+2

Kendi sermayen olmadan iş kurman biraz zor açıkçası, yani herhangi bir mal varlığın yok ise kendine ait bir iş kuracaksan sıkıntı çekersin maddi yönden. Aklıma gelen tek yol, kendine bir ortak bulman. Ortağın senin sermayeni karşılar sende işi kurarsın bu şekilde kazancı ikiniz arasında bölüşebilirsiniz.

2 0
paylaş
+1

Sermaye olmadan iş kurmak tabi ki zor olacaktır.Ama her iş kuranın da sermayesi olduğu söylenemez.Benim aklıma gelen fikir ise birikim yapmaktır.Bir kaç sene ilgilendiğin bölümle alakalı işlerde çalışıp kazancının %75 ini kenara koymak çok mantıklı olacaktır.Bir kaç sene sonra para yeterli kadar birikince ufak çaplı bir yer açmaya hazırsın demektir.

1 0
paylaş
+3

Sermayesiz iş kurmak günümüzde biraz zor. Yine de emek ağırlıklı işler olabilir. Ya da üreticiden tüketiciye ulaşmak için aracı olunabilir. Bir internet sitesi kurularak bu işe başlanabilir. Az bir sermaye ile bu işe başlanıp yürütülebilir.

3 0
paylaş
+2

Sermaye olmadan bir iş kurabilmenin tek yolu bir fikrinizin olması gerekiyor ve bu fikiri uygulaya bilecek bir yatırımcıya ihtiyacınız var malesef sermaye olmadan bir iş kurmanin mümkün olduğunu düşünmüyorum

2 0
paylaş
+2

Elinde büyük bir miktar paran yoksa iş kuramazsın. İş kurmak istiyorsan önce toplam maliyeti bulman lazım. Ondan sonra toplam maliyet kadar sana para kalması lazım. Çünkü 1 yıl boyunca seni idare edebilsin müşteri bulana kadar. Yani iş kurarken sermayen olmadan kuramazsın. Kurarsın ancak çok zorlanırsın toparlaman zor olur durumu.

2 0
paylaş
+2

malesef para olmadan güzel bir iş açmak çok zor kardeşim

2 0
paylaş
+3

Sermayeye sadece para olarak bakmıyorum. Bilgi, birikim, beceri, yetenek, vücut gücü vs. gibi unsurların da sermaye olabileceğini düşünüyorum. Geçen sene, bizim buralarda bina mantolaması yapan bir adamın tek sermayesi, inşaat konusunda sahip olduğu bilgi, beceri ve vücut gücüydü. Yapacağı işin parasının bir kısmını peşin alıp, kullanacağı malzemeleri alıyor, işini yapıyordu. Küçük el aletlerine ihtiyaç duyduğunda komşulardan talep ederek, başka inşaat işçilerinin aletlerini ödünç alarak ilk evi tamamladığında, bir kaç sipariş daha aldı. inşaat yasağına dek, bu işleri tamamladı. bir başka şehre yerleşip oraya küçük bir dükkan açabildi. bulunduğu şehirde, o dükkanda hala işini sürdürüyor.

3 0
paylaş
+2

Başta büyük bir şey beklemeden olabilir.Yani başta kar yapmadan sadece gelen para işe gidecek şekilde olur.Kendini gösterdikten göre yavaş yavaş para kazanıp biriktirip işini büyütebilirsin.

1 yorum
+2

Sermaye ye yanlizca para olarak bakmamak gerekir bazı arkadaşlara bu konuda katılıyorum. Sermaye para veya iş gücü , beyin gücüdür. Kurmak istediğiniz iş beyin gücü ve iş gücü gerektiriyorsa uykunuzdan fedakarlık Edip gece gündüz demeden çalışıp bu sermayeyi verebilirsiniz. Yok eğer kurmak istediğiniz iş belli bir miktar para gerektiriyorsa iş gücü ve beyin gücünüzü azminizi hırsını asla kaybetme ve bunlari başka alanlarda sermaye yapıp daha az tuketip daha çok çalışarak hayalinizdeki iş için birikim yapabilirsiniz . Bu birikimlerimizi doğru yatırım stratejisi ile kısa sürede bu sermayeyi toplayacaginizi düşünüyorum.

2 0
paylaş
+2

Eğer bir iş yeri açmak istiyorsan birikimin olması gerekiyor maalesef. Eğer birikimin yoksa banka veya devletten bu konuda destek isteyebilirsin. Devlet iş yeri açmak için maddi imkanlar sağladığını duymuştum. Eğer elinde küçükte olsa bir birikimin varsa iş yerini açıp ilk kazançlarını görmezden gelerek kendini kalkındırabilirsin. Bir zaman sonra işler rayına oturduğu zaman rahat edersin diye umuyorum sadece biraz dişini sıkman gerekebilir.

2 0
paylaş
+2

malesef bizim ülkemizde öyle bir dünya yok, devlet destekli bişeyler yapalim diyoruz bi ara haberlerde günlerce gösterdi köyüne dönene bilmem kac yüz tane koyun veriyoruz diye şartlarına bir baktım devlet diyorki en az 100 dönüm arazin olmalı lan benim 100 dönüm arazim olsa hayvancılık mi yaparım senin verdigin koyuna mi muhtacım

2 0
paylaş
+2

Kredi veya birilerinden borç alarak yapılabilir.Eğer umut vadeden iyi bir planınız varsa destek görebilirsiniz ama bu ara biraz sıkıntılı durumlar galiba.

