+3

Üzülüyorum çocuklara beyinleri gereksiz bilgilerle dolduruluyor daha küçük yaşlarda oyun oynamaları gerektiği zamanlarda çocuklara ağır sorumluluklar yüklüyoruz not vererek degilde oyunlar eşliğinde öğretebilsek çocuklara daha iyi olur gelecekleri için

3 0
paylaş
+3

bizim ülkmizde malesef ki böyle şeyler normal karşılanmakta aa bu strsin o çıoçuklar üsütnde oluşturacagı etkiyi kimse önemsemiyor ne yazıkki ben ce bu yaşalrada sınava atbi tutlmamamalılar

3 0
paylaş
+3

Bizide sınava tabi tuttular başta sistem yanlış ve insanlar ( bazıları) bu sistemi savunuyorlar.

3 0
paylaş
+4

Ülkemizdeki eğitim sisteminde ne yazıkki öğrenim ve eğitim tamamen sınavlara dayalı bir sistem sözkonusudur. İlkokul çağındaki çocuklarımız çok küçük yaşlarda kurslara başlıyorlar ve sınav stresi yaşıyorlar. Bu stresin etkileri ne yazıkki ciddiye alınmıyor. Bu nedenle eğitim sistemimizde reform yapılması gerekir.

4 0
paylaş
+2

Eğitim sisteminin bozukluğu bu ülkenin en büyük problemidir. Atatürk bile düşman kuvvetleri Ankara'ya yaklaşmışken büyük bir eğitim kurultayı yapmış, durum tespiti ve çözüm önerileri bulmuş iken biz her sene sisteme çomak sokmaya devam ediyoruz.

2 0
paylaş
+2

Sadece 9-10 yaşındaki çocukların değil hangi yaş grubu olursa olsun, bu insanların 3 saatlik bir sınava tabii tutulmasını mantıklı bulmuyorum. Hasta olunabilir, yakınını kaybetmiş olabilir, kendini iyi hissetmiyor olabilir birçok neden olabilir sınavda başarılı olamaması gereken. 9-10 yaşındaki bir çocuk daha yaşamın ne olduğunu yeni yeni kavrarken bir sınava tabii tutmak nedir Allah aşkına ? Sınav uğruna birçok insan istediği alana yönelemiyor. Sistem oldukça yanlış, eğitim sisteminin komple değişmesi gerekiyor.

2 0
paylaş
+2

Sınav sistemi benimde hoşuma gitmiyor.Ancak öğrenim için her alanda spor,müzik gibi durumlarda dahil ilk 15 yaş en elverişli yaşlardır.Eğitim olmak zorunda ve ağaç yaşken eğiliri yapmak zorundayız.Ancak sınav sistemi psikolojiye uygun olarak uygulamalı yapılabilir.

2 0
paylaş
+2

bunun topyekun sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. çok da kızıyorum doğrusu. hani insanın en temel haklarından biri olan eğitim hakkı? çatır çatır harcanıyor bu sınavlarla ve paralı okullarla bence. küçücük çocukların beyinlerine seçilmek için daha iyi olmalısın düşüncesi yerleşiyor. yani yetersizsin, eksiksin, yanlışsın diyoruz habire kendi çocuklarımıza. genç ve yetişkin olduklarında da onlardan güzel/doğru/iyi şeyler yapmalarını bekliyoruz. herşeyin alındığı, öğrenildiği, geliştiği bu denli erken yaşlarda çocuğumuzun zaten yetersiz, eksik, yanlış olduğuna bunun testler aracığılıyla aşılması gereken bir durum olduğuna ve bunları da aşması gerektiğine inandırıyoruz hem kendimizi hem de çocuğu... yani baştan hem kabul göremecek denli kötüsün hem de benim bile taşıyamayacağım bir yükü taşıyıp hedefe ulaşmalısın. bir çocuğa bu şekilde yaklaşmayı çok sevgisiz ve yanlış buluyorum.

2 0
paylaş
+5

Eğitim sistemimiz bu noktada biraz sıkıntılı. Sıkıntı şurada eşit bir eğitim sistemimiz yok bundan dolayı da sınav basit ve yetersiz de olsa bir çözüm oluyor. Ve daha çocuk yaştan itibaren hayatlarını mahvediyoruz.

