+3

Eğitim fakültesinden mezun olanları atamama durumu olurken başka düz bölümlerden atama yapmanın bir mantığı yoktur. Devletin bu öğretmen atamalarına bir düzen vermesi gerekiyor. Ülkenin ihtiyacı kadar bir mezun verme durumu olması şarttır. Bu öğretmen fazlalarını nasıl eritecekler.

3 0
paylaş
+1

Çoğu unide eğitim fakültesi hocaları bölümlerden gitmekte. Yani hem eğitim fakültesinde hemde bölümde aynı derse aynı hoca giriyor. Konular aynı herşey aynı. Formasyon ile eğitim fakültesi farklı oluyor.
Ancak şu da var ki eğitim fakültesi mezunu olup doğru düzgün kendini ifade edemeyen öğretmen denilen kişilerde unutmamalı. Bu nedenle kabiliyeti varsa diğer bölümlerde de atama olmalı...

1 0
paylaş
+2

Plansız programsız bir eğitim sisteminin sonucu bu oluyor. Başka bölüm mezunları da bu durumdan muzdarip herkes başkasının iş bölümüne geçiyor.

2 0
paylaş
+2

E peki eğitim fakültesi mezunları napsın tabiki de doğru bişey değil bu.

2 0
paylaş
+2

Benim bildiğim bu ülkedeki üniversiteler ikiye ayrılır eğitim fakülteleri fen edebiyat fakülteleri eğitim fakülteleri öğretmen yetiştirmek için kurulmuş üniversiteler fen edebiyat fakülteleri sen daha çok bilim insanı yetiştirmek için kurulmuş üniversiteler için ama ülkenin işsizlik durumu ortada bilim insanı olmak için okuyanlar da Öğretmen olmak istiyor öğretmenler de olmak istiyor

2 0
paylaş
+7

Hayır doğru değil. Formasyon almayanları bile atıyorlar. Saçma sapan hareketler. Amaç nedir anlayamıyorum ben. Adam öğretmen olmak için 4 sene okumuş sen tutup da neden 2 yıl okumuşu öğretmen yaparsın ki. Öğretmenlik adına hiçbir eğitim yok bir de. Formasyon olayı da saçma bence. Parayı yatırıyorsun sonra hobba uzman oldum beni atayın. Eğitim sisteminin saçmalığını çocuğa anlatsan güler o derecede trajikomik. Herkes ne üzerine okuyorsa onun üzerine atanmalı. Ha başka meslekte mi çalışmak istiyor o zaman gitsin bir de o bölümü bitirsin bir zahmet. Ama ben ücretli öğretmenlik yapanlara kızmıyorum, işsizlik var zaten ihtiyaçları var ki yapıyor gariplerim. Ben bunun sorumlusuna kızıyorum. Amaçsızlık tamamen.

7 0
paylaş
+2

Çok yanlış bir sey ama bizim ülkemizde kimse kendi mesleğini yapmadığı için insanlara değişik gelmiyor galiba

2 0
paylaş
+2

bu ülkede gayet normal geçen hafta atılan matematik öğretmenim inşaat mühendisiymiş hiçbir şeye şaşırmıyorum artık

2 0
paylaş
+2

2 ayri dal yapılıyor bunuda yapabilirsin ama zor olmicakmi hemde içine iyice sinip görevine iyice hazır olmalisin

2 0
paylaş
+3

Bir ülkenin eğitim sistemini bitirirseniz o ülke kökten biter. Bizim sistemimiz çöküyor.

+3

Doğru değil tabiki diğer bölümlerden atama olacaksa eğitim fakültelerine ne gerek var yok eğitim fakültesinden yapılacaksa neden diğer bölümlerden yapılıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabın dönüyor olay işte liyakata uygun olmayan yine Türkiye’nin yanlışlarından biri eğitim fakültesinde öğretmen adayı yetiştirirsin adı üstündedir ona göre bir eğitim verirsin şimdi burada mezun olan o kadar insan varken birbiriyle yarışan diğer bölümlere de bu hakkı vererek bu bölümü okumuş insanları mağdur ediyorsun , eğitim fakültesinde okuyan biri öğrenci ile iletişimi nasıl kuracağını öğrenir diğer bölümlerde görmediği bir şeyi okula gidip kafasına göre nasıl uygulayacak da ders verdiği çocuğafaydalı olacak.

3 0
paylaş
+3

Bence eğitimin kendisi başlı başına tamamen saçma olduğu içinde bunun da biraz saçma olduğunu düşünüyorum önce eğitim sistemini düzeltsinler ondan sonra bu konuları düşünsünler bence

3 0
paylaş
+4

Her işi ehline vereceksiniz. Her kurum kendi işini yapacak. Buna üniversitelerde dahildir. Öğretmen yetiştiren bir üniversitesi ise o kurum harici başka yerler öğretmen yetiştirmemelidir. Ama yetiştirirken çok kaliteli bir eğitim olmalıdır. Yani herkes işini yapacak.

