+1

Çok güzel bir benzetme yapmışsınız. Poşetleri paralı yapmadan önce insanları bu çevre duyarlılığına alıştırmak için çok daha önemli ve büyük çalışmalar yapılması gerekiyordu bana göre. Geri dönüşüme önem verilmeli ve bu yönde insanlar teşvik edilmeliydi. Her yere geri dönüşüm kutuları konulmalı ve çöplerini ayrıştırmadan atanlara ceza uygulanmalı. Herkesin kendi kapısının önünü temiz tutması zorunlu hale getirilmelidir. Yani ağaçları kesip yerine AVM diken bir hükümetin, "çevre duyarlılığı" adı altında poşetleri 25 kuruş yapması oldukça ironik bir durum gerçekten.

1 0
paylaş
0

Poşetler tamamen beli bir sınıfın zenginleşmesi için fakirlerin kanını emme meselesidir. Yoksa poşet satışı doğayı korkuyormuş mücadelesi tamamen saçmalık turkiyede verilen günlük poşet miktarı bir fabrikanın havaya bıraktığını çeyreği bile olamaz. Ama mesele farklı cepleri doldurma meselesidir.

0 0
paylaş
0

Güzel bir ifade kullanmışsınız soru sorarken buna benzer olarak kakayı karla kapatmak gibi bir söz vardır o da kullanılabilir.

0 0
paylaş
0

Saçma bir durum bence. Kullanımı azaltmaya yönelik birşey değil. Atıyorum 50 liralık alış veriş yapıyorsun 2 poşetlik olduğunu düşün. 50 lira veren adam gider 50 kuruşa poşeti yine alır adama koymaz yani. Ama ülkemizin insanları biraz inattır gider 200 liralık alış veriş yapar 1 lirayı poşete vermez. Sonuç olarak işe yaramayacağınıda düşünsem belki inatçı insanlarımızdan kaynaklı azalma gözlemlenebilir.

0 0
paylaş
0

Gecenlerde markete gittim. Hazırlıksız yakalandım. Ama poşete para vermek kalbimi kırardı. Alışveriş arabasıyla araca kadar gittim. Bagacdakı pıknık sergısını acıp aldıklarımızı onun içine yerleştirdim. Bohcacı gıbı eve getirdim. Beyin bedava

0 0
paylaş
0

Aynen dediğiniz gibi çok yerinde bı tespit yani diger ülkelerde ücretli evet ama bunun yanında gerçekten doğa için diğer canlılar için dünya için kampanya yapıyorlar kısıtlama getiriyorlar. Bizim ülkemizde doğa için değil para için yapılıyor bu daha üzücü bir şey

0 0
paylaş
0

Bence iyi olmuş bi yanda o kadar poşeti dışarı atan insan var yaa

0 0
paylaş
1 yorum
+1

bence poşetlerin paralı olması çok iyi birşey gerçekten poşet tüketimini azaltacağını düşünüyorum.naylon poşetlerin azalması doğayada faydalıdır.ama bununla berabar poşetlerin oarasını bizimtarafımızdan verrilmesi iyi bir şeyde değil ama birde marketlerin logolu olaması yada om-lmaması neden fark er-ederki.birde doğaya zararı olmayan poşetler vardı onların çok miktaarlerda üretilmeside olabilirdi.

1 0
paylaş
-1

Poşetlerin paralı olması çevresel nedenler ile alakalı değildir. Çevre fonunda kaynak sağlamak ile alakalı ve işletmelere yeni kar kapısı açma amcındadır. Poşetin on kuruşun işletmeye on beş kuruşun çevre fonunda gidiyor. Bu çözüm değildir. Ama öz itibari ile güzel bir uygulamadır. İnşallah daha güzel uygulamalar olur.

+1

Bugüne kadar yapılan en SAÇMA SÖMÜRME POLİTİKASI bence. Amaç doğayı korumakmış hikaye. Para ile satın alınan poşetler doğaya zarar vermiyor da bizim mi haberimiz yok? Bunun yerine bütün poşetleri toplatıp bez poşet yapsaydı ya marketlerde. Ama yok bi şekilde sömürecek ya, biliyoda insanların mecbur poşet kullanacaklarını ceplerimize doldurucak halimiz yok. Hepten sapıttılar. Yakında ağzımıza bi cihaz bağlayıp ay sonu alıp verdiğimiz nefese görede bi para öderiz. Oksijen vergisi diye. Ona da oksijeni fazla harcamama projesi derler.

1 0
paylaş
0

Enflasyon ile mücadele dediler 3-5 kuruş indirim yaptılar şimdi onları fazlasıyla toplayacaklar sonra yine ücretsiz olacak poşetler

0 0
paylaş
0

Zaten azalma oldugundan dolayı bu kararın değişmesi cabası

0 0
paylaş
0

Çevre duyarlılığını arttırmak amaçlı yapılacak en son şey bu olmalıydı galiba kırtasiyeye gidiyorsun 150 200 tl lik kitap alıyorsun ve 25 kuruş poşet arası istemeye hem kasiyer çekiniyor utanıyor hem sen diyorsun o kadar malzeme almışım poşet 25 kuruş çok saçma bir durum

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.