0

Yani günümüzde artık emrini yerine resmi evlilik bir arada bile yapılıyor resmi evlilik yapamıyorsan dini evlilikle Tabii ki de dinimizde kabulı görünüyor Sen resmiyette evli görmek istiyoruz derseniz resmi evlilik sart

0 0
paylaş
0

İkiside kendi çapında önemlii . Resmi evlilik hukuk açısından önemi var . Dini nikahsa allah katında önemi var

0

Günümüzde resmi nikah yanında dini nikahta yapılıyor ama resmi nikah daha geçerli görülüyor tabii. Ama dinen imam nikah geçerlidir.

0 0
paylaş
+1

Eşlerin birbirlerine verdiği sözün Allah katında hükmü olsa da kullar işlerine geldiği gibi yorumlayıp yok sayabiliyorlar.resmi olunca işler daha dünyeti açıdan kolayşıyor. Dinimiz de kolaylık dimi ne de olsa

1 0
paylaş
0

İkiside geçerli. Resmi nikah kıyılmadan dini nikah kıyılamaz. Önce resmi nikahı kıydırıp ondan sonra dini nikah kıyılıyor. İkiside olmak zorunda tabiki. Çoğu insanlar yapmıyor sanırım. Aslında yapmak zorundayız. Dini nikah dinimizce çok önemli bir konudur.

0 0
paylaş
0

İkiside, Eskiden resmi bir kurum olmadığı için en resmi ve en geçerli kurum Allah'ımızın huzuruydu. Ve Allah'ın huzurunda evlenirdi insanlar. Ama onu da kötüye kullanmazlardı. Ve şimdi ki medeni kanunlar gibi Dini nikahında kanunları vardı. Şimdi, Güya kanununa göre isteyen dini nikahı ile 4 taneye kadar eş alabiliyor. Yeni kanunda eşlerin haklarını koruyarak Tek eşlilik ve eşleri koruyan kanunları gerektiriyor. Bü yüzden ikisi de gerekli ve geçerlidir

0 0
paylaş
+1

Günümüzde öncelikle resmi nikah geçerli gözüküyor. Resmi nikahın yoksa evli nikahlı gözükmüyorsun. Dini nikahta önemli Allah'ın huzurunda evlenmiş oluyorsun. Resmi yerlerde dini nikah geçmiyor resmiyet istiyorlar.

0

Bence ikisi de şarttır. Biri dini açıdan zorunlu, diğeri ise resmi açıdan mutlaka olması gerekir. Bir Müslüman için bunun ikisinin olması şarttır.

0 0
paylaş
+1

Türkiye de hem dini nikah hemde resmî nikah çok önemlidir çünkü dini nikahla Allah katında eş oluyoruz resmî nikahlada kanunlar önünde eşim oluyor ikiside gerekli bence

+1

Yaşadığımız ülke yani Türkiye için konuşuyorsak, resmî nikahtan önce dini nikah yapılmalı ve ara verilmeden resmi nikah yapılmalıdır. Ülkemizde geçerli olan budur.

1 0
paylaş
0

Dini evlilik, dinimizin emridir. Eşlerin birbirine hêlal olması için. Resmi evlilik ise, devlet işlerinde gereklidir. Her iki nikahtada eşler birbirlerine söz verirler. Ancak ne kadar o sozler yerine getirilir, işte orası meçhul. :)

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.