+31

Toplumdaki ahlaki çöküşün sebebi nedir?

    -   Görüş
31 0
38 yanıt   -  
+1

Ben bunu tv ve kitaplarda ahlakın çok önemsiz gosterilmesine ve ailelerin bu egitimi vermemelerine bağlıyorum.

1 0
paylaş
+2

Öncelikle hersey aile terbiyesi ile baslar aile iyi bir egitim vermeli cocuklaeina ve sonra arkadaş cevresi cok onemli ve son olarakta okul ve egitim hayati ahlâkî cokusu yada yükselişi belirler

2 0
paylaş
+3

Toplumdaki ahlaki çöküşün sebebi yine ahlak için yapıldığı söylenen baskılardır. Bunlar yüzünden insanlar kendilerini kısıtlanmış hissederler ve bir süre sonra bastırılan her şeyleri çok daha kötü bir şekilde açığa çıkarak ahlaki çöküşe neden olur.

3 0
paylaş
+1

Yeni nesil olarak görüyorum bunun sebebini. Eskiden bu kadar ahlaksız bir toplum değildik. İnsan, hayvan gibi tüm canlıların kıymetini biliyorduk ailemizden bize bu şekilde aktarılıyordu. Şimdilerde ise modernlik adı altında çocuklara gerekli ahlak eğitimi verilmiyor maalesef. Çocuğum rahat büyüsün diyerek çocukları rahat bıraktıkça, usulüne uygun yaşamayı öğretmedikçe bu hale geldik. Bu dediklerim tabii ki her aile için geçerli olan şeyler değil. Hala birçok aile çocuğuna o kadar güzel eğitim ve ahlak aşılıyor ki hayran kalmamak mümkün değil.

1 0
paylaş
+2

Kısa yoldan zengin olmak popüler kültür zehirlenmesi yaratıyor.Bu yüzden okul çağındaki çocuklar teknoloji ile bunlardan etkileniyor .Dönem eskisi gibi değil her şey bir tık ötede çıkan üçüncü sayfa haberleri bu çöküşü destekliyor.

2 0
paylaş
+1

İnsanlar manfaatlerini ön planda tutmaya başladılar ve bunun sonucu da toplumda amaca giden her yol meşrudur anlayışı oluştu. İnsanlar etik değerleri kaybettiler veya bu değerleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya başladılar.

1 0
paylaş
+3

Toplumda ki ahlakın çöküşü bence insanların artık televizyon sosyal mecralar internet gibi uygulamalarda her şeyi görmeleri ve bunu sanki normalmiş gibi karsilamalaridir normallesince insan yaptığının yanlış olduğunu bile fark etmiyor

3 0
paylaş
+1

Bir numaralı çöküş sebebi facebook, instagram ve tv gibi sosyal ağlar ve uygunsuz dizi film konularıdır bunlar sayesinde toplumda ne ahlak kaldı nede edep kaldı.

1 0
paylaş
+1

Normal olmayan şeylerin normal karşılanması.İzlediklerimiz den, çevreden ve İnternet ortamın dan etkileniyoruz ve değerler,doğrular değiştiği için.

1 0
paylaş
+3

Özellikle televizyondakilerin ve sosyal medyadakilerin yaptığı her ahlaksızlığı normalleştirmesi ve çoğunlukla gençleri aşılayıp ahlaksızlığa yöneltmek

3 0
paylaş
+2

Bunun bir sürü faktörü var. Medya ve internetin gelişimi buna çok büyük etkenlerden bir tanesidir mesela.

2 0
paylaş
+1

bizim ülkemizde yasak olan herşey tatlı gelir insana örnegin elma bahçeniz var ama komşunun elması daha cazip gelir size neden çünkü o yasaktır bunun dışında birde normallestirme var tabi eskiden şehit haberi duyunca bütün kanallar dahil yas tutardı şimdi 50 şehit gelse 3 dakika haberde duyuyoruz allah sabır versin diyip geçiyoruz bunun dışında ekonomik sıkıntılardan dolayı insanların düşünmeye vakti yok ahlak mış namus şeref gibi kavramlar da ölmeye başladı en tepemizdeki insanlar sen şöyle çaldın diyor oda sende şurda çaldın diyor insanların Ar damarı çatlamış diyemicem öyle bir damar yok

1 0
paylaş
+1

Bu soruya verilebilecek o kadar çok örnek varki saymakla bitmez. Günümüzde fuhuş eşcinsellik evlilik dışı çocuk, tecavüz vakalarının artışı ahlaki çöküşün bazı göstergeleridir.

