0

Tanrı Tanrı yaratır mı?

Tanrı Tanrı yaratır mı?
    -   Din
0 0
6 yanıt   -  
0

Hayır tanrı tanıtı yaratmaz çünkü tek bir tanrı vardır ve hep var olan ,yaratan ama yaratılacaktır.

0

1. Soruda kasıt vardır:
Bu sorunun hedefi inançları sarsmak, saf zihinleri bulandırmak, masum ve körpe dimağlara zehir akıtmaktır. Bir akrep kıskacı olan bu demogojik soru ile insanlar zehirlenmek istenmektedir. Şöyle ki:

Eğer bu soruya "Evet" diye cevap verilse o zaman "Demek ki sizin Rabbiniz, yarattığı şeyden güçsüzdür." denilecek. Eğer, "Hayır" diye cevap verilse, o zaman da "Demek ki sizin Rabbiniz âcizdir." denilecektir. Her iki halde de -hâşâ- Cenâb-ı Hakk'a acizlik isnadı söz konusudur.

Bu soruyu ortaya atanlar, var olması muhal olan bir şeriki yaratmayı Cenâb-ı Hakk'ın kudretinden talep etmekle Allah’ın Hâlık (yaratıcı), vehmettikleri o şerikin de mahlûk (yaratılan) olduğunu bir ön yargı olarak kabul ettikleri hâlde, daha sonra o mevhum mahlukun Hak Teâlâ'dan büyük olabileceğine ihtimal vermekle, açıkça demagoji yapmaktadırlar.

Bu kimseler Allah’ın kutsi mahiyetinin mahlûk mahiyetine hiçbir cihetle benzemeyeceğini bilememektedir. Eser ustasına hiçbir cihetle benzemeyeceği gibi, Cenab-ı Hak da mahlûkatına hiçbir cihetle benzemez.

Bu hakikati bilmemek, büyük bir cehalettir. Bu cehalete düşenler Allah’ın mutlak kadir, mahlûkun ise sonsuz âciz olduğu gerçeğinden gafildirler.
Sorularlaislamiyet.com

0

Tanrı'nın tanrı yaratma konusu tek tanrılı dinlerdi İslamiyet ve Hristiyanlıkta yeri yoktur. Tanrı tektir. Hasreti İsa teslis inancı biraz çarpık bence. Ama bu Yunan Mitolojisinde Paganik dinler için de tanrı ve tanrıçalar normal doğum yolu ile tanrı tanrıça doğurabilir. Hatta titan Kronos'un spermlerinden doğmuş. Nyx'in çocukları mesela gene Yunan Mitolojisinde. Ama tabi geçerliliği yoktur.

0

2. Soruda "imkân-ı vehmî" ile "imkân-ı aklî" birbirine karıştırılmaktadır.
İmkân-ı aklî: Aklen hem olması hem de olmaması mümkün olan şeye denir. Meselâ, yeni evlenen bir insanın, çocuğunun olması da olmaması da mümkündür.

İmkân-ı vehmi: Hariçte vukua gelmesi mümkün olmayan, hakikatsiz ve esassız bir vehimdir. İmkân-ı vehmi hiçbir hükme esas olamaz. Hiçbir delil ve hakikate dayanmadığı için ilim ve mantık imkân-ı vehmi ile meşgul olmaz.

İmkân-ı vehmi sadece "olabilir", "belki" gibi temenni, zan ve hayallerden kaynaklanır.

"Cenâb-ı Hak kendinden büyük bir mahlûk yaratabilir mi?" sorusunda imkân-ı vehmi ile imkân-ı aklî karıştırılmıştır. Bu soru ancak vehmin mahsulüdür; hiçbir hakikate istinad etmeyen bir hurafe, bir safsatadır; aklen muhaldir. Hiçbir akıl, bir mahlûkun Allahü Azîmüşşân'dan büyük olmasını mümkün göremez..
Sorularlaislamiyet.com

0

Tanrının yaratıcısı yoktu o tektir ve onun bir diğer adı demiyimde gerçekte kullanılan adı Rabbim yani Yüceler yücesi yer ve göklerin sahibi Allahtır yani, Allahın bir yaratıcısı yoktur.

0 0
paylaş
0

şöyle bir olay var mollacami diye bir kitap var . onu hocamız okuturken orada Allah kendinden büyük taş yarata bilir mi ? diye insan bir duraksıyor ama şöyle düşün senin Allah düşüncen madde mi ? bir madde olamaz ki büyüklük küçük lük gibi kavramlar olsun .bu soruda ona benziyor yani Allah (tanrı) kendinden bir tane daha yarata bilir mi biz daha Allah ın ne olduğunu alıyamadığımız için cvp veremeyiz

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.