0

ne derlerse desinler herşey dolarla alakalı çünkü ülkemiz üretim yapamıyor yapsa bile üretim yapmak için lazım olan malzemeleri dolar kuru üzerinden aldıkları için pe k bir faydası olmuyor.

0 0
paylaş
+1

Meyve ve sebze fiyatlarındaki bu fiyat artışlarının sebebi olarak Antalya'da meydana gelen sel felaketi üzerine meydana gelen hasar ile daha az meyve sebze olması yüzünden fiyatların arttığı söylenmektedir.

1 0
paylaş
0

kar geldi fiyat pahalandi diyolar ama doğrumu bilmem pirasa bile 7 TL oldu ya

0 0
paylaş
0

Yoğun yağmur yağışı mahsülün alınmasını toplanmasını engelledi dalında çürüdü diyebilirz çoğu mahsül toplanabilenlerde ne şartlarla ne zorluklarla toplanabiliyor meçhul

0 0
paylaş
0

Dolar birden yükselince herkez bunu kendine kar bildi ve fiyatlari direk artirdi kur dustu ama fiyatlar dusmedi krizi firsata cevirmek istediler tabii koylunun halide kolay degil mazot gubre fiyatlari almis basini gidiyor hic sanmiyorum ama umarim eskisi gibi olur hersey.

0 0
paylaş
0

meyve ve sebzelerin pahalı olması stokcular belirlemekte birin ne kadar stoklanırsa o kadar arz ve talep yaratılır buda fiyat artışı gösterir tarladan kilosunun 50 krs aaa aldıgını halka gelene kadar 5 10tl olur buda ihtiyacı olan değil parayı cok veren kazanır sistemi

0 0
paylaş
0

Kriz fırsata çevrilmeye çalışılıyor.

0 0
paylaş
0

1. Üretim azaldı.
2. Yetiştiriciden sonra birkaç kez el değiştirince fiyat katlanıyor. En fazla masrafı yapan çiftçi en az kazanan oluyor.
3. Hava şartlarından dolayı verimlilik az.
4. Toprak yoruldu, eskisi gibi çok ürün alınamıyor aynı arazilerden.
5. Girdi maliyetleri ( yakıt, işçilik, gübre, ilaç ) gibi malzemelerin fiyatları da dolarla birlikte çıktı ama inmedi.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.