+3

Sadece bahşiş değil; maaş almaları bile doğru değildir. Para karşılığı yapılan şey ibadet değildir. İbadet para adına değil Allah adına yapılır.

3 0
paylaş
+2

Önceden ezani, ibadeti tebliğ edenler para alıyor muydu ? Şimdi imamlar beş vakit kildiriyor aldığı maaş yetmiyor, birde ekstralara çıkıyorlar. Mevlüt okutmak, mezarlıkta ölünün ruhuna kuran okumak güzel iş, herkes yolunda..

2 0
paylaş
+5

Yanlış bilmiyorsam imamlık hususunda Mezhep imamlarının fetvası belli. Sadece geçinecek miktarda bir maaş. Onun dışında bir şey yasak. Üstüne üstlük işini yaptığın için bir para alıyorsan bu diğer mesleklerde rüşvete giriyor neden imamlıkta girmiyor.

5 0
paylaş
+3

Para karşılığında yapılan hiçbir şey ibadet değildir. İmamların para karşılığında imamlık yapmasını, ezan okumasını veya cenaze namazı kılmasını mantıklı bulmuyorum. Gönülden yapılan şeylerin para karşılığı olmamalı.

3 0
paylaş
+2

İmamın ne bu olayda ne de diğer faaliyetleri için para alması doğru değildir. Zaten maaş alıyor, daha ne istiyor ki? Siz hiç belediye otobüsü şoförüne sizi kapınıza götürürüyor diye ilave para veriyor musunuz?

2 0
paylaş
+2

İmamda nikahtan nasibini alsın düğünümüz var herkesi mutlu edelim diye adet olmuştur.Almaları çok doğru bulmuyorum adam görevini yapıyor sonuçta ama o da bir insan maaşlı memur gibi düşünebiliriz.Nikahı para olmasa da kıyar.İnsanlar adet diye yapıyorlar.

2 0
paylaş
+1

İnsanlar vermek istiyor olabilir, güzel okudu vs. nedeniyle. Ancak bu onun işi ve bu bahşişleri kabul etmeli mi dini açıdan emin değilim. Ama toplumsal açıdan baktığımızda bahşiş verildiğinde yok abi sağ ol da diyemez, demesin zaten.. Bir de bu mevlüt okutmak sandığınız kadar hayırlı, sevap dolu bir olay değil. Çünkü mevlüt aslında bir şiirdir. Hatta 15. yüzyılda Süleyman Çelebi yazmıştır. İçinde peygamber geçiyor evet ama bir şiir yerine Kuran okutmak daha mantıklı ve sevabı bol. Mevlüt bir adet haline geldiği için devam ediyor sadece. Kimse de sorgulamıyor biz ne okuyoruz, okutuyoruz diye..

2 1
paylaş
+3

Herkes yaptığı işle geçimini sağlamaya çalışıyor. Geçimini sağlayamazsa imamlıkta yapamazlar diye düşünüyorum. Bence verilmeli

+3

bence bir kişi bizim için, bize hitap eden, bize huzur, mutluluk, rahatlık veren, daha iyi hissetmemize neden olan birşey yaptığında ona mutlaka minnetimizi göstermeliyiz. örneğin bilge karasu'ya teşekkür etmemin tek yolu onun bir kitabını satın almamdır bana göre (tanışmıyoruz, tanışamayacağız zira yaşamıyor). elbette bazen paranın bu minneti göstermenin bir yolu olması biraz tatsız görünüyor; ancak bu da içinde yaşadığımız çağ/dünya. yani para konuşuyor, paranın söz hakkı var hatta para, biz insanları bile susturacak kadar yüksek konuşabiliyor. kısacası din alimi değilim ve caiz olup olmadığını bilemem ama kendimi iyi hissetmeme yardımcı olduğunu düşündüğüm birine sözel teşekkür yanında, onun da hayatını kolaylaştıracağını, biraz olanak sağlayacağını düşündüğüm bir hediye vermek bana oldukça doğru geliyor.

