+1

Dinsiz devlet olmaz. Devlet kendi başına bir yapıt olamaz, her devletin bir din anlayışı olmak zorunda. Adalet ve yönetim başlı başına bir yöntemdir. Bu gibi konuları sağlam temellere atabilmek için en önemli etken ise dindir. Kişi inanmıyor ve inançsız bir düşünce yapısına sahip ise, bu da hataya sürükler. Kendi değil inandığı dinin(islam) ın dogruları onu zaten ihya eder her türlü.

+2

Laiklik ilkesine aykırıdır. Din ve devlet işlerini birbirinden artıramayan hiçbir millet gelişememiştir

2 0
paylaş
+2

Çok kötü bir durum . Sonuçta Din Allah ile Kul arasında ki bir mesele. Devlet ise Hükümet ve Halk arasında bir mesele. Yıllarca dini kullanarak ve dini kullandıklarını göstere göstere yaparak yeterince sömürüldük . Ama halk bi türlü akıllanmıyor. Her Allah diyenin peşinden gidiyor.

2 0
paylaş
+1

Din ve devlet işleri ayrı olmak zorundadır. Bir devletin sorumlu olduğu bütün insanlar aynı dine mensup olmak zorunda değil. Yani farklı dine inanan biri devletin diniyle cezalandırılamaz. Din devletle birleşirse insanlar dini duyguları suistimal eder. Din bireyseldir. Herkesin inancı kendinedir. Devlet dinden ayrı olmalıdır ki hem devlet düzgün işlesin hem de din özgürce sağlıklı bir ortamda yaşansın.

1 0
paylaş
0

Doğru bulmuyorum din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasını. İçerisinde bulunduğumuz çıkmaz, zorluk da bunun getirisidir. Dini devlet işlerine alet edenlerin sayesinde cahil tabaka körleşti. Ülke olarak pek çok şeyi feda etmek zorunda kaldık. Fabrikalar kapatıldı, çiftçilik bitti, işsizlik arttı, ekonomi battı.

0

Laiklik ilkesi ne aykırıdır

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.