+2

Ben elektrik tasarrufu için,oturmadığım odanın ışıklarını açık bırakmıyorum.Su ısıtıcısı kullanmıyorum.Su tasarrufu içinde sadece haftada bir çamaşır makinası açıyorum.Elektrik faturam 60₺,su faturam 20₺ geliyor.

2 0
paylaş
+2

Var. Suyu açık bırakmamak, televizyonu düğmesinden kapatmak...

2 0
paylaş
+2

Özellikle yaptığım bir şey yok sadece gereksiz kullanmamaya özen gösteririm açık olan musluk ve elktrikleri kapatırız duş alırken suyun akan tarafına kova koyuyorum onu da tuvalette harcarim

+1

Elektirik faturasından uzun vadede çok kâr elde edebilirsiniz.

Öncelikle ampullerinizi değiştiriniz, eğerki evinizde 100 wattlık sarı ampulleri kullanıyorsanız bunları Led ampullerle değiştiriniz. Led ambuller çok düşük voltajlarda çok güçlü elektirik verebilirler. Ampulleri tasaruflu led ampulle değiştirirken dikkat etmeniz gereken husus ise aldığınız ampulun arkasında yazan ibareler. Lümen(LM) ışık gücüdür. Evinizde şuan kullandığınız ampullerin özelliğine yakın Led ampul seçerseniz odanıs yine aynı kuvvette aydınlanacak ve yarıdan fazla elektirik tasarrufu sağlayacaksınız. Ayrıca Led ampul renkleri kutuda yazmaktadır. Güneş ışığı rengi, beyaz renk, sarı renk şeklinde gösterir. Size en uygun ampulü tercih ediniz.

Led ampüller çekilen akımı düşürerek ledleri yakabilecek kapasitede bir akıma getirirler. Bunu led ampülü açtığınızda içindeki elektronik devreden farkedebilirsiniz. Klasik sarı ampullerde voltaj düşürülmez, 200volt girer ve ortadaki direnç görevi gören teli kızdırır, öbür taraftan devreyi tamamlayarak ana hatta geri gider.

Evinizde elektirik tasarrufu sağlayabileceğiniz diğer önemli hususlar ise aldığınız beyaz eşya ve klima gibi cihazların enerji tasarruflu olmasına dikkat etmektir. Bu enerji tasarrufunu eşyadaki "+" yani plus işareti ile anlayabilirsiniz. A+,A++,A+++, "+" arttıkça enerji tasarrufuda artar.

Klimanız inverter klima olsun! Bu klimalar diğer klimalara nazaran çok fazla enerji tasarrufu sağlar.

Fırında birşeyler pişirdiğinizde dakikası dakikasına kapatmayın. Erkenden kapatın, fırının ısısı kapandıktan sonra uzun bir süre devam eder. Fırında aynı sarı ampül gibi direk elektiriği rezistans 'a aktardığından çok fazla elektirik tüketir.

Ütünüzüde aynı şekilde kullanın, işiniz bitmeye yakın fişini çekin.

Evde prize takılı olan TV, Bilgisayar vb. Her alet azda olsa elektirik tüketir. Bunlarla işiniz bittiğinde fişini çekin yada kapatma düğmelerine basarak tamamen kapatın.

Buzdolabından, derin dondurucudan birşey alırken fazla açık tutmayın ve mevsimine göre sıcaklık ayarı yapın. Kışın en düşük derecede kullanmak mantıksız olur değil mi?:) Buz dolapları içindeki termostat sayesinde ısısı düşünce motoru çalıştırır ve elektirik tüketmeye başlar. Kapağını ne kadar açarsanız , motor o kadar fazla çalışır.

Suya gelecek olursak;

Duş alırken duş telefonu yerine kova ve maşrapa kullanın. Bu sayede daha az su ile aynı temizliği sağlayabilirsiniz.

Bozuk muslukları yenisiyle değiştirin. Akıtan musluk yerine yenisini taktığınızda zamanla parasını çıkaracaktır.

Bulaşıkları makinede yıkayın ve elde durulama yapıyorsanız her çıkan bulaşığı musluğu açarak durulamak yerine bir plastik kaba bulaşık deterjanı ve su koyarak, çıkan bulaşıkları bunun içinde biriktirip kap dolunca tek seferde hepsini durulayın. Hem daha temiz bulaşıklarınız olacak hemde sudan tasarruf edeceksiniz.

Sıcak su ihtiyacınız olduğunda suyu akıtarak beklemek zorunda kalıyoruz. Böyle durumlarda akan soğuk suyu bir kaba biriktirin.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.