+4

Konya hala Türkiye'nin tahıl ambarı olmaya devam ediyor etmesine de ambar boş. Köylüyü çiftçiyi üretime teşvik eden olmayınca ambar boş kalmaya devam ediyor. Devlet çiftçiye destek veriyor sözüm ona. Çiftçi de desteği alıp yan gelip yatıyor. Örneğin devlet diyor ki şu kadar dönüm arazi ekersen şu kadar mazot desteği vereceğim diyor. Çiftçi de gösteriyor tarlaları şurayı ekeceğim burayı ekeceğim diye. Parayı aldıktan sonra ekmeden o parayla hayatını sürdürüyor. Sonra sen gösterdiğin tarlayı ektin mi? biçtin mi diye ne soran var ne arayan. Aynı şekilde hayvan besiciliği yap diyor destek vereyim.

4 0
paylaş
+2

Evet hala öyle ama eskisi gibi değil yani elde kalanlarla tahıl ambarı onceden yurtdışı anda satarken şimdide ithal ediyoruz buğdayı arpayı fasulyeyi nohutu maalesef

2 0
paylaş
+2

Konyanin duz ova olmasi ve tahil uretimine musait olmasi yaninda yer alti sularininda fazla olmasindan kaynaklaniyor. Arazinin buyuklugu sulu tarima uygun olmasi ve turkiyenin en buyuk yuz olcumune sahip bir il olmasindan dolayi turkiyenin tahil ihtiyacini tek başına karsilayacak kadar cok bugday arpa misir vebenzeri urunler uretiyor. Fakat son yillarda disaridan alinan tahillar yuzunden turkiye cifciye deger vermediginden turkiyenin bircok ilinde koyler goc verdiginden tahil uretimi azalmistir. Ciftci uretmezse disa bagimli bir millet devlet olur cikariz.

+1

Maalesef ki bu ülkede tahıl üretimi falan artık zannetmiyorum yeteri kadar olduğunu. Her yıl köye giderim. Eskisi kadar tahıl üretimi yoktur mesela. Yakın zamanda bir tekstil fabrikası açılmış. Bunun da etkisi çok. Hayvanlarını ve tarlalarını satıp oradaki fabrikaya girip sadece işe gidip gelen insanlar var artık. Sanayileşme gitgide tahıl üretim yerlerine de kayıyor. Önlenemezse durum çok daha kötu bir hal alır. Çünkü tarım bir ülkenin bel kemiğidir.

1 0
paylaş
+1

Hayır o eskidendi şimdi tahıl ambarımız kanada oldu maalesef

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.