+11

Kitap fiyatları ne kadar (hangi aralıkta) olmalı ki okuma alışkanlığını teşvik edebilsin?

hem de yazarı mağdur etmesin...

    -   Eğitim
11 0
13 yanıt   -  
+2

Kitabına göre hatta çıktığı yayın evine göre kitap fiyatları değişir.Sayfa sayısı 150 den fazla olan kitapları 15 tl'nin altında alamazsınız.Hele ki ünlü bir yazarın kitabıysa 25 liraları görürsünüz.Kitap alışkanlığı edinmek istiyorsanız uygun fiyatlı kitap satan ikinci el sahafları kullanabilirsiniz.50 liralık kitaplar bile 20 liraya düştüğü oluyor.Bence de kesinlikle uygun aralıklarda mesela 15 liralarda olmalı bütün kitaplar.

2 0
paylaş
+2

Ben genelde internetten alırım. Özellikle indirime girdiği zamanları beklerim. Kitapyurdu internet sitelerinden en uygunu diye düşünüyorum. Neredeyse kitapçıkların sattığının yarı fiyatına alabiliyorsunuz.

+2

Herkesin ulaşabilecek fiyatlarda olmalı tabii ki. Ama yayınevleri ve yazarlar bu işten yeterli para kazanamazsa kitapların basılamayacağının da bilincinde olmalıyız. Zaten gerçek okuyucular her durumda kitaba para ayırır.

2 0
paylaş
+2

Kitaplar kütüphanelerde ücretsiz ama okuma alışkanlığına bir faydaı yok, her eve acaba bütün çıkan kitaplar gönderilse oran yükselir mi? Sanmıyorum, kitap okuma bir seçimdir, kitap okuma bir alışkanlıktır. Aileler ve toplum bilinçlenirse kitaba para harcamak insana koymaz.

+2

Kitap fiyatları oldukça yüksek Çünkü kağıt fiyatlarda oldukça yükseldi. Devlet şuanda kitaplardan alınan vergileri düşürdü yani %8 vergi ödüyorduk artık ödemeyeceğiz o yüzden kitap alırken vergi olayına dikkat edelim. Aynı zamanda ikinci el kitaplara bence yönelebilir iz. Bence gayet mantıklıdır. Birde tabi kitap Fuarlarında oldukça güzel indirimler olur bu fuarları giderek ucuza kitap alınabilir.

2 0
paylaş
1 yorum
+1

Bir yazarın kitabı bir yayınevinde 12 liraya satılabikiyorken telif haklarını alan başka bir yayınevinde 50 60 liraya satılıyorsa bu yayınevinin aç gözlülüğüdür. Yazar 12 liradan kitaptan para kazanmıyor muydu? Kazanıyordu. Şimdi daha mı fazla kazanıyor, aldığı para aynı. Ödediğin fark yayınevinin cebine giriyor. Bu sebeple ne kadar iyi kitap basarsa bassın Pegasusgibi bu pahalı kitap politikasını uygulayan yayınevlerine zırnık koklatmam. İlla okumak istediğim bir kitabı varsa kütüphanelerden araştırır bulurum o kitabı. Zaten genelde bu yayınevleri benim okudu:um tarzda kitaplar basmadığı için beni pek ilgilendirmiyor ama daha çok gençlere hitap eden yayın evlerinin bunu yapması çok acımasızca. Sen daha yeni yeni okuma alışkanlığı kazanan bu çocuklara 60 70 liradan kitap vermeye kalkarsan küstürürsün. Bu devirde hangi aile çocuğuna bu fiyata kitap alabilir, hangi çocuk harçlığını biriktirerek kitap alabilir? Acilen bu politikanın bitmesi gerekir.

1 0
paylaş
0

Kitap fiyatları şu anda çok pahalı değil. Gerçekten okumak isteyen 10 liraya da 100 liraya da çok güzel kitaplar bulabilir. Okuma alışkanlığı ders kitabıyla bile kazanılabilir diye düşünüyorum.

0 0
paylaş
0

Çok pahalı olmadığı sürece kitap fiyatlarının günümüzde iyi olduğunu düşünüyorum.Tabi bazı kitaplar var fiyatları çok pahalı onları almayı tavsiye etmiyorum.Onun yerine 3 tane daha kitap alabilrsiniz.İnstagram da kitap satışları için çok güzel siteler mevcut.

0 0
paylaş
0

Ben hiç bi zaman kitabı arkasındaki fiyattan satın almadım çünkü zaten satın alacağım kişi ona belli bir miktar para verip satın alıyor ve mağduriyet olmuyor. Ben satın alırkenden indirimli raflara bakıyorum. Bazen de ikinci el az kullanılmış kitapşarı satın alıyorum sıfır ürün gibi oluyor tabsiye ederim

0 0
paylaş
0

kitap araalıkları geenllikle 20 liradan başlıyor indirimsiz olraknormal kalınlıkta ollankitapalrda daha uygun olabilir bence indirim zamanları takip edilebilir daha uygun fiyatlı oluyor o zaman

0 0
paylaş
+1

Bence kitap dediğin öyle pahalı olmamalı. Okumak için bu kadar zor olmamalı şartlar. Ülkenin durumu zaten belli yani insanlar nasıl kitaplara bu kadar para versin. Bide öğrenci yani burda zor durumda kalan. Haftada bir kitap bitiren Bi öğrenci düşünün napsın her hafta 30 TL mi versin kitaba. Mantıksız kitap dediğin parayla bile olmamalı. Kitap almak için şartlar olmalı mesela sonuçta bedava olmasından bahsediyoruz.

1 0
paylaş
+1

Bence kitap bedava bile dağıtılsa okuma "alışkanlığı" kazandırmak yönünde fazla bir katkı sağlamaz. İnsan okuma alışkanlığını doğal bir sürecin bir parçası olarak algıladığında (yemek yemek, tuvalet ihtiyacı gidermek gibi) buna da zaman ayırmayı öğrenebilri diye düşünüyorum. Bunun için, çocukların, anne babalarının ellerine birer kitap alıp okudukları evlerde büyümelerinin önemli olduğu görüşündeyim. Kitap okumak için ayrılan zamana ebeveynin özen göstermesi çocuğun da bunu doğal bir şey olarak algılayıp öyle büyümesine katkıda bulunur sanıyorum. Okulda da öğretmenlerini kitap okumak için zaman ayırırken gören öğrencilerin, bundan etkileneceğini düşünüyorum. Sonuçta, okur olmak için mutlaka para yatırmak gerekmediği asıl zaman ayırmanın önemli olduğu görüşündeyim. Bir kez alışkanlık kazanıldığında, zaten kitaba ödenen ücret insanı rahatsız etmiyor veya cebinizde para olmasa bile okumanın bir yolunu bulabiliyorsunuz diye düşünüyorum.

1 0
paylaş
0

Kitaplar ciddi anlamda pahalı. Kağıt fiyatları baha edilmemeli çünkü kitaplardaki kağıtlar genelde saman kağıdı veya saman kağıdı kalitesinde oluyor. Zaten kitaptaki maliyet 5 TL bile olmuyor, yazarlar da fazla para kazanmıyor. Asıl kazananlar yayın evleri. Gereken zammı onlar yaparak bizleri zor duruma düşürüyorlar. İnsanlar fiyatlar düşse de pek kitap okumayacaktır. İnsanda yeter ki okuma isteği olsun. E-kitap, kitaba göre çok daha ucuz. Eğer para vermek istemiyorsa PDF halinde yayınlanan kitapları okusun.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.