+4

Hayatım hiç downlu bir hayvan görmemiştim ilk defa gördüm. Çok şaşırdım. Hayvanda olsalar onlarda biz gibi hasta oluyorlar. Onları kimi zaman anlamak zor oluyor.

+4

Ya çok tatlı :) ben özel eğitim insanlarının diğer insanlardan ayırt edilmesini bile yanlı ş buluyorum çünkü kromozom sayıları insanların yada hayvanların kişilik yapısını belirleyemez bence.

4 0
paylaş
+3

Ben daha önce down sendromlu bir hayvan görmüştüm, ama bu kaplan çok masum, çok tatlı. Yaradan ne güzel yaratmış.

3 0
paylaş
+3

Çok şaşırdim daha önce böyle bir olaya rastlamadım.down senromlu bir kaplan ve çok ta sevimli duruyor.normalde saldırması gerekirken çok sakin bir şekilde poz vermiş.ben hayvanları çok seviyorum.allah bu güzel hayvanımızı böyle yaratmiş.benim down sendromlu bir yakınım var çok tatlı oluyorlar bu konuda biraz tecrübeliyim

3 0
paylaş
+1

Allah'ım çizgi kahraman gibi. Nasıl bir güzellik bu. Çok masum tatlı peluş hayvanlara benziyor

1 0
paylaş
+1

Ben daha önce down sendromlu hayvanların olduğunu biliyordum.Balık almak için gittiğim bir yerde bir balık gösterdi ve senelerdir orda olduğunu hasta olduğu için kimsenin almadığını söyledi.Hastalığını sorduğumda da down sendromlu olduğunu öğrendim.O balığı o gün almıştım.Onunla birlikte hayvanların da insanlar gibi bir çok hastaliga ugrayabildigini böylelikle görmüş oluyoruz.

1 0
paylaş
2 yorum
+2

İlk defa down senderumu insandan farklı bir canlıda olabileceğine gördüm.Bu hastalık mutasyon sonucu oluşuyor .Yani hücreler arasındaki bir hata. Kromozom ayrılmaması sonucu oluşur. Canlının normalden bir fazla yada bir az kromozana sahip olmasından sonucu oluşur örnek insan 46 kromozomlu 23 anneden 23 babadan gelir. Eğer gamet oluşumunda hata olursa (mutasyon) diyelim ki babanın spermi 24 kromozomlu bu yumurta ile döllenince 47 kromozomlu bir canlı oluşur.Bunada down sendromu diyiyoruz.

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.