0

Kerahet vakti nedir ?

    -   Din
0 0
4 yanıt   -  
+1

İçki zamanı

1 0
paylaş
+1

Güneşin doğuş ve batışı tam tepede bulunduğu vakte kerahat vakti denir. İslam dinine göre kerahat vaktinde namaz kılınması mekruhtur.

+1

Sabah gunes dogduktan sonraki 35 40 dk,aksamda gunesin batmasindan once ki 35 40 dakika kerehat vakti olarak gecer.Bu vakitlerde namaz kilinmaz.Yalniz bir namazin farzi kerahet vaktinden once kilinmamissa sadece fazri kerehat vaktinde kilinabilir.Eski caglarda gunese tapinan insanlarin bu vakitte gunese secde etmeleri yuzunden bu vakite kerehat vakti denmis onlara benzememek icinde bu vakitlerde namaz ibadeti yapilmamistir.

1 0
paylaş
0

İslam dinine göre namaz kılmanın mekruh olduğu saatlere kerahat vakti denilir. Mevsimlere ve günlerin uzunluğuna göre süreleri değişebilirse de 40-45 dakikalık bir zaman süresidir bu vakitler. Birincisi sabah namazının vaktinin dolmasıyla başlayan güneşin doğup yükselmesi zamanıdır. ikincisi güneşin tam tepede olduğu, öğle namazından önceki zamandır. Üçüncüsü de güneşin batmakta olduğu, akşam namazından önceki zamandır.

Eskiden güneşe tapan topluluklar güneş için bu saatlerde ibadet etmişlerdir. İslam Dininde de inanmayan topluluklardan ayrılmak için bu vakitlerde namaz kılmak mekruh sayılmıştır.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.