+12

Kendi düşen ağlamaz.. mı?

    -   Görüş
12 0
14 yanıt   -  
+5

Kişinin kalkıştığı işin, faaliyetin sonucunda kendi eliyle, stratejisiyle zarara uğraması durumunda yakınmaya, üzülmeye hakkının olmadığını savunan bir görüştür. Bu durumu anlatmak için de "kendi düşen ağlamaz" sözü yaygın olarak kullanılmaktadır.

+5

Kendi düşen ağlamaz bence çünkü bazen uyarısınız ve yine bildiğini yapar yapmayın dersiniz yine yapar bu yuzden çok doğru eğer ki söz dinlenmiyorsa yapacak birşey yok.

5 0
paylaş
+5

Kendi düşen ağlamaz demişler ama ben katılmıyorum; kendi düşen de ağlar, hem gerçekten ağlar hem de mecazen ağlar.. örneğin bir çocuk kendi de düşse canı yanacağından ağlar, bu sözün de ona bir anlam ifade etmeyeceği tabiidir.. ya da mecazen alırsak kendi kendini zor duruma düşüren birinin karşısına geçip oh olsur der gibi 'kendi düşen ağlamaz' demenin bir fayda sağlamayacağı da ortadadır..

5 0
paylaş
+7

Kendi düşen ağlamaz atasözünün anlamı bir yerden düşmek gibi algılansa bile aslında gerçek anlamı "kendi davranışları sonucunda zarar uğrayan bir kişinin bundan yakınmaya hakkı olmaz." denilmek istenmiştir.

7 0
paylaş
+4

İnsanlar hayatlarında kendilerinin verdiği kararlar ve yaptığı işler neticesinde başına gelmiş olan olumsuz durumlardan dolayı yakınmalarının yersiz olduğu anlamında kullanılan kendi düşen ağlamaz sözü dür. Çünkü bu başına gelen işlere sebebiyet veren kendisidir. Başka birini suçlamaya hakkının olmadığını belirtir.Tabİ onun düştüğü bu durumda elimizden gelen yardımı yapmamız gerekir. Kendisi sebep olduğu için onu dışlayamayız. Onu destekler mahiyette elimizden gelen herşeyi yapmamız gerekir.

4 0
paylaş
+5

Kendi düştüyse ağlamaz şahsen ben gülerim nasıl düştüm diye

5 0
paylaş
+5

kendi düşen de başkasının düşürdüğü insan da ağlar.bu söz biraz temenni yada olması gerekeni söyleyen bir tavsiye gibi.kendi düsen demek başına geleceklerin bilincinde olarak hareket eden yada olumsuzluğu başına kendi kendine getiren demek ve suçlu kişinin kendisi olduğu için aģlamaması gerektiğini vurgulayan bir kelime.ben kendimde düşsem ağlarım arkadaş.kendime ağlarım en azindan.
@mccilek

5 0
paylaş
+3

Birinin kendi hatalarının sonucunda zora düşmesi yaptıklarının bedelini ödemesi anlamına gelen bir atasözüdür. Doğruluğu tartışılır bir konu aslında. İnsanlar tüm hataları yüzünden yargılanıp dışlanamaz bence.

3 0
paylaş
2 yorum
+3

kendi düşen ağlamaz derler bu boğrumudur bilmem ama öyle olabilir

3 0
paylaş
+2

ağlamasın bi zahmet kendin ettin kendin buldun derler suçlu insan ağlamaz bence ...
@mccilek

2 0
paylaş
+1

Kendi düşenin ağlamaması durumu biraz farklı.
bir başkası çelme taksa sana sadece düştüğünde ki acı olmaz.
Birde yanına ihanet acısı eklenir.
Oysa kendi kendine yaptığın şeylerin acısı çabuk geçer bunun en büyük nedeni de insan en çok kendini kandırır,lendi hatalarını unutur ve kendini her daim bağışlar.

1 0
paylaş
+1

Kendi düşen öyle bir ağlarkı bu lafın bir önemi yok bence

1 0
paylaş
+1

Kendi düşen ağlamaz derler de aslında kendi düşen ortalık yerde ağlamaz kuyruğu dik tutar onun gözyaşı genelde yorgan altında gizlidir çünkü suçlayacak kimsesi olmaz. Insan oğlu tabiat olarak başkalarını suçlamayı pek sever çünkü. Senin yüzünden sizin yüzünüzden demek bir nevi psikolojisini rahatlatma kendini sevme şekli olduğu için insanlar başkalarını suçlama eğilimi içindedirler. Bu yüzden kendi düşen kimseye şikayet edemiyor bu algı yüzünden.

1 0
paylaş
+1

Kendi düşen ağlar ama başkasının yaptığıyla düşmek kadar acı olmaz sanırım sonuçta kendi tercihlerini vererek düşen biridir. Hatta ondan ders çıkarması daha kolay oluyor. Ne olursa olsun insanlar kendi kararlarını vermelidir.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.