4 0
paylaş
+4

Eğitim fakültesi öğrencisi olarak bu beni çok üzen ve beni kaygıya düşüren bir durum. Biz o kadar emek verip stajlara giderken, eğitim dersleri kolay sanılır ama o derslerle boğuşan anlar o kadar fazla kuram ve kişi ismi var ki hepsini ezberlemek ve özelliklerini bilmek zorundayız o dersleri öğrenmeye çalışırken, öğretim derslerini alırken elin ibf mezunu benim önüme geçip mesleğimi yapmama engel oluyor ve ben atanamıyorum o atanıyor. Gözünüzü seveyim bunun neresinde adalet var? Benim bölümüme normalde her sene 3600 civarında öğretmen atanıyor fakat bu sene 900-1000 arası atanan kişi eğitim fakültesi mezunu değil. Üzülmemek elde mi? Okumayan ve içinde olmayanlara olabilir gibi geliyor ama bizim o kadar emek verdiğimiz mesleğe bu kadar kolayca gelinmesi insanı üzüyor ve yaralıyor.

4 0
paylaş
+2

Bunun için yıllarca okuyan çaba veren insanların hakkını yemek başka bir şey demiyorum .Eğer adalet olsa bunlar olmaz .

2 0
paylaş
+2

bu konular hakkında bir bilgim yok malesef

2 0
paylaş
+3

Bu devirde zaten nerde eksiklik var, o bölümü okumuş insanları alacaklarına başka bir bölüm okumuş, iş ile ilgisi olmayan kişileri alıyorlar.

3 0
paylaş
+3

Ben mutfak mezunuyum formantasyon eğitimi alıp yiyecek içecek öğretmenş olabilirim. Kendi bölümüyle ilgili bir öğretmen olunacaksa tamam olabilir diyebilirim ama aşçılık mezunu olup başka alan dalı öğretmeni olunmasını mantıklı bulmuyorum. Herkes kendi işini yapmalı bana göre. Durum böyle olursa eğitim fakültesi açıkları çok fazla olmaz ve olması gereken budur. Herkes kendi işini yapacak ki ülkemizde açıkta kalan hiçvir meslek grubu olmayacak.

3 0
paylaş
+3

İlgili alanlar dallar olduktan sonra sorun olmaz herhalde

3 0
paylaş
+8

Eğitim Fakültesi mezunları atanamazken ben doğru bulmuyorum. Alanında yetişmiş gençler çalışsın ve bu eğitim kurumlarında. Hem formasyon dersleri almış oldukları için çocuklarla iletişimleri daha iyi olacaktır hem de neyi nasıl öğreteceklerini bileceklerdir.

8 0
paylaş
+3

Hayır doğru değil .O kadar açıkta atanmayı bekleyen öğretmen varken yazık günah insanlar işsiz.Herkes mesleğini yapmalı.Neyin eğitimini görüyorsak en iyi şekilde onu yaparız.Devletin yapmaya çalıştığı şeyi bir türlü anlamıyorum.Zaten neredeyse her üniversite de eğitim fakültesi var.O zaman fakülteleri kapatıp her hangi bir bölümden mezun olan 4 yıllık mezunlara atama yapsın.Eğitimin hali daha ne kadar içler acısı olacak merak ediyorum

3 0
paylaş
+3

Asla doğru bulmuyorum. İcra edeceği mesleği dört senede okuyan insan o mesleği yapamayacağını az çok anlayıp bölüm değiştirmeli. Dört sene öğretmenlik okuyup mesleğini yapamayan insanların da önüne haksızca geçmez böylece

3 0
paylaş
+2

hayır yanlış.bu konuda ülkede çok büyük adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.ülke de binlerce atama bekleyen öğretmen adayı varken diğer tarafta her türlü imkan sağlanıyor.insanların algılarıyla oynamaya başladılar ve halk tarafından tepki almaya başladı.

2 0
paylaş
+2

olmaya bilir ne kadar formasyyon alınıyor olsada önceden bir ögrenciig rubu ile çalışmak nasıl olur ne gibi şşeylere dikkat edilmeli nasıl çözümler bulunmalu gibi konular ve daha derin bllgiler açısından egirtim fakültesi olmmamlı

2 0
paylaş
+2

Doğru bulmuyorum. Formasyon alan mezunların eğitim fakültesinden mezun olanlardan hiç bir farkı kalmadı. Mantıksız olan Fen-Edebiyat Bölümleri ile Eğitim Fakültesi bölümlerinin ayrı ayrı okutulması. Çözüm olarak bence bütün hepsini tek çatıda toplayıp, isteyene öğretmenlik yolunun açılması, isteyene de bilim insanlığı/akademisyenlik yolu açılmalı.

2 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.