+18

Sosyal devletin amaçları nelerdir?

    -   Eğitim
18 0
19 yanıt   -  
+1

Gerçekten halkının yanında olan ki ülkemizde hali hazır da tek belediye var Ovacık belediyesi halk mutlu halk memnun

1 0
paylaş
+1

Bilge Kağan Orhun kitabelerinde yani Türklerin ilk yazılı eserinde bahsediyor bundan. Aç olan halkımı doyurdum , açık olanı giydirdim diyor. Yani sosyal devlet vatandaşa sahip çıkmalı yardım etmelidir.

1 0
paylaş
+1

Sosyal devletin amacı halkın ıyi bir şekilde gecinmesini saglamak yardima muhtac insan bırakmamak halkın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamak

1 0
paylaş
+1

Sosyal Devlet vatandaşlarını koruyan gözeten bir anlayıştır. İnsanların refahını düşünen olgudur.

1 0
paylaş
+1

devlet sınırları icerisinde yasayan insanlara en kotu olarak insanca yasama fırsatı sunmaktır..

1 0
paylaş
+2

İnsanlara daha adil haklar vererek hareket edilmesidir

2 0
paylaş
+2

-Demokrasi ve hukuk,
-Hakların ve özgürlüklerin güvencesi,
-Eşitlik ve sosyal adalet,
-Ekonomide düzen.
Bunların yanında sosyal devlet eğitim ve sağlık alanlarında gelişmiş olmalıdır bence.

+1

Sosyal devletler ürettikleri hizmetleri halkına eşit bir şekilde sunan herkese ulaşmasını sağlayan devlettir

1 0
paylaş
+2

Sosyal Devletlerin amaci kisilere minimum bir gelir duzeyinin garanti edilmesi ya da belirli ihtiyaclarin karslanmasinda minimum standartlarin saglamasi.Genel olarak sosyal devletin temel amacinin : bit toplumu olusturan bireylerin, yasalar karisinda esit ve ozgur olduklarini kabul etmekte bunun otesinde bu esitligin ve ozgurlugun bireyler acisinda islevser bir nitelige sahib olmasi icin gerekli imkanlari saglamaya calismaktir. Sosyal devletin genel kabul goren, ortaya cikmasinda onemli olan bu temel amacin alt basliklari olarak kabul edebilecegimiz diger amaclar ise yoksullukla mucadele ve adil gelir dagilimina ulasma, firsat esitligi saglama ve sosyal guvenlik seklinde siralanabilir.

2 0
paylaş
+2

Halkın eğitim, sağlık, beslenme gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu kabul eden bir sistem kurmak mecburiyetidir sosyal devlet olmak. Eğitim giderleri, muayene ve ilaç ücretleri gibi konularda toplumun her ferdinin ihtiyaçlarını gidermek durumundadır.

2 0
paylaş
+1

Halktan bir miktar para toplayarak fon oluşturmak, bu fonu ihtiyacı olan kesime kullanmaktır. Yani sömürülen kitleleri öldürmeyecek fakat oldurmayacak şekilde yönetmek.

1 0
paylaş
+1

Eşitlik, adalet, güvenlik ve huzur sağlayan devlet

1 0
paylaş
+1

Dostlarım eşitlik, adalet falan diyorsunuz da şöyle bir şey var. Sosyal devlet yani sosyalizm politikası şöyle işler; herkes farklı işten aynı maddi geliri elde edecek, ben 1x çalışıyorum 3000tl maaş alıyorum sen 5x çalışıyorsun sen de 3000tl maaş alıyorsun bu adalet mi? Sanmıyorum.

1 0
paylaş
+1

Sosyal eşitlik bu ülkede yok ve olmayacaktır da. Bu düzen bu ülkede olmaz herkes ayrı işlerden aynı maaşları alması, eşitlik gibi şeyler gerçekten bana komik geliyor imkansız. Ülkede böyle birşey olsa büyük sorunlar olurdu heralde çünkü aç gözlü insanlar aşırı derecede çoktur.

1 0
paylaş
+2

Sosyal devletin amaçları arasında işsizlik ile mücadele vardır. Fakat bu maddeye baktığımda sosyal devletin gereklerinin yerine getirildiğini düşünmüyorum. Bir hocamız Osmanlı devletinde de bu anlayışın olduğunu söylemişti. Kısaca "devlet baba halkın karnını doyurur". Aynı zamanda bireyler arası fırsat eşitliği sağlanır.

2 0
paylaş
+1

Kısacası halkını en iyi şekilde yönetmek için her türlü şeyi yapan devlet biçimi ama bizim ülkemiz de o yok malesef. Bu arada çoğu kişi adalet ve Eşitlik kavramını karıştırıyor. Bir pasta düşünün pastayı eşit parçalara bölüp dağıtmak eşitliği gösterir ama ihtiyacı kadar bölüp dağıtmak adaleti gösterir umarım anlatmışimdir.

1 0
paylaş
+1

Tüm vatandaşların ekonomik, sosyal durumlarıyla ilgilenerek vatandaşların asgari yaşam koşullarını, sosyal güvenlik ve adaleti de sağlayarak vatandaşın sorunlarına çözüm üretmeye çalışmak amacı güdülen sosyal devlet modeli, insancıl ve mantıklı bir devlet modelidir.

1 0
paylaş
0

Halkını en iyi şekilde yönetmek için her şeyi yapan devlettir.

0 0
paylaş
0

Sosyal devletin , sosyal güvenliğin ve barışın sağlanması, adalet, adil gelir dağilımı, eşitlik, işsizlikle mücadele gibi amaçları vardır.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.