+3

Propagandasını yapmadığı sürece belirtmesinde bir sıkıntı olmaz bence.

3 0
paylaş
+1

Normal insanlardan farkları yok ki bence belirtmeliler. Herkes konuşmakta özgür onların suçu ne ki konuşmasınlar

1 0
paylaş
0

Sanatçılarda siyasi görüşlerini belirtebilirler ,mahsur görmüyorum ,bu ülkede gazeteciler ,akademisyenler yada sanatçılar fikirlerini söylemeyecekse kimler söyleyecek.

0 0
paylaş
+1

Bir sanatçı politik görüşünü belli edecek kadar ahmaksa elbette siyasilerin peşine takılabilir.Sanatçı denilen güruh o ülkenin vatandaşlarının beğenisini hak edecek işler yaptığında maddi ve manevi gelir elde edebilirler.Siz bu işi yaparken ülkenin vatandaşlarının %25 ini yada %40 ını hedef alırsanız kendi bindiğiniz dalı kesmiş olursunuz.Yukarıda belirttiğim sebep ve sonuç ilişkisi ne yazık ki Türkiye'de geçerli değil.Türkiye'de sanat camiasının öncelikli hedefi olan televizyon ekranı politikacılara hizmet eden Basın şirketlerinin elinde olduğu için,o televizyonlarda görünebilmek halkın gündeminde olabilmek için sanatçılar sanattan çok politik duruş sergilemek derdindeler.Şuanda Türkiye'de halkın tümüne hitap edebilen bir sanatçı bulmak imkansız halde.Sağcılar sağcı kanallarda solcular solcu kanallarda boy gösteriyorlar.Politika yapmaktan şarkı yazamayan şarkıcılar iş gösteriye geldiğinde parti bayraklarını kaptığı gibi sokaklara fırlama peşindeler.İçimizden bir kişi bile üstat Neşet Ertaş'ın siyasi görüşünü söyleyebilir ve bunu ispat edebilir mi?Bu gün sanatçıyım diye gezinen paparazzi fareleri ile Gerçek sanatçıları karıştırmamak lazım.Sanatçı elbette toplumun sosyal sorunlarını gündeme getirir ama bunu herhangi bir partiye oy devşirmek adına değil,sanatçı olmanın getirdiği sorumlulukla yerine getirmelidir.

1 0
paylaş
+1

Bence her vatandaş gibi siyasi görüşlerini de belirtebilirler bir sakınca görmüyorum ben bunda. Sanatçı her kitleye hitap etmeli doğru ama mecbur değiller sonuçta. Gündem dolayısıyla bunu sorduğunuzu varsayarak; “her şey güzel olacak” sloganını atan sanatçılar ki azınlık da değiller, demekki gerçekten ortada yanlış bir şey var ve bir birleşme söz konusu. Eğer bu birleşme cumhur ittifakını destekleyen sanatçılar tarafından olsaydı bu kadar olay olmazdı. Bu ülkede ne kadar kısıtlanmaya çalışılsa da bir düşünce özgürlüğü vardır hiç kimse düşüncesinden görüşünden ötürü vatan haini ilan edilemez. Türkiye aleyhine yapılan düşünceler hariç tabiiki. O zaman oy da vermesinler böyle düşünecek olursak.

1 0
paylaş
+1

Sanatçılarında her insan gibi politik kimliği vardır. Bunu dile getirmelerinde bir sakınca görmüyorum. Ancak sanatçı objektif olmak zorundadır; doğruyu yanlışı bireysel çıkar gözetmeden söyleyebilmeli ve toplumun eksik gördüğü yönlerine ışık tutabilmelidir. Bizim ülkemizde siyasi kutuplaşma hüküm sürdüğü için sanatçının politik görüşünü belirtmesi durumunda iki taraftan birinde yer olma koşulu ortaya çıkacaktır. Bu durum bir kitle tarafından kabul edilip diğer kitle tarafından dışlanmasına sebebiyet verecektir. Çünkü bizim toplum farklılıklara tahammül eden bir toplum değil. Ya bizdensin ya onlardan anlayışı.. Bu kafa yapısı toplumda olduğu sürece bu böyle devam edecektir.

1 0
paylaş
+1

Bence siyasetçiler topluma mal olmuş kişilerdir. Birilerinin talimatıyla meslekleri dışında ülkeye ihanet edecek eylem ve hareketlerde bulunması doğru bir davranış değildir. Büyük sanatçıların bakıldığında siyasetten uzak kaldığı görülmektedir. Bu şovu yapan kişilerin sanatçı olduğu bile kuşkuludur. Bunlar para peşinde birilerine yaranmak için sanatlarını hiçe sayan aymazlardır.

1 0
paylaş
+1

Tabi ki belirtebilirler onlarında sonuçta hür iradeleri var bir parti istemiyor diye onlar neden fikirlerini söylemekten alı konulmalarına gerek. Her birey gibi onlarda söylememeli.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.