+8

Para biriktirebilmenin yolları nelerdir?

    -   Ekonomi
8 0
19 yanıt   -  
+2

Bir kumbara yaptır ve her bozuk parayı ona at ıster cok ıster az o parayı harcadıgını dusun ve yok bil bu sekılde emın ol paran bırıkecek

2 0
paylaş
+2

Biriktirdiğin miktarı bilmeyeceksin ve biriktirdiğini başka biri kontrol edecek yoksa o para birikmez.
Yada en mantıklı ve net çözüm içeren yöntemde şudur : birinden para biriktirmesini talep edeceksiniz sizin adınıza ve o kişinin otoritesi ile sürekli o para birikicek vermezseniz mevzu çıkacak :d

+2

Ben bu konuda çok başarılı olmadığım için fazla bir tavsiyede bulunamayacağım. :) Kelin ilacı olsa başına sürer. Ama biraz mecburiyetler koymak gerekiyor galiba. Aslında altın günleri falan fena fikir değil bu konuda.

2 0
paylaş
+1

Ben küçüklüğümden beri para biriktiririm. Küçüklüğümden babamın verdiği harçlıkların bir kısmını kumbaraya atardım. Bayram harçlıklarımın tamamını da kumbaraya atardım. Her sene para biriktirmeye çalışırım. Geçen sene işte çalışırken aldığım maaşın bir kısmı ile altın alırdım.

1 0
paylaş
+2

Para biriktirmenin en temel yolu. Kaynakta kesintidir. Yani geliriniz düzenli ise gelir gelir gelmez kenara atmak lazım. Yoksa aksi takdirde para filan bırakmıyor. Denenmiştir. Ayrıca dışarıda abur cubur fast food kesin evde yiyip evden götürün. Haftada bir veya iki kez en fazla. Giyim alışverişini fabrika satış mağazası ve outlet storelardan. Stokçuluk yapmayın. Fazladan gelen parayı da kenara koyun. Harcarsınız da çok azı ile kendinizi ödüllendirin.

+1

Günümüz şartlarında para biriktirmek zor biriktirsen bile emin ol 1 haftaya kadar illaki bir şeye lazım olacak beklenmedik bir durum çıkacak hiç yokken ortada daha bir hafta olmasına rağmen yine gidecek durumuna göre bir bilgi veremem tek söyleyebileceğim kumbara

1 0
paylaş
0

Gereksiz şeylere para harcamayı kesmek lazım . Evlilik yaşı yaklaştıkça bi yerlerden kesip birikim yapmak gerekiyor

0 0
paylaş
0

Biriktirmek istediğin miktara bağlı kardesim

0 0
paylaş
+2

Para biriktirmenin yolları, biriktirmeye başladığın kumbarayı açmamaktır. Bunun içinde kumbarayı açılıp kapananlardan değil de bir kerelik açabileceğiniz modellerden seçmelisiniz. Alışverişten artan ne kadar bozuk para varsa içine atın. Biz bu yöntemle bir ayda 500 küsür TL elde etmiştik. Aşırı şekilde işe yarıyor tavsiye ederim.

2 0
paylaş
3 yorum
+1

Para biriktirmek için azim gereklidir. Ben 2-3 sefer para biriktirmeyi denedim ama başarılı olamadım. Şimdi tekrar başladım. Şu an azim ve istikrarla ilerliyorum. Bu sefer oldu ve kumbaram nerdeyse yarıya geldi. Herşeyden önce gerekli olan azim ve istikrar doğrultusunda ilerlemektir.

1 0
paylaş
+1

Aldığın maaşı yada kazandığın parayı birikim yapacağın miktarı çıkarıp benim kazancım bu diyerek harcama yapmak mesela 5000 kazancın varsa 1000 tl sini biriktirmek istiyorum diyorsun ve kazancını da 4000 tl olarak düşürüp ona göre harcama yapmalısın bu şekilde her ay 1000 tl birikimyaparsın. Ya da güne girerek birikim yaparsın mantık aynı zaten. En önemlisi kendini bu işe gerçekten bağlamak

1 0
paylaş
+1

Para biriktirebilmenin yolu tutumlu olup planlı hesaplı para harcamaktır.Para biriktirmrk istiyorsan luzumsuz harcamalardan kaçman lazım dişini sıkman laızm gerekirse temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmaman gerekir başka türlü zorlanırsın ve vazgeçirsin

1 0
paylaş
0

Sadece niyet et ve birikim yapmayı iste. Eğer ki birikim yapmayı istemezsen ne yaparsan yap birikim işi hayal olur...

0 0
paylaş
+2

Günümüz şartlarında para biriktirmek zor hatta imkansız. Yine de para biriktirmek isteyen birinin yapması gereken bir kaç olmazsa olmaz mevcut. Biri o parayı bankaya yatırmak ve asla çekmemek. Çünkü elinde durdu mu gider arkadaşım bi dışarı çıkar, bi markete gidersin, oydu buydu derken eksik ihtiyaç hiç bitmediği için uçar gider. İkincisi yok gibi davranmak. Yani o para senin olsa da sanki senin öyle bir paran yokmuş gibi sıkacaksın başka çare yok. Fuzuli masraftan kaçınmak. Yani günlük harcamalardan her anlamda tasarruf sağlamak gerekli yanan ışığı söndürmek, suyu az kullanmak, fazla gezmeye çıkmamak kullanıyorsan sigarayı azaltmak gibi küçük hareketlerle toplamda büyüyen harcamaların önüne geçmiş olursun. Son olarak her çeyrek parası çıktığında git bir çeyrek al çünkü insan gidip onu bozduramiyor hemen dolayısıyla harcama olmuyor birikiyor.

2 0
paylaş
0

Para harcamamamak

0 0
paylaş
+2

Tasarrufu kalan paradan değil tüm paradan yapmaktır. Yani harcamalarını yapıp paranı biriktirmeyeceksin. Harcama yapmadan önce biriktireceğin parayı ayıracaksın ve o yokmuş gibi yaşayacaksın, alışveriş yapacaksın. Mesela 10 tl mi var 2 sini ayır , senin aslında 8 tl paran var. O 2 yok hedefin neyse onu gerçekleştirinceye kadar. Böyle yaparsan faydasını görürsün.

+2

Tasarrufu kalan paradan değil tüm paradan yapmaktır. Yani harcamalarını yapıp paranı biriktirmeyeceksin. Harcama yapmadan önce biriktireceğin parayı ayıracaksın ve o yokmuş gibi yaşayacaksın, alışveriş yapacaksın. Mesela 10 tl mi var 2 sini ayır , senin aslında 8 tl paran var. O 2 yok hedefin neyse onu gerçekleştirinceye kadar. Böyle yaparsan faydasını görürsün.

+1

Çalışmak ve hiç harcamamak

1 0
paylaş
+1

Para biriktirebilmek için harcamalardan kısmak gerekiyor.Harcamalar her zaman fazlaysa para biriktirebilmek mümkün olmayabiliyor.Bunun için size tavsiyem orta büyüklükte bir kumbara ve içine marketten artan 1 2 lirayı ve her elinize geçen parayı oraya atmak bir kaç ay sonra görüceksiniz ki paranız bir hayli birikmiş.

1 0
paylaş
1 yorum

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.