+4

Aslında kanunlarda stajyerler içinde ücret ödenmesi gerektiği yazıyor fakat ülkede kayıt dışı ekonomi inanılmaz derece de büyük ve göz ardı edildiği için ve denetim olmadığı için ve staj yapacak yer bulamayan stajyerlerinde seslerinin çıkmamasından dolayı stajyerlere ücret verilmiyor.

4 0
paylaş
+3

Devletin bu olay için bir kanun çıkarmış olsa da iş verenler çalıştırdığı stajyere para vermiyor. Zaten geçicisin ben sana niye para vereyim diyor. Bu yüzden öğrencilerde zorunlu stajı yapmak istemiyor. Ben gece sene yaz ayında zorunlu staj yapacaktım. Birçok yer gel benim burda yap dese de para vermeyeceği için stajımı çağırılan yerlerde yapmadım. Ben bankacılık okuyunca iyi araştırdım. Hem kendi bölümümle alakalı olduğu için hem de para verdiği için Ziraat bankasına staj için başvurdum ve kabul edildim. 1.5 ay staj döneminde 1.200 tl gibi bir para aldım.

3 0
paylaş
+3

Stajyer haftada 3 gün çalışır, ağır işlerden ziyade daha hafileriyle ilgilenir. Stajyer çıraktır iş bilmez bu yüzdende pek çalıştırılma taraftarı değildir.

3 0
paylaş
+3

Öyle bir huyları var evet. Meslek lisesi çıkışlıyım ve bir sene boyunca yerel gazetede stajyer muhabirlik yaptım. İlk dört ay arkadaşlarımızla ücret almadık. En son bu durum bize de garip gelince gazetenin sahibi ile görüştük. O zamandan sonra ücret vermeye başladılar. Bu ülkede işveren stajyerde olsa normal işi bilen de olsa nasıl az para versem diye bakıyor bence. Ozellikle de işi bilip, ihtiyacı en çok olanı işe alıyorlar. Adam calışmaya mecbur sonucta, asgari ücretin yarısını verseler razı oluyor. Emeğin katili birçok işveren

3 0
paylaş
+2

Yolacak adam buldular ondan sen tecrubezsizsin deyip vermiyor parası cebinde kalıyor

2 0
paylaş
+2

Bu devirde herkes cimri ve çıkarcı fazla bişey söylemeye gerek yok

2 0
paylaş
+2

Stajerler mecburlar bu staji yapmakta isverende bunu firsat bilip staj yeri bulamamis insanlardan faydalanmaya calisiyor. Para veremem istersen gel yap stajini doyor

2 0
paylaş
+3

Hangi müdüre işçisine para vermek sarf ederki.onlardan sora sabahdan akşama vibi çalış hatta akşamdanda sabaha kimi yine eyni para.düşündükleri yalnız kendileri.

3 0
paylaş
+2

Zorunlu olarak okuldan geldiklerini biliyor,işi savsaklı yacaklarını düşünüyor olabilir.

2 0
paylaş
+2

Veren yerler var ama vermeyen yerler de çok nedenini ben de çözemedim.

2 0
paylaş
+3

Bu gibi staj işlerini devlet kurumunda yapmak iyi olur ama bulunmuyorsa özel sektörde yapılır ödeme maalasef sorun oluyor.

3 0
paylaş
+2

istediği kadar vermek istemesin ama hak yani stajyer diye çalıştır çalıştır hatta maaşlı elemanlarından bile çok çalıştır ama para vermeye gelince para yok oh ne güzel ya

2 0
paylaş
+3

Stajyerlwirn yaptığı il değersiz ve atıldı ve benim sayemde bir şeyler öğreniyor diyip üzerine para alan işletmeler bile var para almasından daha iyi bence bakıldığında ama vermesi Kazım asgari ücretin üçte biri kadar.r

+2

Çünkü işveren de para harcamak istemiyor. Stajyerlerin elleri mahkum diye de elinin güçlü olduğunu düşünerek ücret ödemesinden kolaylıkla kaçınıyor. Bu konuda kanuni düzenlemeler var ancak staj yapılacak yeri zor bulan gençler haklarını aramaktan korkuyor galiba.

2 0
paylaş
+1

Stajyerler çalıştıkları iş yerlerinde köle gibi kullanıldıkları için işverenlerin zoruna gidiyor onlara üç kuruş para vermek.

