+5

Din ile Bilim Çakışır mı ?

    -   Din bilim din teknoloji
5 0
5 yanıt   -  
+1

"Din ile bilim çakışmaz" söyleniş sebebi olarak haklı bir söylemdir. Kastedilen şey dincinin bilim adamlarına ılımlı bakması gerektiği çünkü eğer inandıkları doğruysa bilimin de zaten nihayete erdiğinde farklı bir görüş öne sürmeyeceğidir. Ama genel anlamıyla yanlış bir tabirdir. Öncelikle çelişebilmeleri için ayrı eksende tartışabilmeleri gerekir. Fakat bu mümkün değildir. Din kanıt öne sürmez, mucizeye inanır. Yani ateşe atlayıp yanmamak din için mümkündür. Bunun izah edilmesi gerekmez hatta izah edilemez çünkü bunun mümkün olduğu ispat edilirse bu olay mucize olmaktan çıkar. Zaten ilgili programı izleyenler bilir, tartışma hep aynı rutinde devam etmiştir. Dinle ilgili her soruyu sn. Abdülaziz Bayındır, "Kur'an'da der ki..." diyerek cevaplamıştır. Şengör ise hemen her dediğine "Nereden biliyorsunuz?" sorusuyla karşı çıkmıştır ki hayatımda gördüğüm en yaman çelişkidir. Son olarak öğrencilerin sorduğu sorular da üniversite gençliğinin halini özetler niteliktedir.

2 1
paylaş
0

Din ile Bilim �slam inancına göre çatışması ama ateistlerin ortaya attıkları görüşlerine göre çatışır diye söylüyorlar örnek olarak da işte Hz Musa Aleyhisselam'ın Kızıl denizi yarması Hz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellemin miraca çıkması ya da ayı işte ikiye bölmesi ağaç kütüğünün ağlaması �eklinde İşte bizim mucize diye nitelendirdiğimiz şeyler onlar bunu bilim ile dinin çalıştığını söylüyorlar Tabii bu normal bir şeydir günümüzde materyalist fizikalizm gibi felsefelerin ağır olduğu bir dönemdeyiz adamlar da kendini bu şekilde haklı çıkarmaya çalışıyorlar metafiziğin hakkı yok onların dünyasında yeni önemi yok Onlar hiç

1 1
paylaş
+3

İman,kanıt gerektirmez ve deneye tabi değildir. Bilim ise Tanrı’nın varlığını veya yokluğunu, herhangi bir dinin inançlarını elbette deney ve gözlemle sınayamaz. İman konuları bilimin konusu değildir çünkü deney ve gözlem konusu değildir. Bilim, dünyada gözlem ve deneye tabi olmayan iman konularında hiç bir şey söylemez.

3 0
paylaş
+2

Değiştirilmiş sonradan yorumlanmış Tevrat ve İncil gibi kutsal kitapları okuyanlar bu kutsal kitapların insan eliyle yazılıp yorumlanması neticesinde bu sorulara çok odaklanmışlardır ama bunlar genellikle gayri müslimler olmuştur. Birçok gayri müslim bilim adamının, Kuranı kerimi incelediklerinde bu şüphelerinden arınıp bilim ve dinin çakışmadığını hatta birbirlerine destek olduklarını görmüşlerdir bu yüzden islama geçen bilim insanları az değildir.
bunun sebebi Kuranı kerimin 1400 yıldır indiği gibi bize ulaşması hiçbir beşerin ona müdahelesinin olmamasıdır.

2 0
paylaş
+1

Bilim, bilimsel olarak ispat edilmediği sürece bilim olmaz. Bilim, Allah'ı görmek, ona dokunmak ve ona erişmek ister. Aksi halde ortak bir nokta olamaz din ve bilim arasında. Allah, eğer bana inanırsan, sözümü dinlersen beni görürsün der. Bilim ısrarla bir kanıt arar bilimsel olarak gerçekleşmesi için. Allah, insan kendine aklına güvenip beni hiç bir zaman bu dünyada bilemez der.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.