+1

Bence çok insan gençliğe hitabeyi anlamıyor. Sonunda geçen sözler " eyy Türk istikbalinin evladı. İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret , damarlarındaki asil kanda mevcuttur. " Bu sözleri anladığımızı cidden düşünmüyorum.

1 0
paylaş
0

Atatürkün gençliğe hitabesini bilmeyen bir genç olabilir mi? Ey Türk Gençliği! Diye başlamış, Atatürk'ün gelecek nesillere bıraktığı anlam dolu mesajdır. Malesef şuanki nesil toplumdaki büyük sorunları görmüyor veya görmemezlikten geliyor. Atatürk'ün bize bıraktığı bu Cumhuriyeti nasıl koruyacaklarını bilmeyen veya bilmek istemeyen bir nesil var günümüzde bu çok üzücü, umarım ülkemizi gerçekten savununmamız gerektiği yerde savunabilir ve Atatürk'ün bize bıraktığı bu güzel Cumhuriyeti koruyabilecek kadar bilinçli oluruz.

0 0
paylaş
0

Biliyor ,anlıyor ve belli etmiyor olabilirler insanlar.Ama vatanımızı korumak için elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum .Milletimiz bunu kanıtladı bence.Genç neslimizi bilinçlendirmemiz ve vatan sevgisi aşılamamız gerekli.

0 0
paylaş
0

Biliyorum ve anladığımı da düşünüyorum. Yalnız, bir süredir, “… Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. …” bölümünü düşündüğümde, yeterince anlayamamış olabileceğim endişesine kapılıyorum. Bu bölümü açıklayabilecek bir olursa gerçekten çok memnun olurum.

0 0
paylaş
0

Biliyoruz ve anlıyoruz ama en önemli soru bu işimize geliyor mu acaba...

0 0
paylaş
0

Gençliğe hitabeyi ne kadar bilsekte anladığımızı sanmıyorum.Hele ki şuan ki nesile hitabenin bir kısmını soylemesini isteseniz yüzünüze aval aval bakarlar.

0 0
paylaş
0

Her kelimesi her satırın anlamları olan ve Atatürk'ün Türkiye'yi korumak ve kollamak amaçlı gençlere bir nasihatı diyebiliriz kısaca. Şimdiki gençler bunları biliyormu severek okuyup anlamlarını araştırıyorlarmı açıkçası bilmiyorum. Okullarda eskiden pazartesi günleri hep okunurdu, şimdilerde okunması zorunlu değildir ve okumuyor çoğunda işte alın size ülkemizdeki en büyük eksiklerden biri bence zorunlu olması lazım.

0 0
paylaş
0

Gençliğe hitabeyi herkes biliyordur bence hayatında bir defa da olsa okumuştur ama anlamismidir herkes onu bilemem

0 0
paylaş
0

Gençliğe hitabeti biliyoruz ama anladigimizi sanmıyorum geç nesillere yol gösteren bu eseri biz anlamadigimiz için kendimizden sonraki nesillere de anlatamiyoruz

0 0
paylaş
0

Gençliğe Hitabe'yi herkes biliyor ama anlamak istemeyenler veya anlayamayacak kadar cahil olanlar var. Ülkemizin büyük bir kısmı sadece okumak zorunda olduğu için okumuştur diye düşünüyorum.

0 0
paylaş
0

Ne biliyoruz ne de anlıyoruz. Anlasak bu halde olmazdık bence.

0 0
paylaş
0

Genel olarak bu konu ile verilecek cevaplar çok iç acısı bence. Tabiki bilenler hatta daha önemlisi anlayanlar vardı fakat çoğu gencimiz hala anlamayı bırak bilmiyorlar bile. Bilinseydi, anlaşılsaydı bu durumda olmazdı gençliğimiz...

0 0
paylaş
0

Ülkenin büyük bir bölümü lisede genliğe hitabeyi bıraktı dostum...

0 0
paylaş
+1

Türkiye’de yaşayıpta bilmeyen yoktur.

1 0
paylaş
+1

Bilmesine biliyoruz ama anlıyo muyuz orası meçhul.

1 0
paylaş
0

Evet okula giden herkes az çok bilir duymuştur bir şekilde. Yani bizim zamanımızda öyleydi. Ama anlıyor muyuz kısmına gelince ben kendi adıma konuşabilirim ve kendi adıma da anladığımı söyleyebilirim. Çünkü hayatım boyunca hep milletime faydalı olmaya çalıştım.

0 0
paylaş
+1

gençlige hitabeyi biliyoruz okullarda bu konu üstünde duruluyor am bunu gerçekten analamak kendi için bir anlam çıkarmak biraz kişiye kalıyor mecburiyetten okunana bir şey gibi kalıyor bazen ama aslında çok daha öenmli bir şey

1 0
paylaş
+2

Gençliğe hitabeyi biliyoruz da anlamıyoruz böyle. Bu aynı Kur'an-ı Kerim'in Arapça'sını bilip anlayamamak gibi. Türkçe olarak anlamıyoruz, anlasak da uygulamıyoruz. Hepsi yazıda kalıyor sadece. Çok yazık.

2 0
paylaş
+1

Gençliğe Hitabe ismiyle müsemma bir metindir. Ben sanmıyorum ki genç diye anılan yaşlarda olupta bir kere bile " Gençliğe Hitabe" yi okumamış olsun. Tabi ki okumsk kadar anlamsk ve anladığınıda içselleştirmek de önemli. Ulu önderin o satırlarda ne demek istediğini ben hiç şüphesiz inanıyorum ki gençliğimiz satırı satırına biliyor ve anlıyor.

1 0
paylaş
0

Diğer Gençliğe Hitabe sorusunda da tam bundan bahsetmiştim :) Tam olarak anladığımızı düşünmüyorum. Daha anlamiyoruz bile okuduğumuzda, çoğu kelimenin anlamını bilmediğimizden kaynaklanıyor.

0 0
paylaş
0

Yeni nesilde bilen az kişi varken üstüne üstlük kimse anlamıyor Atatürk'ün ülke emanet ettiği gençlik daha onun söylediklerini anlayamıyor hazin bir son bizi bekliyor sanırım.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.