+32

Tüberküloz nedir?

    -   Eğitim
32 0
38 yanıt   -  
+2

Bakteriyel bir hastalıktır. Veremli hastaların öksürüğünden saçılan bakteriler yoluyla insandan insana geçebilir. Veremde akciğerin bağ dokusundaki esneklik azalır ve solunum yüzeyinin kalınlığı artar. Bu durumda gazların difüzyon kapasitesi azalır. Genellikle havasız ortamlarda yaşayan ve bağışıklık sorunları olan kişilerde görülür.

2 0
paylaş
+2

bir bakteri türünün neden olduğu genellikle akciğerlerde görülen ancak vücudun diğer bölümlerine de yayılabilen bulaşıcıbir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü , yılda 9 milyon kişinin tüborkiloz hastalığına yakalandığını ve bunun dışında 3 milyon kadarının da sağlık sistemlerindeki yetersizliklerden dolayı belirlenemediğni açıklamıştır. Yüzyıllardır insanları etkileyen en önemli hastalıklardan biridir. Geçmişi MÖ 8000 yılına kadar uzanmaktadır.
Yunanlılar bu hastalığı israf olarak nitelendirmişlerdir. Birçok Avrupa ülkesinde tüberküloz, yetişkinlerin yaklaşık %25 inin ölümüne , 1900 lerin başına kadar da ABD de önde gelen ölüm nedeni olmuştur.

2 0
paylaş
+1

Verem hastalıgı ama tedavisi var diye biliyorım

1 0
paylaş
+1

Veremin bulaştırdığı çok kötü bir hastalıktır ve herkes bu hastalığı taşıyamaz.

1 0
paylaş
+1

Çok tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır.

1 0
paylaş
0

Halk arasında Verem olarak bilinen hastalığın bilimsel adı. Eski zamanlarda birçok ülkede insanların ölümüne yol açan ve virüs mikrobunun sebebiyet verdiği bir akciğer hastalığıdır. Özellikle Ortaçağdan itibaren veba hastalığı ile birlikte çok etkin olmuş ve birçok insanın yaşamını yitirmesine neden olmuştur.

0 0
paylaş
+1

ismini duymuştum ama bildiğim kadarıyla bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu biliyorum

1 0
paylaş
+1

Veremli hastaliklarin öksürükle bulaştırdığı bir hastalıktır genellikle havasız ortamlarda yasayan ve bağışıklık sorunları olan kişilerde görülür

1 0
paylaş
+2

Diğer ismi verem olan tüberküloz belli bir bakterinin sebep olduğu, akciğerlere zarar veren ve görevlerini yapmasını engelleyen bulaşıcı bir hastalıktır. Kanlı öksürük, balgam, halsizlik, iştahsızlık ve aşırı kilo kaybı gibi belirtileri vardır. Tedavi edilmediği durumda insanın ölmesine sebep olmaktır.

2 0
paylaş
+1

Veremin daha bilimsel ismi. Hatırladığım kadarıyla ince hastalık da deniliyordu. Bulaşıcı bir hastalıktır. Solunum yoluyla bulaşır. Hasta olan kişiyle aynı artamda altı saat kalınmaması gerektiğini hatırlıyorum. Tedavisi günümüzde bulunmaktadır diye biliyorum. Ayrıca verem aşısı da günümüzde mevcuttur.

1 0
paylaş
0

Halk arasında verem olarak bilinir ve solunum yolu ile bulaşır. Akciğerde görülür ama vücudun diğer bölgelerine de yayılabilir. Bulaşıcı bir hastalıktır.

0 0
paylaş
0

fikrim yok

0 0
paylaş
0

Tüberküloz hastalığının ismi veremdir.Bundan 200 yıl 300 yıl önce on binlerce insan tüberküloz yani Verem hastalığından hayatını kaybetmiştir.Günümüzde bu hastalığın çözümü bulunmuştur erken tedavi olursa eğer büyük ihtimalle iyileştiriliyorlar.

0 0
paylaş
0

Veremin diğer adı diye biliyorum .Ciddi bir hastalıktır.

