+6

Zaar ki, mısmıl genne, tayıt, kocişim :) tırıtırı birazı yöremizden birazı uydurma daha çok var aslında ama aklıma gelenler bunlar. Erkek arkadaşım sevmediği için ona aşkitoşkum canişkoştum falan da diyorum gıcık olsun diye. :)

6 0
paylaş
+3

Cok uyuşuk ve bundan dolayı gıcıklık yapana mayıflanma diyoruz arkadaş ortamımızda

3 0
paylaş
+3

Patisini sevdiğim,ağzını burnunu yediğim ve kız seni yerim yada seni mıncırırım. :)

3 0
paylaş
+3

Gunluk hayatta kullandigimiz kelime sayisi belli zaten o yuzdeb değişik kelimeler kullanmamaya ozen gösteriyorum

3 0
paylaş
+5

Dıkımını ye derim :)

+3

sarsah , tosbik, aşkitoçikobellam(bunu şakasına kullanıyorum tabiki) çok tuhaf ya ben bazen içimden gelince direk aslanım koçum diyorum falan sanki pehlivan sever gibi

3 0
paylaş
+3

Valla düşündüm de sanırım hiç değişik kelime kullanmıyormuşum. Gayet normal ve herkes tarafından bilindik kelimeleri kullanıyorum daha çok. Minnak,minnoş tarzı kelimeleri çok kullanıyorum ama bu kategoriye girer mi inanın bilemedim.

3 0
paylaş
+7

Bu kelimeler ne demek ki :) Ben değişik kelimeler sık kullanırım ama genelde bir kişinin ismini değişik şekillere sorarım. Samimi arkadaşlarımdan olur o da. Mesela İpto, Gizmo, Şeydoş, Murtik falan gibi.

7 0
paylaş
2 yorum
+4

Ćok yok ellam derim oda sakasina baskada yok aklima gelmiyor doğu sivesiyle konuşmayı severim azlinda macırlar gibide konusurum ama garip kelime aliskanligim yoktur varsada bu alışkanlığın brn farkında değilim bisiklete velesbit derdim hosuam gidiyordu :)

4 0
paylaş
+3

Kelimeleri değiştirerek söylüyorum bazen ya ve bunu yaptığımda genelde sinir oluyorlar :)) şemsiyeye şeşmiye diyorum ruloya rolu diyorum hayıra heyir tamama temmam gibi gibi gibi. Tabii bunları her ortamda kullanmıyorum aile ve arkadaş ortamlarında kullanıyorum genelde. Başka yerlerde kullanılmaz zaten :)

3 0
paylaş
+3

Işığı kaçır der babaannem ışığı kapat demek

3 0
paylaş
+3

Ben genellikle kelimeleri değiştirerek kullanmayı sevmiyorum. Ama bazen tatlı olmak için yaptığım olmuyor dersem yalan söylemiş olurum. Sanırım daha çok minnoş gibi kelimeleri seviyorum. Kulağa hep çok tatlı geliyor.

+4

Soruyu anlaçadım.ama yorum yapmadan geçmek istemedim.dağa doğrusu soruyu anladımda kıyamış ne demek bilemedim.Azeriyim o yüzden yalnış anlamanı istemem.

4 0
paylaş
+4

Ben kelimeleri değiştirerek kullanmam pek. Düşündüm de hiç kullanmıyorum galiba. Aklıma gelen bir şey olmadı. Çok mu sıkıcıyım acaba?

4 0
paylaş
+3

Öyle kullandığım bir kelime yok ama bir arkadaşım var o çok kullanıyor mala

3 0
paylaş
+3

kelimeleri değiştirmeyi pek sevmiyorum. zaten bu devirde gençlik dilimizi oldukça dejenere etti. en azından azınlıkta olanlardan birisi olarak kelimeleri doğru kullanmaya çalışıyorum. sık kullandığım bazı kelimeler yok değil ama onları bozmadan kullanmayı tercih ediyorum mesela kuzum gibi.

3 0
paylaş
+3

Bazen afkur diyorum yada süçütdur diyorum da Kayseri'de olunca garipsiyor anlamıyorlar

3 0
paylaş
+4

Genelde arkadaşım birşeyi telaşla söylerse boşa yangın yapıyon ya diye alay ederim ya da tırıvırı yapma diye söylenirim. Başka da aklıma gelmedi valla.

4 0
paylaş
+4

Kiyamis ne olduğunu bilmiyorum fakat Konyalı arkadaşımın olsun kelimesini olsundu diyordu biraz garip geliyor aynı anlamdaki kelimeyi niye uzatıyor diye ama oda ona sempati katıyordu :)

4 0
paylaş
+4

Ciğerimin boğaz manzaralı köşesi değer verdiklerime bunu diyorum :D

4 0
paylaş
+4

Bu zamana kadar hiç değişik bir kelime kullanmadım. Benim yaşadığım yer Karaman olunca Karaman ve Konya’da yaşayan insanlar genellikle “k” harfi ile başlayan kelimeleri “g” olarak söyler. Yani Karaman ise Garaman olarak söyler.

4 0
paylaş
+4

Herif adam kocalara söyleniyor genellikle burda karilarada garı annelere de Gare gibi kelimeler kullaniyo daha da peki bir değişik şeyler duymadım

4 0
paylaş
+5

Hemen geldim demek yerine aha odur geldim deriz bizde en farklisi bu heralde aklima gelen :))

5 0
paylaş
+3

Ya şu an sorunca bir anda aklıma gelmedi ama mutlaka vardır da şu an pek türetemedim. Babamın ismi murat kuzenim 5 yaşında küçüklükten belli murti diyor galiba bir gün içinde babamla şakalaşırken çok fazla bu geçiyor.

3 0
paylaş
+2

Var. Mesela sımışka. Çekirdek demek. Ben kullanmıyorum ama kullanana denk geldim.

2 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.