+3

İmam nikahı nedir?

    -   Diğer imam-nikah
3 0
12 yanıt   -  
0

İslami nikah veya dini nikahta denilebilir.İslam dinine göre yapılan nikah merasimine verilen isimdir.Tıpkı resmi nikahta olduğu gibi dini nikahtada şahitler uzurunda nikah kıyılır.Dini nikahı kıyacak kişi kesinlikle dini bilgiye sahip olmalıdır.Çiftlerin evli kabul edilmesi için ve kanuni yaptırımlar yüzünden dini nikah yeterli olmamaktadır,muhakkak resmi nikahta kıyılması gerekir.

0 0
paylaş
0

Allahın farz kıldığı bir nikahtir bu nikah olmadan ilişki zina olur evlilik diye birşey olmaz

0 0
paylaş
0

imam nikahı sayesinde ALLAH katında nikahlı sayılır.

0 0
paylaş
0

Onun adı imam nikahı değil DİNİ nikahtır.2 şahit huzurunda hocanın önünde kıyılan nikahtır.Resmi nikah bitince dini nikahta biter

0 0
paylaş
0

İmam nikahı şahitlerin içinde kadın ve erkeğin birbiri ile evlenmek istediklerini söylemekle olur yani çevreye haber vermek şahit tutmak evlendiklerini duyurmak için

0 0
paylaş
0

İmam nikahı diye bir şey yoktur.. Onun doğrusu dini nikahtır.. Belli şartları vardır.. Nikahın ilan edilmesi bunların birincisidir.. Ayrıca erkek, kadına 'mehir' belirler.. Bu, olası bir boşanma durumunda kadının mağdur olmaması için bir nevi sigortadır.. Hemen de verilebilir, sonraya da bırakılabilir, ancak kadının hakkıdır..

0 0
paylaş
0

İmamın nikahi kılması ile sürelerin okunarak resmi devlet şartları altında degil de dini yönden belirli şartlar altında karşı cins ile karı koca kılınabilir.

0 0
paylaş
0

İmam nikahı Allah huzurunda nikah kıymaktır yani dini nikahtır resmi nikahın yanında imam nikahının da kıyılması gerekiyor.Dinimizce her müslümanın böyle yapması gerekir.Hem resmi nikah hemde imam nikahı şarttır.Sonuçta Allah huzurunda söz vermiş oluyorsunuz.

0 0
paylaş
0

imam nikahı islam dininde yapılması gereken bir nikahtır.ama bunun yanında da şu anda resmi nikahta yapılması gerekir.çünkü bir sorunda bir şey iddia edemezsin.

0 0
paylaş
0

Aslı imam nikahı değil dini nikahtır. Halk arasında imam nikahı olarak telaffuz edilir. Benim yaşantıma ve inancıma göre önemlidir ama resmi nikah kıyıldığında zaten nikahlanmış oluyorsun. Dini nikah kıyılması şart değildir. Dini nikahta amaç mahremiyeti ortadan kaldırmaktır. Şimdilerde insanlar evlendiği gün yada resmi nikahtan sonra dini nikah kıydırıyorlar halbuki evlenene kadar gerek sevgiliyken gerek sözlü ve nişanlıyken çokça bir arada olunuyor ve dini nikah henüz kıyılmadığı için mahremiyet söz konusudur. Yani aslında evlenmeye niyetlenen ailelerinde rızasını alan kişilerin bir an önce yaptırması gereken bir nikahtır. Ama sorumluluğu da çoktur bu sebeple büyük önem verilmeli ve çok ciddiye alınmalıdır. Çünkü dini nikahın boşanması resmi nikah gibi sıradan ve basit değildir. Şakadan da olsa bir anlık sinirle boşanan o kişilerin sonra tekrar pişman olup tekrar birleşmek istese dahi dinen bu hemen mümkün değildir. Çok ağır şartları ve cezaları vardır. Dini nikahtan önce kişiler bu hususta ciddi bir şekilde bilgilendirilmelidir sonrasında nikah kıyılmalıdır. Tabi günümüzde kıyılması kanunen yasaktır. Kıyana cezası vardır. Ve dini nikahın resmiyette bir geçerliliği yoktur. Bu sadece resmi nikaha kadar evlenecek olan kişileri haramdan sakınmak için uygulanan bir nikahtır şu anda...

0 0
paylaş
0

Imam nikahı ya da Dini nikah olarak bilinen bu nikah şekli ayetler ve hadisler de geçtiği için kimse tarafından takılmamış müslümanlar tarafından nikahı zorunlu olduğu konusunda hemfikir olmuştur. Dini benimseyen ve kendini tam bir müslüman kabul edenlerin İslam dinine göre dini nikah kıydırmaları gerekmektedir.

0 0
paylaş
0

İmam nikahı dini nikahtır.Allah huzurunda çiftler birbirlerine söz verirler.Ve yanlarında şahitleri bulunur.Dini nikahın yanında resmi nikahta gereklidir.İşi resmiyete dökmek gerekiyor.Her ikiside kıyılmalı.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.