0 0
paylaş
0

Halk arasında Verem diye bilinen bakteriyel bir hastalıktır aşırı Ateş öksürük ilk belirtileri olduğunu biliyorum günümüzde küçük çocuklara aşısı vuruluyor tedavisi vardır eskisi gibi korkutan bir hastalık olmamakla beraber çok ciddi bir hastalıktır

0 0
paylaş
+1

Akciğerleri etkileyen ölümcül vakalarida olan kendiyle beraber 200 farklı hastalık getiren halk arasında verem olarak bilinen hastalığın bilimsel adi

1 0
paylaş
+1

Tüberküloz Mycobacterium tuberculosis adı verilen bir basille oluşan bulaşıcı bir hastalıktır. Tüberküloz, % 80 oranında akciğerlerde olmak üzere bütün organlarda görülebilir. Tedavi edilmeyen veya yetersiz tedavi edilen hastalarda ölüme yol açabilir. Bu günkü modern tedavi ile tüberküloz hastalarında yüzde yüze yakın iyileşme sağlanabilir.

1 0
paylaş
+1

Halk arasında verem olarak bilinen bulaşıcı ve öldürücü bir hastalık

+1

Halk arasında verem adı ile bilinir. Bakteriyel bir hastalıktır. Soluma yolu ile diğer insanlara bulaştırabilir. Akciğer hastalığıdır. Şuanda da eskisi gibi ölümler ile fazla sonuçlanıyor mu bilmiyorum. 1900'lü zamanlarda genel olarak ölüm ile sonuçlanırdı. Tarih kitaplarının ve sağlık üzerine yazılan kitaplar da böyle geçmekte.

1 0
paylaş
0

Eskiden Verem diye söylenirdi fakat günümüzde ismi tüberküloz olarak söylenmektedir Çünkü Sanırsam Verem ismi daha korkutucu bir isim gibi gelir insanlara Halbuki aynı şeydir ölümcül bir hastalıktır.

0 0
paylaş
0

Bütün sevgili arkadaşlar yeterli bilgi aktarmış,nasıl bulaşır ve belirtilerini ise ben aktarmak isterim
Sadece solunum yolu ile bulaşır belirtileri ise;uzun süren kuru öksürük,göğüs ağrıları,iştahsızlık,genel olarak akşam vakitleri yükselen ateş,kilo kaybının yanında halsizlik,ileri vakalarda nefes darlığı ve en incesi öksürük ile ağızdan kan gelmesidir.Umuyorum yeterlidir

0 0
paylaş
0

Günlük yaşamda kullandığımız dilde verem de denen çoğu zaman akcigerde ama her organ da görülebilen ölümcül bir hastalık. Allah kimsenin başına öyle dertler vermesin. Hastane köşelerinde geçirmek günleri o kadar zor o kadar zorki...

0 0
paylaş
0

Veremin diğer adı diye biliyorum. Solunum yolları ile ilgili bir hastalık

0 0
paylaş
0

Eskilerin deyimiyle ince hastalık yani verem hastalığının tıp dilindeki adıdır .Bir dönem dünyanın en ölümcül hastalığı olarak anılıyordu.Modern tıp sayesinde ölümler azaldı ve tedavi olanakları gelişti.Ancak dikkatli olunmalı ve gevşek davranmamız gerekir.

0 0
paylaş
+1

Tüberküloz, eski adı ile halk arasında geçen verem hastalığı da özellikle hava yani solunum yoluyla hastalık bulaşıcıdır . Kişinin hapşırması veyatta solumuş olduğu hava ile alakalı bulaşıcıcı gösterebilir .
Bunun haricinde kişinin çatal kaşık havlu veya bunlarla değil damlacıklarla yani kişinin öksürüğü olsun hapşırması bu durumlarda bulaşır . Bu hastalık çok sinsi olarak vücutta yayılan genellikle kanlı öksürük, halsizlik, ateşlenme , beslenme bozuklukları gibi bu tür belirtiler ortaya çıkabilir. Artık günümüzde kolaylıkla bu hastalığın tanısı erkenden koyulabiliyor bu hastalığın tedavisi en az 6 ay kadardır.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.