5 0
paylaş
+2

Çocuklar için küçük ödüllü sınavlar olsun.Ödülün ve başarının duygusunu öğrenmeleri için.Gelecek hayatlarını büyük oranda etkileyecek sınavlar olmasın.

2 0
paylaş
+2

Tabiki sınava tabi tutumasını isterim. Çünkü hatalarını görüp sonraki sınavlarda bunu yanlış yaptım dogruyu bulmaya çalışır.

2 0
paylaş
+2

Kendi seviyelerine uygun ve yüksek kaygı oluşturmayacak şekilde olursa olmalı bence. Ama o da pek mümkün olmuyor.

2 0
paylaş
+1

Sistemin ne kadar bozuk olduğunu gösteriyor daha bu yaştaki çocuklar bir şey bilmeden anlamadan bir yarışa dahil edilir

1 0
paylaş
+2

Maalesef sistem bunu gerektiriyor dolayısıyla çocuklar çocukluklarını yaşayamıyorlar.

2 0
paylaş
+2

Ben 19 yasındaki adamında sınava tabı tutulmasına karsıyım cunku sınav berlıleyıcı degıldır ve ınsanların yeteneklerını körerttıgıne inanıyorum

2 0
paylaş
+2

aslında sınava tabi tutmak bi bakıma iyi bir şey çocukların seviyesini ölmek düşükse bile bununla ilgili tedbir almak en iyi ama bir yandan da cocuk aklı oyunda dır ve en doğal da hakkı fzla da sıkmamak gererkir sonuçta daha 9 10 yasında bir çocuk eğlencceli sıkılayacağı terstler sınavlr daha makül olabilir mesela zeka testlesi mantık oyunarı gibi

2 0
paylaş
0

Küçük yaştaki çocukların sınava küçük küçük alıştırılması çok daha iyi olur çünkü büyüdükçe kendisi üzerinde olan sınavlar çoğalacak en iyiside zaten hayatta olduğu sürece zaten bir hayat sınavının içinde’dir.

0 0
paylaş
0

İnsanların Ne Düşündüğünü Bilemem Ancak Bence Atalarımız En Doğrusunu Söylemiş ;Ağaç Yaşken Eğilir. Tabiki Bir İnsanın Birşeyleri Öğrenmeden İmtihana Tutulması Doğru Değildir Ancak Zaten Şuan Ki Eğitim Sistemi De Öncelikle Ders Verip Sınavlara Hazırladıktan Sonra İmtihan Yapıyor. Sonuçta Çocuklara Üniversite Soruları Sormuyorlar. Herkes Derecesine Göre İmtihana Giriyor. Eğer Şimdi Yapılmazsa Çocuklar Büyüyüp İlk Sınavlarına Girdiklerinde O Ortamı Ve Önüne Sunulan Sınav Kağıdını Garipsicekler. VE ÇOK DOĞRU YAPIYORLAR...

0 0
paylaş
0

Evet çok erken yaşlarda sınavlara biraz karşıyım çünkü o kadar uzun bir öğrenim dönemi varki çocukların erken yaşta sınavlara tutulması onları bence oldukça yormaktadır.

0 0
paylaş
+1

Bence saçma sapan bir şey ama çaresizlikten oluyor.

1 0
paylaş
+1

Bence de olması iyi bir şey değil cocuklarinrobot gibi yetiştirildiğini düşünüyorum çocuklar yeteneklerine göre de istedikleri yerlere yapmak istedikleri ise göre bilgiler eğitim verilirse sınavlara bence gerek kalmaz.

1 0
paylaş
+2

Bence hiç iyi bir durum değil . Çünkü; oyun çağındaki çocukların bu şekilde robotlaştırılmış bir hale getirilmesi eğitime olan soğukluğu getirmektedir. Yani çocukların eğitimden soğumasına sebep oluyor.

2 0
paylaş
+1

Eğitim sistemindeki adaletsizliğin önüne geçebilmek için çaresizce yapılmış bir şey ama o bile adaletsiz.

1 0
paylaş
+1

Bence bu sınavı niteliğine göre değişir yani illaki 9 10 yaşında diye sınava girmeyecek diye bir kural yok girebilir çocuğun seviyesine uygun olduktan sonra ben Herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum

1 0
paylaş
+1

Hepimiz sınava tabii tutuluyoruz. Ama bu sınavlar ne öğrencilerin yeteneğini ne de onların zekasını ölçebiliyor.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.