+1

Sıtma ya da malarya; dişi anofel cinsi sivrisineklerde bulunan parazitlerin, insanları ısırmasıyla meydana gelen, nöbetler halinde ateş ve titremeye neden olan, yaygın bir hastalıktır. Teşhis ve tedavisi mümkündür ve kolaylıkla yapılır. Tedavi edilmediği takdirde ciddi problemlere yol açabilir hatta ölümcül bile olabilir. Dünyada 200 milyondan fazla kişinin bu hastalığa yakalandığı tahmin edilmektedir. Çoğunlukla Asya ve Avrupa'da görülen bu hastalık, artık hava yolu ulaşımı ile bütün dünyaya yayılmaktadır. Ülkemizde en çok Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görülmektedir. Adana, Mersin, Gaziantep en çok görülen yerlerdir.

1 0
paylaş
+2

Sıtma hastalığı sivrisineklerden bulaşan bir hastalıktır. Bizi sivrisineğin ısırması ile nöbetler ve yüksek ateşle kendisini belli eder. Teşhisi kolay ve tedavisi mümkündür. Dünyada ikiyüz milyon insanda görülen bir hastalıktır. Özellikle Asya ve Afrika'da görülmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülmektedir. Sivrisineklerin kolay üreyebildiği yerler bu hastalığın anavatanıdır. Tedavi edilmezse hastalık ölümle sonuçlanabilir.

2 0
paylaş
+1

Sıtma sinegi denilen bir sinekten bulaşan ölümcül bir hastalık olarak biliyorum

0

Sıtma hastalığı bataklık gibi yerlerde yetişen ayrı bir tür sivrisineğin yol açtığı ve insan metabolizmasında ciddi sorunlar oluşturan bir hastalıktır. Bu hastalıkta kişi sıtma krizleri geçirir ve bu konuyla ilgili ciddi doktor yardımı alması gerekir.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.