3 0
paylaş
+2

Artık imamlar bile caiz olup olmadığını önemsemez oldular. Para daha cazip gelmekle beraber; görevlerini de tam yerine getirmeyenler türemeye başladı. Ülkemiz eğer bu tip yani, mesleğini önemsemeyen ve bencil düşünen insanları bilinçli ve sorumlu hâle getirebilirse o zaman kalkınabilir, gelişebilir, üretebilir ve kendimize yetebiliriz.

2 0
paylaş
+2

İmamların nikah ve düğünlerde para alması bana göre doğru değil gibi görünüyor. Para alanların bu işi para ile yaptığı anlamına gelir ki, bu hiç doğru değildir.

2 0
paylaş
+2

Galiba imamların bu yaptığı dinen caiz Çünkü bu insanın içinden gelen bir şey mutluluğunun göstergesi olarak bahşiş veriliyor

2 0
paylaş
+2

İmam mevlit okumak için para şartı koyarsa caiz değilmiş nette yazılana göre.Ama okutan kişi kendi isteğiyle hediye vermesi caizmiş.

2 0
paylaş
+2

bu konuyu bende düşündüm aslında bu insanların hocaların veya imamların maaşı devlet tarafndan yatmıyormu yatmıyorsa bile bence yol veya yeme içme olsun veya o anlık vaktini orada harcamasından ötürü verilebilir diye düşüyorum ama bu konu yu daha iyi bilen birine danışmak daha iyi sanırım

2 0
paylaş
+1

Aslında mevlütlerde falan dua okuyan kişiler bu işi Hayır altında yapmaları lazım fakat duayi yaptıran kişi sanırım durumu olmayan kişilere okutturuyorlar Bu duaları O yüzden de kendi gönüllerinden kopan bir meblağı bu kişilere helal ederek veriyorsa Bence bir sıkıntı yoktur fakat okuyan kişi şu kadar paraya okurum derse o zaman Bence günahtır.

1 0
paylaş
+2

İmamlar zaten devletten maaş alıyorlar mevlit yada nikahta bahşiş alan imam bu mevlit yada nikahın sahipleri gönül hoşnutluğu olsun diye veriyorlardı yada bunlar bu durumları gelir kapısına dönüştürmüşlerdir

2 0
paylaş
+2

Aslında dinen ne kadar doğru orasını bilemem ama bence para karşılığı yapılanlar ibadet değildir ama ne yazıkki ülkemizde böyle bi durum var.

2 0
paylaş
1 yorum
+2

İmamların para alıp almaması ile alakalı yapılabilcek bir şey yok. Bazen bazı imamlar da para istemez yani bu kişiden kişiye gore değişiklik gösterir.

2 0
paylaş
+2

İmamlar da faizciii

2 0
paylaş
+1

Dinen caiz değil diye biliyorum ama bizim insanlarımız arasında gelenek gibi birşey olmuş kim gönlünden ne kadar koparsa ona göre veriyor

1 0
paylaş
+2

Caiz olup olmadığı konusunda net bir bilgim yok. Bildiğim imama verilen para cami için harcanmalı ve imam yaptığı dua için miktar belirtmemeli, gönülden ne koparsa o verilmeli.

2 0
paylaş
+1

Garsonların maaş alırken bahşiş alması ne kadar caizse imamlarında bahşiş olması o kadar caizdir..

1 0
paylaş
+1

ülkemizde böyle şeyler oldukca fazla dinen caiz mi bi bilgim yok.

1 0
paylaş
+1

Allah rızası için yapılması gereken bir şeyi para karşılığında yapmak dinen caiz değil zannımca. Hoş Allah'ın bize gönderdiği, kutsal kitabı bile, parayla satıyorlar! Din kimin umurunda der gibi...

1 0
paylaş
+1

Dinen doğru değil diye biliyorum bence uygun değil.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.