+1

Şart olan dini nikah mı resmi nikah mı? Neden ikisi kesiliyor?

  anonim   -   Görüş
1 0
4 yanıt   -  
-1

Resmi nikah kanun gereği olması gerekiyor, dini nikah ise dinin emrettiği nikah.
Kanun dini nikahın varlığına bakmaz, devlette yapılan tüm işlemlerde resmi nikah baz alınır. Bu yüzden resmi nikah şarttır.
Dini nikah ise din açısından şart. Dinimize göre evliliğin başlaması için dini nikahlı olmak şarttır. Dini nikahlı olmayan evlilikler günah sayılır.

0 1
paylaş
1 yorum
+1

***Şuanda yürürlükte olan kanunlara bakıldığında evliliği ispat etmek için resmi nikâh şarttır. Ancak bunu ispata lüzum hissetmiyorsanız, birlikteliğinize devam etmek için resmi nikâh yapmaya yönelik kanuni bir zorunluluk yoktur..
***Yine resmi nikâh olmayan birliktelikleri yaşayan çiftler de mal paylaşımı ve benzeri konularda; kanunda geçen tariflere uygunlarsa; bu maddi ve manevi haklarını, ayrıldıkları eşlerinden talep edebilir ve alabilirler..
***Nikâh aktini, dini manâda (yani İmam Nikâhını) ele aldığımızda da iki şart hemen kendini göstermektedir. Bunlar 'evlilik kararı alan çift' ve onların evllik aktine 'şahit olacak iki kişi'dir.. Dini manada çiftin evliliğini ilan etmesi ve buna iki kişinin şehadet (yani şahitlik) etmesi yeterlidir.. Nikâhı imam kıyacak gibi bi dini bir mecburiyet yoktur; çiftin ve evliliklerinin hayrına dualar etmesin birçok dini bilgiyi hatırlatması, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in ve sahabenin uzun ve mutlu süren evlilikleri ile ilgili bilgileri paylaşması adına imam efendinin orada bulunması güzel adetlerimizdendir...

1 0
paylaş
0

bence her ikiside şart dini nikah kesin şart zatende yoksa ilişkiye girmek haram oluyor resmi nikahta şart özellikle günümüzde kadınların haklarını koruması açısından resmi nikah çok önemli

0 0
paylaş
+1

Bana göre geçerli olan resmi nikahtır. Yanında da dini nikahta yapılabilir

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.