+1

Farz olanı yani kesin olarak emredileni yapmak mı yoksa sünnet olan yani yaparsak iyi ama yapmazsak ta sorumlu olmadığımız kısım mı? diye sormuşsun resmen :) Tabi ki önce farz olandır yani namaz kılmaktır. İyilik yapmak nafile bir ibadettir oda her zaman değil niyete göre ibadet sayılır. Yani gösteriş olsun herkes beni iyi bilsin diye yapılan iyilik boştur hatta yapmamak daha iyidir. Ama içinden gelerek Allah rızası için yapılan iyiliğin sevabı çoktur. Tabi ki hiç ibadet yapmamış olsan dahi ahirette yaptığın ibadetler yine sana kazandıracak ama farz olupta yapmadığın kısımlardan yani namaz kılmak gibi farz olan ibadetlerden yine sorumlusun. Yani yaptığın hiç bir iyilik yapman gerek farz ibadetin yerine geçmez o açığı telafi etmez. Öyle bir ihtimal olsaydı zaten bizlere gerek Kur'an ile gerek hadis ve sünnetler ile bu bildirilirdi.

1 0
paylaş
0

İnandığın din yapısına göre bu değişir. En güzeli eğer İslam'a inanıyorsan, her ikisini de yerine getirmektir. İbadet etmek güzel insan olmaya engel olmadığı gibi, güzel insan olmak ibadet etmeye engel değildir.

0 0
paylaş
0

Bu konuda Yunus Emre'nin çok güzel bir sözü vardır."Bir kez gönül yıktın ise , bu kıldığın namaz değil , Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil. "demiştir.Kim ne yaparsa kendine yapar en günahı gösteriş ibadeti yapmaktır namaz kılanlar namaz kılıyorum dahi dememelidir o Allah ile kul arasındadır Şüphesiz namaz kılmak çok sevap ,iyilikler yapmakta çok sevap insanlar istediklerini yapabilir hem iyilik yapabilir hemde ibadetlerini yapabilirler yada yapmayabilirler o konuda dinde zorlama yoktur dinimiz hoşgörü dinidir.

0 0
paylaş
0

Yoksa diye bisey yok dinin diregi namazdir ve farz kilinmisdir o yuzden namaz kilicaksin kesin o iyilikde yaparsan ne mutlu sana senin vicdanina kalmis bisey digeri

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.