli bir eğitim yok ülkenin içinde olduğu gelişmişlik seviyesi bu eğitimin açıklamasını yeteri kadar yapıyor

0 0
paylaş
0

Ülkemizde sadece üniversite değil ilkokuldan beri aldığımız eğitimin yeterli ve kaliteli insan yetiştirecek düzeyde olduğunu düşünmüyorum

0 0
paylaş
0

Üniversite olarak iyi bir okul değilse veya bölüm çok iyi bir bölüm değilse nitelikli olduğunu düşünmüyorum. Ama burda kişinin kendisini geliştirmesi önemli olabilir.

0 0
paylaş
0

Her yıl binlerce öğrenci üniversite için yurtdışına gidiyor çünkü üniversitelerimiz o kadar eksik ve niteliksiz ki anca doktora, yüksek lisans yaparsan düzgün bir iş bulabiliyorsun

0 0
paylaş
0

Bütün üniversitelerin nitelikli olduğunu söylemek doğru olmaz. Eğer öyle olsalardı bütün üniversite bitirenler kendilerine çok fazla şey katarak, donanımlı bir şekilde mezun olurlardı. Ama pek de öyle bir durum yok gözlemlediğim kadarıyla. Belli başlı birkaç üniversite var ülkemizde gerçekten iyi eğitim veren. Diğerlerinin eğitimi de kendi arasinda orta seviyeden aşağıya doğru düşüyor.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.