+2

Zaten yer çekimi olmuş olsaydı sabit durmak yerine sürekli hareket halinde olurlardı. Bence onların sabit kalmasını sağlayan bir gaz bulunuyor onlarda böylece sabit kalıyor. Başka bir açıklama yapmak için bilimin biraz daha ilerlemesi gerekir.

2 0
paylaş
+1

Güneş tarafından çekim kuvvetine,momentum kuvvetine ve sürekli olarak düşme isteğine (kendi ağırlığından dolayı) maruz kalan gezegenler,bu sayede aslında belirli bir yörüngeye hapsolmuş olarak kalır.Düşme kuvveti ? Aslında tüm uzaydaki ağırlığa sahip olan nesneler aynı anda düştükleri ve birbirlerinin yerçekimsel kuvvetine kapıldıkları için bu tam anlamıyla bizim için farkedilmez.
Kaynak ;webtekno.com/dunya-uzay-boslugundaysa-neden-dusmuyor

https://youtu.be/MTY1Kje0yLg

1 0
paylaş
0

Güneş sistemimizde de Güneş çekimi var.

0 0
paylaş
0

güneşin çekim kuvvetinden dolayı.Çünklü tüm gezegenler güneşin bir parçası

0 0
paylaş
0

Ne sevimli bir soru. Ben de buna karşılık uzayın yer çekimi olsaydı gezegenler bulundukları yörüngeyi nasıl koruyabilirlerdi, düşmezler miydi aşağı? diye sorayım size. Siz bunu düşünürken de ben yer çekiminden biraz bahsedeyim. Yer çekimi, adı üstünde, bir yerin çekim kuvvetini ifade ediyor. Yani yer çekiminin oluşması için mutlaka öncelikle bir yere gereksinim var, boşlukta oluşmuyor yer çekimi. Peki boşlukta oluşan çekim kuvvetleri yok mu? Elbette var. Diğer yerlerin (gezegenler, çekim kuvveti olan güneş vs.) çekim kuvvetleri boşlukta bazı etkiler gösteriyorlar. Bu etkiler sayesinde de gökyüzünde bulunan cisimler, sabit durmuyor, hareketlerini sürdürebiliyorlar.

0 0
paylaş
+1

Gezegenlerin kendi aralarında kütle çekim kuvveti kendi aralarında bir sistem oluşturur bu şekilde haraket ederler. Yani sabit duruyorlar diyemeyiz.

1 0
paylaş
+4

Mesela güneş sistemi içinde güneşin bir çekim kuvveti vardır. Sistemdeki gezegenler de bu çekimin etkisi ile güneşe sabit uzaklıkta kalır çevresinde döner. Yerçekimi de vardır ama her gezegende aynı değildir.

4 0
paylaş
1 yorum
+1

Yer çekimi yok eyvallah ancak güneşin bir çekim gücü var. Her kütlenin ama az ama çok kendine ait bir çekim gücü var.Bu mucizeleri gör de gel Allah 'ın varlığına inanma !!!

1 0
paylaş
+1

Bir kütle çekim kuvveti vardır ve gezegen bağlı bulunduğu yıldızın kütle çekim kuvveti sayesinde uzaya savrulmadan durur, örneğin dünyamız bizim bağlı bulundumuzun yıldız olan Güneşin kütle çekim kuvveti sayesinde uzaya savrulmadan durur.

1 0
paylaş
0

Kuranı ac ve iyice oku

0 0
paylaş
+1

O durum farklı oluyor. Güneş sistemindeki çekim yasasına göre denge halinde duruyor

1 0
paylaş
+2

Ya ben bunu hiç düşünmedim neredeyse ama şu an çok merak ettim hemen araştıracağım ama orada zaten farklı bir denge ve düzen var ve yer çekimi olsa yer hangi taraf olacaktı o zaman sabit durabilirler miydi gibi sorular var ve uzay gerçekten o kadar sonsuz ve ihtişamlı ki bildiğimiz kadarıyla , senelerce düşünsek yine cevap vermeyeceğimiz bir çok soru kalacak ama önemli olan ne kadar ilerleyebildiğimizdir.

2 0
paylaş
0

Şimdi bunun cevabı için saatlerce yazsak yetmez. Uzayda yer çekimi yok ama esir maddesi var bunun sayesinde duruyorlar.

0 0
paylaş
+1

Böyle bir şey düşünmek aklıma gelmezdi ama çok da mantıklı. Gezegenler arasındaki çekimden dolayı bir düzen vardır diye düşünüyorum. Bir yandan da Allah'ın hikmeti diyebiliriz ama internette fizik açısından çok mantıklı cevapları vardır.

1 0
paylaş
0

kim diyor yer çekimi yok diye vardır yalnız dünyadakinin çok düşüğüdür. gezegenler nasıl duruyor sorusuna gelirsek her birinin yörüngesi vardır ve bu yüzden aşağı yukarı yada birbirlerine yaklaşmaları yörüngeler sebebiyle engellenmiş ve gezegenler bir yolda sabitlenmişlerdir.
Allah herşeyi Hakkıyla bilendir.

0 0
paylaş
+1

Gezegenler sabit durmuyor ve güneş sisteminde kendi yörüngelerinde hareket ediyorlar. Bu şekilde yıllar ve mevsimler meydana geliyor. Dünya sürekli hareket halinde ama hissetmiyoruz.

1 0
paylaş
+2

Kütle çekimi denilen bir kuvvet ; hani şu Newton amcamın bulduğu yer çekimi var ya (gerçi onuda Einstein değiştirdi ama neyse) o işte... İşte bu kuvvet sen de bende her şeyde var. Hatta bir muz da bile... Kütle çekim basit olarak anlatmak gerekirse; kütlesi büyük olanın küçük olana uyguladığı bir çekim kuvveti... İşte uzayda da durum böyle... Yörüngesi bulunan bütün uzakyaki götdüğünüz cisimler kendilerinden daha büyük kütleli bir madde tarafından çekiliyor...

2 0
paylaş
1 yorum
+1

U allahın gücüyle duruyor

1 0
paylaş
+1

Evren’de bulunan gezegenler kitaplarda gördüğümüz gibi sabit durmuyor. Güneş kendi etrafında dönüyor ve gezenlerde güneş etrafında dönüyor.

1 0
paylaş
+1

uzayda yerçekimi yok çünkü bir boşluk onları şekide dengede tutan enerjileri ve biribirlerine uyguladıkları bu enerjielr sayesinde sahip oldukları yörüngeelr aslında ben böyle olduunu biliyrum

1 0
paylaş
0

Aslında gezegenler uzayda sabit durmazlar, kütle çekim yasasına göre birbirlerine doğru çekilirler ve bir yörüngede dönerler. Bu dönüşlerin ortaya çıkardığı merkezkaç kuvveti, çekim kuvvetiyle dengelenerek gezegenlerin konumlarını korumasını sağlamaktadır.

0 0
paylaş
0

Yerçekimi var aslında buna kütle çekimi deniyor. Ama yerçekimi kuvveti farklıdır.

0 0
paylaş
+1

Samanyolu sistemindeki gezegenlerin kendi aralarında bir çekim kuvveti var. Bu şekilde dengede duruyorlar. Bu dengenin en büyük yardımcısı güneş tabi ki. Bu yüzden güneş sistemi de deniliyor zaten.

1 0
paylaş
0

Uzayda yer çekimi yok evet ama güneş sisteminin kendine çekim gücü var ve gezegenlerin boylece durabilmesini sağlıyor farklı bir olayı bu da yer cekiminin

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.