1 0
paylaş
+1

Belirli bir ücret ödeyen de var ama gidiler zaten staj yapacak yer bulamayacak paşa gibi gelecek mantığıyla vermiyor

1 0
paylaş
+1

Pek iş bilmediği için

1 0
paylaş
+1

devletimiz çok büyük di mi. bir türlü bu stajerlere hak ettikleri maaşı verdiremedi. sebebi büyük iş adamları ile olan bağlantıları. asla bunun düzeleceğine inanmıyorum. bir ara benim yanımda da stajer çalıştı. patronum bu stajere işi öğret demişti. kıyamam suda çıkmış balık gibiydi ilk geldiği gün. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım her işi yaptırmak zorundaydım aslına bakarsanız. önce patronumla konuştum sigortasının yapılıp yapılmadığını sordum çünkü yapmak zorundalar ki başına herhangi bir kaza gelirse sorumlus ben olacaktım. neyse ki iyi bir patronum var bana verdiği cevap şu oldu. bu işletmede herkez yaptığı işin karşılığını mutlaka alır oldu. 6 ay kadar yanımızda çalıştı asgari ücret aldı en azından ve gayretlerinin meyvesini 6 ayın sonunda aldı daimi olarak personelimiz oldu. bir kere olsun verdiğimiz işlere itiraz etmedi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. ben şuanda orada çalışmıyorumama 4 yıldır devam ettiğini biliyorum.

1 0
paylaş
+2

Çünkü ne kasa işkence ederse etsin stajyer orada durup çalışmak zorundadır. Stajyerin pek bir hakkı olmadığı için iş verenler bunu kullanıyor. Bende staj yapan bir insan olarak söyleyebilirim ki kaç saat çalıştığımızın haddi hesabı olmuyordu, her işe bizi koşturuyorlardı ama iş para vermeye gelince hep acil ödemeler oluyordu biz en son belki alıyorduk belki alamıyorduk. Şerefsizliktir bu. İnsanların hakkına girmekten başka bir şey değildir. Ah şimdi ki aklım olsaydı da hepsinin kafasını birbirine sürtseydim ama nerde 16 yaşındasın tek bir laf etsen işten atmakla tehdit ediyorlardı, attıkları zaman stajın yanıyordu. Mecbur susuyorduk.

2 0
paylaş
+1

Bedava işçi staj yapması gereken birini bulmuşken suyunu sıkmadan bırakırlar mı nasıl olsa zorla yapacak vermesemde karşılığını bana gebe diyor vuruyor sırtına stajyerin karın tokluğuna çalıştırıyor bunu aslında okulların takip etmesi gerekiyor yasa da asgari ücretin üçte biri gibi bir ücret alacağı yazıyor ama bu yasa üniversite öğrencilerini kapsamıyor napıyor benim yurdumun işletmesi alıyor üniversite öğrencisini 8 saat çalıştırıyor normal bir çalışan gibi stajyerinde sesi çıkmıyor ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diye boyun eğiyor staj bitene kadar çalış babam çalış haksızlık biliniyor çözüm bulan yok mağdur olan öğrenci başkası değil.

1 0
paylaş
+3

Stajyerleri gelip geçici olarak gördüklerinden para vermek istemiyorlar. Bildiğim kadarıyla bununla ilgili kanunlarda çok yeterli değil. Şöyle de bir durum var staj yapan kişi para almak içinde gitmiyor zorunlu olduğu için aradan çıkması için bitirmek odaklı olduğu için bu durum sanırım çok fazla sorgulanmıyor.

3 0
paylaş
+3

Stajyer iş bilmediği için çay kahve götür işlerinde çalıştırmak bir için para vermek istemiyorlar. Tecrübesi yok biz bunu kullanalım istiyorlar

3 0
paylaş
+3

İşveren olmadığım için bu konuda yorum yapmayacağım.

3 0
paylaş
+2

Stajyerler gelip geçici olduklarından dolayı iş verenler para vermek istemiyor

2 0
paylaş
+2

İşte bu kısım çok güzel öğrenciler okullarını bitirebilmek için mecbur staj yapmak durumundalar sonuç böyle olunca işveren bu zaten mecbur ne para vericem üç beş harçlık yeter diyor devletin olaya el atması lazım her ne kadar stajda diğerleri gibi aynı emek veriliyor hak yenmesin

2 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.