+2

karıncalar yuvasının agızını yağmurbaşlayacagı zaman deliğin ağızımnı toprakla kapatarak su baskınlarını önlediğinden dışarıda kalan karıncaların ise yağmurun dolu gıcı ve cok şidetli yağmadığı zamanlar karıncalara yağmur birşey yapmaz. fakat çok ani yağan yağmur veya tolu tarzı yağışlar illaki dışarıda kalan karıncalara zarar verip ölmelerine neden olmaktadır.

+1

Su karıncaların çok ince olan nefes tüplerinden içeri giremez. Karbondioksitten narkoz yemiş gibi olurlar. Tabii ki bu süre çok uzarsa onlar da ölürler ama dayanma süreleri inanılmazdır. Ne var ki Karıncalar yağmur ve seller altında bu şekilde nefeslerini tutarak mücadele veriyorlar.

1 0
paylaş
+2

Bir karıncayı alın suyun içine batırın saatlerce tutun ölmez. Ölü gibi görünür ama birkaç saat içinde kendine gelir.
Su karıncaların çok ince olan nefes tüplerinden içeri giremez. Karbondioksitten narkoz yemiş gibi olurlar. Tabi ki bu süreç çok uzarsa onlar da ölürler ama dayanma süreleri inanılmazdır.

0

Karıncalarda hava iletiminin sağlandığı tüpler çok küçük olduğu için su molekülleri oradan geçemez. Bu nedenle karıncalar yağmurlu havalarda boğulmadan durabilir. Ancak çok uzun süre suyun içinde kalırsa boğulmaktadır.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.