1 0
paylaş
+1

Bu toplum artık bayağılaştı. Tüm değerlerini yitirdi. Başlangıç tabi ki aile. Nasıl mı? Anlatayım : 1. Anne ve babaya saygı kalmadı. 2. Diğer büyüklerin zaten yeri hiç yok. 3. Tamamen kapitalist olduk. 4. Ahlak ve vicdan yok. 5. Komşuluk yok. 6. Birbirimize destek olmak yerine devamlı köstek olmak var. 7. Milletimizin yarısı henüz açlık sınırında olduğu için Maslow Piramit 'inin diğer aşamalarına bir türlü geçemiyoruz. Şimdilik bu kadar.

1 0
paylaş
+1

Çok farklı sebepleri ama bence en önemlililerinden bir tanesi topluma örnek olacak kişilerin sürekli bir yanlışının çıkması ve imam cemaat hesabı olması.

1 0
paylaş
+1

Dünya insanlardan dolayı çöküyor özellikle erkekler yüzünden kundaktaki bebeğe ıstısmar eder oldular erkek olsun kız olsun farketmıyor hayvanlara işkence edıyorlar insanlık değil bu

1 0
paylaş
+1

Sosyal medya bu durumda çok etkili oluyor.

1 0
paylaş
+1

Tekleştirilmek, yalnızlaştırılmak, ben merkezciliğin ilerlemesi, televizyonda izlettirilen diziler, ileri teknolojinin yanlış kullanılması vs vs vs...

1 0
paylaş
+1

Kıyametin yaklaşmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Binaların ve zinaların çoğalması bir kıyamet alameti diye biliyorum.

1 0
paylaş
+1

Çünkü hiçbir şekilde hak ettikleri cezayı almıyorlar. Adalet kavramı sadece bir saray ismi. Aileler eğitimsiz. Çocuk yetiştirirken her istediğini yapıyorlar. Doyumsuz bir nesil ortaya çıktı. Bu bir iyilik değildir, çocukların gelişimi için kötü örnektir. Küfür, hakaret hepsi serbest oldu artık. Ne sevgi kaldı ne saygı. Toplumda eskiden komşuluk, dostluk gibi kavramlar vardı. Şimdi hiçbir şey kalmadı.

1 0
paylaş
0

bunun Birçok nedeni var ama en önemlisi Buna göre insanları adet giderlerden ve birinin uzaklaşması Batı gibi zaten çökmüş Bir toplumun değerlerinin alıp kendi değerlerini kabul etnemizden kaynaklaniyirdur

0 0
paylaş
0

Din adı altında dolandırılan insanlar din adı altında yapılan zulümler toplumda ahlaki çöküşe sebep olmuştur.

0 0
paylaş
0

Toplumdaki ahlaki çöküşün en temel sebebi modern çağın getirdiği popüler şeylerdir. Örnek verecek olursam çekilen diziler, filmler, yazılan kitaplar bunların hepsi toplum ahlakına aykırı bir biçimde insanlara sunuluyor ve yeni nesil ergenlik dönemine girmekte olan her çocuk bunların özentisi oluyor bu nedenledir ki ahlak denilen şey ayaklar altına alınıyor.

0 0
paylaş
0

Sebebi şudur ki gelen çağın çok değişik gelmesi. Ailelerin çocukları olduğundan fazla şimartması. Çocuklar şimdi yok nedir, hayır nedir bilmiyorlar ne isterlerse eline geçiyor. Ne isterlerse yapıyorlar böyle olunca da ahlakı öğretmek o konuda eğitmek zorlaşıyor.

0 0
paylaş
0

Nefesimiz,başkaları gibi olma düşüncesi.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.