0

Telefonun batarya teknolojisi Li-ion ise gerek kalmamaktadır. İstenilen zamanlarda doldurulup, çekilebilir. Kayıplar olmakta ama eski batarya sistemleri kadar değildir.

0 0
paylaş
+1

Telefonların şarj edilip bittiksen sonra tekrar şarja takılması en mantıklısıdır. Yarıya düştüğünde tekrar dolum yapılmamalıdır ve mutlaka bıtırılmeye çalışlmaldırı. Telefon bataryasının uzun ömürlü olabilmesi ve bataryadan enerji alarak çalışan içerideki küçük devrelerin tamammının ömrünün uzun olabılmesı ıcın şarj sevıyesının en kötü ihtimalle % 10 altına düştüğünde takmanız mantıklıdır.
İpucu olarak: telefonlarda şarsınız özel özellık tanımından dolayı :% 10 altına dustu veya % 20 altına düştü gibi uyarıları alırsanız bu zamanlardada takabılırsınız cunku bunlar telefonunozellıklerıne ve gucune gore hazırlanmıs fabrıkasyon uyarı sıstemıdır .

+1

günlük rutin bir işlem olarak telefonu şarja takıyorum gece yatarken taktığım için kaçta olduğuna pek bakmıyorum önemli olan sabah kalktığımda full olması çünkü gün içinde biterse işlerimde aksama olabilir

1 0
paylaş
0

Yüzde yüz olmadan çıkarmam. Hatta on beş dakika filan beklerim. Lionel tipi batarya zaten. Öyle yapmak gerekiyormuş. Yüzde on beşinci altına düşünce takmak lazımmış...

0

lityum iyon bataryalarda öyle bişey gerekmiyor bilakis şarja takmak daha mantıklı çünkü aslında telefon %0 gösterip kapandığında aslında bataryanın %20 doludur batarya korumak için yapılan bişey ama lityum iyon bataryaların ömürleri üretildeklerinden itibaren 2 yıldan sonra güç kaybı olur.
batarya teknolojini değişmesi gerekiyo oda grefen piller hayatımıza girince herşey çok daha güzel olucak umarım haftada bir şarja takarız.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.