+33

Gerçek anlamda laiklik nedir?

    -   Eğitim
33 0
37 yanıt   -  
+3

Gerçek anlamda laiklik devletin yönetiminden dinin (bütün dinler olabilir) uzaklaştırılması dinin siyasi hiçbir karara bağlanılmaması din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması olarak görüyorum ben

+1

Din ile devlet işlerinin tamamen birbirinden ayrı olması, Allah ile kul arasına hiç kimsenin girmemesidir.

1 0
paylaş
+1

devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir. Kısaca laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

1 0
paylaş
+1

Siyaseti din yaşantısının içinde bulundurmamak.

1 0
paylaş
+1

Devletin din ile hiç bir bağlantısının olmaması devlet ile din işlerinin birbirinden ayrılması hic bir dine göre yonetilmemesi gerektiği

1 0
paylaş
+1

din ile siyaseti birbirine karıştırmamak kısacası

1 0
paylaş
+3

Laikliğin tek bir anlamı vardır zaten. O da din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasıdır. Laiklik şu anda çoğu kişi tarafından bilinenin aksine dinsizlik demek değildir. Devlet kurumlarına dinin karıştırılmaması ve bireylerin inançlarına göre yargılanmaması demektir. Devletin dini olmaz, bireylerin dini olur. Devletin dini yoktur ibaresi zaten 1928 tarihinde kesin olarak anayasadan kaldırılmıştır. Ama malesef laikliğin anayasada yer almasına rağmen ben uygulandığını göremiyorum.

3 0
paylaş
+2

Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Yani devlet işlerine din karıştırılmaz. Siyasi amaçlara din alet edilemez. Şuan ki gibi olamaz yani laiklikte.

2 0
paylaş
+1

din ve devlet işlerinin ayrılması

1 0
paylaş
+1

Isteyenin istediği gibi yaşaması isteyenin istediği şekilde giyinmesi gezmesi tozması.Kimsenin kimsenin hayatına karışamaması.

1 0
paylaş
+2

Dinin ve devletin birbirine karışmaması ,birbirlerini etkilememesi yani .

2 0
paylaş
0

Laiklik din işlerini devlet işlerini birbirinden ayırma yöntemi ikisini birbirine karıştırmamaya ikisinin de birbirini etkilememesine laiklik denir.

0 0
paylaş
0

Din ile devlet işlerinin bir birinden ayrılması diye biliyorum

0 0
paylaş
0

Laiklik, din ile devlet işlerinin, birbirinden ayrılması demektir.

0 0
paylaş
0

Gerçek anlamı laiklik devletin yönetim şeklini din ile uzaktan yakından alakası olmamasıdır. Din ve devlet işlerinin ayrı olmasıdır. Tabi laikliği günümüz de kimse tam anlamı ile öğrenmiş ve ya biliyor değil. Laik bir ülke değiliz kanısındayım. Birisi önünüze çıkıp sözüne Allah peygamber Kur-an ile başlar ise istediğini alır, yaptırır, öyle imiş gibi gösterir vb. İnsanların yaşayışında da etkisi önemlidir aslında. Özgür yaşamanızı sağlar. Özgürlükten kastım gidip birini öldürüp gasp etmek gibi şeyler değil. Kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadan istediğiniz gibi yaşamanıza laiklik denir. Nedir bunlar diye örneklemek gerekirse giyiminiz kuşamınız, saç sakal şekliniz, düşüncelerinizi belirtmek vb. Şuan ki zamanda laiklik yok anlaşılacağı üzere.

0 0
paylaş
0

Siyasetin içinde Dini duygulara yer vermemek gerektiğini anlatır, fakat günümüzde bolca yapılır ve laiklik diye birşey kalmamıştır.

0 0
paylaş
0

Hoşgörülü bir şekilde herkesin herkesin dinine saygili olması bu konuda özgür olmasi ve dinin siyasete çıkarlara bulasmamasidir. Iyi ki de var. Yoksa afganistanda Farkhundanin katliamı gibi bizim de ülkemizde olabilirdi.

0 0
paylaş
0

Din ve devlet islerinin birbirinden ayrılması. Ama insanların dinsiz olmasını soylemez

0 0
paylaş
0

Gerçek anlamda laiklik din ve siyasetin tamamen ayrı olması, dinini yaşayanların veya yaşamayanların bu konuda hiçbir mağduriyet yaşamamasıdır.

0 0
paylaş
0

Kitaplarda olan genel tanımı ile laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrılmasıdır. Günümüzde bu laiklik anlayışının benimsendiğini düşünmüyorum. Oy toplamak için tüm parti adayları yalan dolay bir sürü söz ve vaat, birbirleriyle kavga kıyamet, küfürler havada uçuşuyor resmen. Olmaması gerekir.

0 0
paylaş
+2

Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir. Bu tanım herkesin bildiği klasik bir tanımlamadır. Ama burada asıl anlatılmak istenen durum ise siyasete din işlerinin karıştırılmaması durumudur. Dine karşı diye bir şey söz konusu değildir. Ama ne yazık ki bu yıllardır böyle anlaşılmıştır.

2 0
paylaş
1 yorum
0

Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması dır laiklik.İnsanlar istedikleri dine inanabilirler.Devlet veya din zoruyla istemedikleri inanca sürüklenemez.Devlet işlerine dini kötü emellerine alet eden insanların karışmaması.

0 0
paylaş
+1

Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır

0

Laiklik din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Bu bizim bildiğimiz klasik sözlük anlamıdır. Evet ortada bir din ve devlet var. Çok uzun zaman öncelere gidersek Osmanlı zamanında kardeş kardeşi katletmiş, öldürmüştür. Neden? Tabii ki de devletin bekası için. Eee dinimizde adam öldürmek çok büyük günahlar arasında değil midir evet öyledir. Ama konu devlet olunca kardeşi katletmek normalleşiyor gibi görünüyor detayını bilemem Allah c.c bilir. Ama kardeşi yaşasa dini yaşatan devlet yıkılacak. Müslümanlık zulüm görecek. Bence laiklik budur.

0 0
paylaş
0

Arkadaşlarımız güzel güzel cevap vermişler. Benim de hiç uzatmama gerek yok. Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.