+2

Ülkemizin il ve ilçelerinin bir çoğunda halk kütüphaneleri bulunmaktadır. Adının halk kütüphaneleri olmasına rağmen halkın bu kütüphanelerinden bihaber olduğunu düşünüyorum. Kitap ve gazete okuma alışkanlığının çok düşük olduğu ülkemizde kütüphane kullanımı daha da düşük olduğunu düşünüyorum. Aslında devlet her yıl bu kütüphaneler için kitap alımı yaparak halkın kullanımına sunuyor. Bından daha güzel bir imkan olabilir mi. Özeleştiri yapıyorum bende dahilim. Çocukluktan alıştırmak lazım.

2 0
paylaş
+2

Kütüphaneler, halk tarafından kullanılmıyor ki, 'yeterince' şeklinde bir ölçüden söz edilebilsin! Kütüphaneleri kullananların sayısı belki az değildir ama orana vurulduğunda devede kulak bile olmadığı görülür.. Hatta mecburen; araştırma yapmak ya da ders için gidenleri hariç tutarsak oran devede tüye iner! Bizdeki kütüphaneler; işleyişi bakımından söylüyorum, dostlar alışverişte görsün kabilinden.. "Kütüphane var mı? Var! Eee, ne işe yarıyor? Hiiiç, biri gelirse diye öyle bekliyorlar!" Durum tam olarak budur! Bu durumu çözmesi gereken de ben değilim tabii!

2 0
paylaş
+2

Tabii ki hayır. Kütüphane kültürü bu ülkede asla tam oturmadi zaten. Bundan sonra da iyiye gitme ihtimalini hiç düşünmuyorum. Yeterince olmaması bir yana halk böyle şeylere kafa bile görmüyor. Kitap okumak bu ülkede her zaman son sırada geldi. Belki hiç bir zaman sıralamada bile olamayacak:)

2 0
paylaş
+1

Artık herşey 2 tuşa bakıyor internet sayesinde herşey kolaylaştırildi kütüphane ler bomboş yazık valla.

1 0
paylaş
+1

Hayır maalesef halk kütüphaneler ilgi görmüyor ve gidenler ise benim gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler bulunuyor sadece ders çalışmak için kullanıyoruz öyle araştırma yapmak kitap okumak için giden kişi sayısı baya az ve bu eğitim seviyesi ve halkın görgü kurallarından anlaşılıyor zaten daha fazla ve daha iyi şekilde kullanmak gerekir.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.