+1

O arkadaşlar kendi sorumluluklarını alamayan kendini geliştirmemiş özeleştiri yapamayan kişilerdir bence �zellikle İslam anlayışında kendi sorumlulukları almak gerekir sadece cebriye mezhebinde insanı rüzgarın önünde bir kuru yaprağa benzetilir Ama genel olarak Mutezile kaderiyye Ehli sünnet itikadi mezhepler de kişi kendi yaptıklarını amellerini fiillerin sorumluluklarını almalı Hatta Mutezile ekolu Allah'ın adaletli oluşunu kulların kendi fillerini yaratıcısı olmaya bağlamaktadır lar.

1 0
paylaş
0

Saçmalık bence. iki türlü kader var biri allahın verdiği biri insanın kendi elinde olan.
allahın verdiği; ölüm hastalık vb gibi şeyler.
insanın elinde olan ise; dünyada geleceği mevki, öğreneceği bilgiler iyi veya kötü ammeler gibi.

0 0
paylaş
+1

İslam da kesinlikle işleri tam anlamıyla yapma ve önlemleri altıkdan sonra Allah'a tevekkül etmek gerekir. Ancak Peygamberimizde Bazen sizin için hayırlı olan işlerde şer vardır der ve bazende bazı işleriniz hemen olmaz zamanı olunca var bu yüzden her ne kadar o iş olmasada şükretmek güzeldir ancak o işi tam hakkıyla yapdığımızdan da emin olmak lazımdır.

+1

Bazı şeyler tabiki kader kısmet ama herşeyi de buna yormamak gerekli. Biraz başarısızlığın peşine düşüp birşeyleri sorgulamamız lazım. En ufak birşey de kader kısmet deyip kenara çekilirsek aynı hataları tekrar yapıp tekrar başarısız oluruz. O yüzden kader kısmet deyip kenara çekilmektense ben nerde hata yaptım da başarısız oldum deyip birşeyleri düzelterek başarıyı yakalamaya çalışmalıyız.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.