+1

Evlerin önüne, kapısına veya herhangi bir yerine nazar boncuğu takılması gibi faaliyetlerin doğru olmadığını söyleyebilirim. Bu inanışlar batıl inanmışlardır. Eski zamanda Şamanizm kültüründe nazar boncuğunun yerinin olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Ama bu tür davranışlar dine zarar verdiğini biliyorum.

1 0
paylaş
+1

Genellikle İslam dini seçmiş bireyler bir önceki inançlarını İslam dinine getirmişlerdir bunabidaat nazar boncuğu taktırmak da buna bir örnektir Bunun dışında işte Akşamları ateşin üstüne su dökmek Cille falan geliyormuş vesaire ona hepsi sonradan İslam'a girmiş bir önceki inançların gölgesidir

1 0
paylaş
+1

Evet nazar boncuğu batıl bir inançtır ve insanı korumaz. İnsanların uydurmuş olduğu bir hurafedir. Günümüzde bile böyle cahilce şeylere inanan birçok insan var. Bana göre çok saçma ve yanlış birşey. Ben sadece duanın gücüne inanırım. Bunun dışında ki şeyler bana hurafe gibi geliyor.

1 0
paylaş
+2

Nazar boncuğu cinlerin ve şeytanın gözü olarak bilinir kullanan insanlar uğur getirsin diye cinler ve şeytandan yardım ister hatta ilimünatinin bile burdan geldiği söylenir düşünseniz anlarsınız başın ortasında duran tek göz...

2 0
paylaş
+2

Ben her ne kadar batıl inançlara sahip olmasam da nazar inancım vardır. Kur-an ı Kerim de kalem süresinin 51 ve 52 ayetlerinde nazar dan bahis olunur.Ancak direk nazar olarak değil ima ederek.Göz değmesi dediğimiz nazar fiziksel ve psikolojik bizi etkiler.ama nazar boncuğu nazardan korumaz.Tek koruyucu Allah ve dua dır.

2 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.