+35

Neden üniversitede okuyoruz?

    -   Eğitim
35 0
40 yanıt   -  
+2

işsiz kalmak için ülkede üniversite okumak işssizlik veya seçilen bölümler paralarından dolayı seçiliyor yabancı ülkelerde ise yeteneklerine işi sevmelerine göre seçildiği için ben bilgi kazanmak için okuyorum.

2 0
paylaş
+1

Liseyi okuduğumuzda öğrencilik hayatımız yarıda kalmasın bilgimiz eksilmesin diye üniversite vardır

1 0
paylaş
+3

Diplomalı işsiz olmak için başka bir şey değil iki üniversite bitirmiş birisi atanmayı bekliyor uzun zaman bu arada da garsonluk yaparak geçimini sağlıyor.Garsonluğu küçümsemiyorum buradaki amaç insanlar kendi mesleğini icra edemiyor.Onca yıl emek verip mezun oluyoruz sonrası meçhul ne olacağı belli değil her yer üniversite kime bu üniversiteler

1 yorum
+2

Olmak istedigimiz meslek üzerinde daha iyi gelişmek için

+2

Sistemin kölesi olabilmek için.

2 0
paylaş
+2

Bubsorunun cevabini bende bilmiyorum herkes okuma pesinde okuyup biryerlere gelmek icin onca sene emek harcayip bosta gezen binlerce insan olmasina ragmen

2 0
paylaş
+2

Bilgi vasıflı işsiz olalım diye

+3

Farkli bir ortam farklı bir kürtül ve gelecegimizin temeli

3 0
paylaş
+2

Geleceği parlak, bilgili insanlar olabilmek için. Ama eğitim düzeyi ne olursa olsun bu ülkede iyi bir yere gelebilmek gerçekten çok zor.

2 0
paylaş
+3

Eğitim açısından sınıf atlamak cok onemlidir. Universite hayati da egitim hayatinin en onemli ve en son aşamasidir. İstediginiz meslege yonelmek icin gececeginiz ve ilerliyeceginiz son adimdir.

3 0
paylaş
+3

Meslek edinmek,kendimizi geliştirmek,mesleğimizi bir adım ileriye götürmek ve bilmediğimiz konuları öğrenmek diyebilirim.İş sahibi olmakta var.

3 0
paylaş
+3

Üniversite artık ülkemizde kesinlikle 'üniversite okumadan işe alınamam' gibi bir algı yüzünden okunmaya başlanıyor. Zaten kaldıki birçok gencimiz maalesefki eğitimim sisteminin yoksunluğundan üniversite dahi kazanamıyor. Ben meslek lisesi çıkışlı olduğum için kendi mesleğimi mezun olunca yapmaya başladım(modelistlik) üniversiteyi açıktan okuyorum ve benim branşımda çoğu kişide üniversite mezunu değil . Meslek kurslarından eğitim almış kişiler. Şuanda ülkemizde ki çöpçü dahi üniversite mezunu yani ortada çok büyük bir eşitsizlik var

3 0
paylaş
+3

Bence toplum baskısından dolayı okuyoruz. Üniversite okumayan insana bu devirde cahil gözüyle bakılıyor. Ben okudum ve okuduğum için pişmanım boşuna vaktimi harcadığımı düşünüyorum. Hem üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı bu dönemde okumaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

3 0
paylaş
+2

Daha iyi ve kaliteli bir hayat yasamak. Bilincli bir nesil olmak icin.

2 0
paylaş
+3

Meslek sahibi olup kendi ayaklarımın üstünde durabilmek için

3 0
paylaş
+7

Üniversite eğitimini sadece meslek sahibi olmak için gerekli görmemek lazım. Üniversite eğitimi insanın kendi varlığını geliştirip güçlendirmek için gereklidir her şeyden önce. Bilen insanla bilmeyen insan asla bir olmaz. Ayrıca üniversite ortamında bulunmak bile insana büyük katkı sağlar.

7 0
paylaş
+3

Çünkü bize bir meslekte çalışabilmek ve iş bulabilmek için üniversite okumamız gerektiği söyleniyor. Aslında amaç meslek sahibi olmak ama maalesef çoğu üniversite mezunu iş bulamıyor.

3 0
paylaş
+3

Sistem bunu gerektirdiği için. Herkes internetten ya da youtube gibi platformlardan para kazanabilecek durumda değil.Aynı şekilde babadan zenginde değiliz olsaydık bile durum değişmezdi. Şuanki dünya düzeninde bize daha iyi bir gelecek sunabilecek olan şey üniversite. Bu nedenle kazanmak için yıllar, okumak için de yıllar harcıyoruz.

+4

Okuyunca adam olacağımızı sanıyoruz, vicdan rahatlığına üniversite okuyoruz. Aksini iddia eden ?

4 0
paylaş
+7

Valla bu devirde boşa okuyoruz bence. Eğer ki okuduğunuz meslekler tıp, hukuk, hemşirelik falan değilse %50 ihtimal işsiz kalacaksınız demektir. Özeller de tecrübe istiyor zaten. Mühendislere kamuda kadro bile yok. Utanç duyuyorum.

7 0
paylaş
+3

Üniversite okuyan insan kültür bakımından medeniyet bakımından daha zengin oluyor tabi okuduğu kitap sayısı yada ne kadar nitelikli kitap okudugu kendisini ne kadar geliştirdiği de önemli

3 0
paylaş
+3

daha iyi bir hayatımız olsun diye daha iyi bir mesleğimiz olsun diye daha kültürlü olalım diye aslında üniversite okuyoruz. seçilen değil seçen olmak için okuyoruz bu kadar. üniversite hayatı her gencin yaşamazı gereken bir tecrübe aslında. ama 2 yıllık olsun ama 4 yıllık eğer imkanınız varsa mutlaka okuyun hatta yaşınız kaç olursa olsun okuyun. öğrenmenin ne yaşı vardır ne de zamanı. kendinize yatırım yapın bu hayatta.

3 0
paylaş
+2

Bu devirde ne kadar da üniversite okumanın boş olduğunu, üniversite okusan bile iş bulamayacağını bile bile okunur. Ben Haziran ayında mezun oldum ve bu süre zarfında birçok iş başvurusu yaptım ama klasik sözleri “biz sizi ararız” oldu. Bazen ben bile dedim niye okudum diye ama iş bulamasan bile üniversite hayatındaki olaylardan aldığın tecrübeler bile yetiyor insana, bundan dolayı bu sene bir daha üniversite sınavına girmeyi tekrardan bir bölüm okumayı istiyorum. Beni bıraksalar sürekli üniversite okurum.

2 0
paylaş
+1

Eğitim sisteminiz o kadar aptalca ki milleti koyun gibi gutmek için aptalca eğitim sistemleri var. Mesleğe göre eğitim yapil.iyor. saçma sapan üniversite bölümleri açılıp ya insnarin parasını yada zamanını çalmaktan başka birşey değil.

1 0
paylaş
+1

Üniversite okuyamadığım için sorunun cevabını net olarak veremiyorum fakst malesef insanlar gelişmenin sadece okullarda olduğunu sanıp sadecr diplomaya önem verdikleri için. Okumak tabiki çok değerli bir kültür ve gerekli ama okuyamayan da insan değil gözüylr bakılıyor oysa ki okuyamayıp kendini çokça geliştiren çok insan var.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.