0

Hayatta hiçbir şey için geç değildir, hayat her yaşta yaşmaya değer ve güzeldir. Asıl önemli olan bu hayatı yaşayabilmektir. Tolstoy bisiklet sürmeyi öğrendiği zaman 67 yaşındaydı, bu kavram oradan gelmektedir ve hayatta hiçbir şey için geç değildir anlamında kullanılır.

0 0
paylaş
+1

Bu soru hepsinden önce çarptı gözüme. Hala gülümsüyorum. Teşekkürler. Henry Ford'un bir sözünü yazmış biryerlerde bir yazar. Onu tam buraya koymak istedim: “Öğrenmeyi bırakan yirmisinde de sekseninde de yaşlıdır. Öğrenmeye devam eden genç kalır. Zihni genç tutmak en büyük meziyettir."

1 0
paylaş
0

Ilk kez sizden duydum ve yorumlar sayesinde de ne olduğunu anladim

0 0
paylaş
0

Bence onun yazdıklarına elledi şeyi ifade ediyor bisiklet gördüklerini yarattığı şey

0 0
paylaş
0

Tolstoy geç yaşlarında bisiklet sürmeyi öğrenmiş ve bu kişi isterse herşeyi her yaşta öğrenebileceğini sole ve o anlamda kullanır.

0 0
paylaş
+1

Bu hayatta yaşın kaç olursa olsun hiç bir şey için geç olmadığını ve insan istediği zaman her şeyi başarabileceğini söylediği bir düşünce kendisi de 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrenmiş bunun üzerine böyle birşey söylemiş

1 0
paylaş
0

Sonbaharda bisiklet ile sarı yapraklar arasında bisiklet sürmek geldi

0 0
paylaş
+1

İnsanın her yaşta her şeyi öğrenebileceğini anlamaktayız. Gerçektende doğru öğrenmenin yaşı yoktur.

1 0
paylaş
+1

Yaşın kaç olursa olsun birşeyler için geç değil. Yaşınız büyükte olsa birşeyler öğrenebilirsiniz öğrenmenin sınırı yoktur demek isteniyor aslında. Kendiside sanırsam 65 yaşından sonra bisiklet sürmeyi öğreniyor bunun üzerine bu cümleyi kuruyor.

1 0
paylaş
+1

Çok fazla bir bilgim yoktu bu sözle ilgili. Verilen cevaplardan hatırladım olayın ne olduğunu ve aklıma direk büyük büyük babaannemin 61 yasında okumayı söktüğü aklıma geldi. Öğrenmenin hatta geçmişte yaşadığın hiç bir keşken için geç değil demişti kendisi. Bu sözü buraya bırakıp kendisine ayrı bir teşekkür ediyorum.

1 0
paylaş
+2

İlk defa duyduğum için araştırma gereği duydum. Tolstoy’un bisiklet kavramında anlatılmak istenilen hayatta yaşımız kaç olursa olsun hiçbir şeye geç kalmadığımızdır. İstedikten sonra yaşımızın 20 veya 80 olmasının hiçbir önemi yoktur. 50 yaşında okuma yazma öğrenen insanlar bile var, yeter ki biz isteyelim.

2 0
paylaş
+2

Tolstoy, bizim toplumumuzda "ihtiyar" kabule dilen, insanların kendilerini saldığı bir döneminde bisiklete binmeyi öğrenmiştir. Bu terim de oradan ortaya çıkmıştır. Her yaşta yeni şeyler öğrenip deneyimler yaşayabiliriz.

2 0
paylaş
+1

öğrenmenin yaşı yoktur ve azimle istenilen şeyler başarılı sonuç verir bana bunu düşündürür.

1 0
paylaş
+1

Tolstoy un bisikleti ile olan birkaç görselini görmüştüm. Bence zamanına göre güzel bisiklet ayrıca Tolstoy un adının geçmesi şu an bana çok büyük bir yazar olduğunu düşündürdü. Ama bu kadar yazmasında yanlış bilmiyorsam toprak sahibi bir ve varlıklı bir yazar olmasının da katkısı var. Her ne olursa olsun Tolstoy çok büyük bir yazar.

1 0
paylaş
+2

Başarmak için yaş, zaman, mekan farketmez her yerde istenilen şey öğrenilir anlarım ben. İnsan yeterki. İstesin.

2 0
paylaş
+1

Bu iki kelime çok tanıdık geldi bana ve açıkçası beni biraz geçmişe götürdü. Sanırım ilkokulda bir hocam bahsetmişti bu tamlamadan. Tolstoy bisiklete binmeyi oldukça geç bir yaşta öğrenmiş. Ve Tolstoy'un Bisikleti denilince hiçbir şey için geç kalınmadığı akla gelmeli. Yaş fark etmez, istenilen şey, koyulan hedef çoğunlukla her zaman yapılmaya uygundur.

1 0
paylaş
+1

Bunu ilk defa burada duydum desem yalan olur çünkü duydum ama ne olduğunu merak edip de açıkçası araştırmadım.Bende internete baktım ve ne olduğunu öğrendim.O adam bisiklet sürmeyi 67 yaşında öğrenmiş yani hiçbir şey için geç değildir.

+1

İnsan her şeyi isterse başı olursa başarır.
Başka bir açıklaması olamaz.

1 0
paylaş
+1

Benim için şu, ben bir şey yapmaya yeltenince onun yaşı geçti, ne gerek var , çocukmusun , şimdiden sonra ne işe vyarıycak gibi ifadeler kullanılıyor , aklıma hemen Tolstoyun bisikleti gelir, insan ne zaman ,neyi yapmak istiyorsa onu yapabilir . Bunun yaşı, yeri ,zamanı yoktur.

1 0
paylaş
+1

Tolstoy bisiklete binmeyi oğlu öldükten sonra Moskova bisiklet severler derneği üzülen yazara bisiklet hediye etmiş ve işlerini hallettikten sonra biniyormuş.67 yaşında binmesini öğrenmiş.Bir şeylerin öğrenmek için geç olduğunu düşünen insanlara Tolstoy'un bisikleti aslında geç olmadığını öğretiyor.

1 0
paylaş
+2

Tolstoy bisikletini sanırım çok geç yaşlarda almış. Bundan dolayı da bu ifade belli bir yaştan sonra yapılan şeyleri eleştirenlere karşı kullanılacak bir ifade. Ama hayatımda ilk defa duyduğumu da kabul etmeliyim.

2 0
paylaş
+1

hiç bişey ne düşündürmesini istersin

1 0
paylaş
+2

Normal bir bisiklet ne olabilirki.yürüyen bisiklet falnmı yoksa uçan bir bisikletmi yoksa yüzen bir bisikletmi bunlar degilse benim pek işime yaramaz tolstoyun bisikleti.

2 0
paylaş
+1

Tolstoy'un bazı kitaplarını severek okudum ancak Tolstoy'un bisikleti ifadesi hiçbir çağrışım yapmadı. Kitaplarındaki konularda geçen bir kavram mı diyecektim ki yorumlarda okuyup şimdi öğrendim. Tolstoy bisiklet sürmeyi ileri yaşlarda öğrenmiş. Burdan çıkarılacak mana insan herzaman heryerde birşeyi çok isterse başarabilir.

1 0
paylaş
+1

Tolstoy'un bisikletinin olduğunu ama bunun bir edebi terim olduğunu düşünüyorum. Açıkçası tam olarak Tolstoy'un bisikleti konusunda fazla bilgiye sahip değilim.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.