2 0
paylaş
+3

Muhasebe denen kavram denge demek ve denge yi oluştururken bakıldığında Bir tarafta aktifler bir tarafta pasifler var sen pasif yani öz sermaye yoksa kısa vadeli borç yada uzun vadeli borç yapman gerek eğer sermayen yoksa ama dikkat etmen gerek nokta şu karşısında. Aktiflerde bir varlık olmalı örneğin; araba, ev, yazılım, ticari mal, para, senet gibi tahsil edebileceğin bişey ler olması lazım değilse ilk günden iflas edersin

+2

Eğer sermayeniz yoksa ve Ticaret atılıp bir iş bulmak istiyorsanız eğer ilk öncelikle bankalardan kredi çekmeniz gerekir ve bu kredi sayesinde bir iş kurabilirsiniz bu Çok ufak bir işten başlayabilir ma gelirinizi giderildi İyi hesap yapmanız gerekir Çünkü çektiğimiz krediyi aynı zamanda ödemeniz gerekiyor hesabınızı kitabınızı iyi yapamazsanız Bu sizin daha da batak hale gelmenizi sağlar.

2 0
paylaş
+2

Bazı işleri sadece akıl yoluyla çözebiliriz. Yatırımınız akıl gücü olabilir. Mesela biriyle ortaklık kurup sizde yeteneğinizi konuşturabilirsiniz

2 0
paylaş
+2

Parası olan ticaretten imanı olan cehennemden korkmaz yani sermayesiz iş kurulacaksa bütün riskleri iyi bir şekilde araştırıp girişilmelli yoksa sonuçları hiç de iyi olmaz yada arazi ev ipotek getirerek bankadan alacağınız krediylede iş kurabilirsiniz

2 0
paylaş
+2

Aslında bu biraz zor.Çünkü her işten önce ne kadar az olursa olsun sermaye gerekli bence.Mesela ben eski bir filmde görmüştüm .Adamın 10 lirası var ve onunla da domates alıyor.Onu 10 lira kazançla satıyor ve kazandığı parayla tekrar domates alıyor ve yine iki kat kazanç ile satıyor.Bu böyle devam ediyor ve sonunda manavlık falan derken bildiğiniz domates şirketi gerekiyor.Sonuç olarak sermaye gerekli.

+2

Bence sermaye olmadan kendi işini kurman çok zordur. Çünkü yeni bir şeyler kurmak için harcama yapmak şarttır diye düşünüyorum ama küçük harcamalarla yapılabilecek işler de vardır.

2 0
paylaş
+1

Öyle bir şans yok net olmaz bence

1 0
paylaş
+2

Yok böyle bir dünya. Ancak size biryerlerde miras ya da para gelmesi lazım. Devlet desteklerindede bile özellikle KOSGEB kaynaklı faaliyetlerde bile ilk önce sana param var mı diye soruyor. Paran yoksa destekte alamıyorsun.

2 0
paylaş
+1

Business angels ler var mükemmel bir fikrin varsa sana destek oluyorlar ve işine ortak oluyorlar veya ülkemizde en bilindik kosgeb var bir fikir sunuyorsun beğenirlerse her yaptığın harcamayı fiş ve fatura ile kanıtladığın sürece sana belirli miktarda parayı hibe ediyorlar. Başka türlü dediğin iş çok zor.

+1

Bazı işler için sermaye ye gerek yok. İnternet te bu konu hakkında size uyabilecek fikirler var.Eğer el işi gibi bir şeyler var ise , İnstagram bu iş için ideal

1 0
paylaş
+1

Sermaye olmadan işe girmek, atılmak özellikle günümüzde aşırı derece riskli ve tehlikeli bir girişim olur diye düşünüyorum. Ne kadar tanıdık birileri de olsa kesin iş de olsa günümüzde ne zaman neyin ne şekilde şekilleneceğini kestirmek aşırı derece de zor bunun etkisiyle de sermaye yardımıyla bile bir işe atılmak riskli gözüyle bakılırken sermayesiz şekilde imkansız gibi. Yine de nasıl olabilir diye sorarsanız gireceğiniz işte ortaklar edinmek ve bu ortaklarla karşılıklı güvenilirlik çok çok önemli ve bu güvenilirlik kesin derece de olması gerekir. Bunun dışında 0 dan kredi ile de başlayabilirsiniz, tabi bu yine sermaye oluyor ama başka türlü benim pek bir bilgim yok. :)

1 0
paylaş
+1

Günümüz koşullarıyla biraz zor ama imkansız değil . Eğer aklında bir fikir varsa ve sen bu iş kesin tutar diyorsan tanıdıkların da varsa olabilecek bir şey veya kredi çekme imkanın varsa çekip işini kurabilirsin. Ama kesin eminsen işin tutacağından olacağından işin içine gir yoksa kendini zarara sokmak derim

1 0
paylaş
+1

Sermayesiz çok zor, yatırımcıları ikna etmek gerekir. Bu işler için melek yatırımcılarda vardır.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.