0

Okuduğun 2 yıllık bölümü 4 yıllığa tamamlama sınavıdır.Türkçe ve matematik sorularından oluşuyor sadece türkçe veya sadece matematik yaparsan puanın hesaplanmıyor.

0 0
paylaş
0

@evrem kaç puan ile geçiyorsun sınavı?
Toplam kaç sorudan oluşuyor?

0 0
paylaş
0

120 sorudan oluşuyor. Okul başarı puanını 2 sayarsak sayılsaldan en az 35 netle bir yer gelme ihtimali var. Türkçeden de soru yapmak lazım.

0 0
paylaş
0

Sınavda hangi bölümden kaç net yapmanız gerektiği diploma notunuz ve hedefinize göre değişecektir. Adım adım ne yapmanız gerektiğini yazıyorum

1- ÖSYM'nin sitesinden dgs ile geçilebilecek bölümler kılavuzuna bakın, hangi önlisans bölümlerinden hangi lisans bölümlerine geçebildiğinizi araştırın. Örneğin hukuk sadece adaletten alım yapıyor. Ancak adaletten doğru sadece hukuka değil işletme vb başka bölümlere de geçiş yapabilirsiniz
2- hedef fakültenizi belirledikten sonra (örneğin hukuk) geçen senenin DGS başarı sıralamalarını internetten araştırın. Örn: 2018 dgs hukuk taban puanları. Üniversitelerin kontenjanı, taban ve tavan puanları ve sıralamalarının ne olduğunu gösteren bir liste gelecektir.
3- internetten "dgs puan hesaplama" araçlarıyla diploma notunuzu ve tahmini doğru yanlış sayılarınızı yazarak tahmini bir puan hesaplatın. Bu puanla geçen seneki başarı sıralamalarını kıyaslayarak tahmini olarak hangi üniversiteyi kazandığınızı görürsünüz. Hedeflediğiniz üniversiteyi kazanmak için diploma notunuzun ve netinizin ne olmasi gerektiğini iyi kötü tahmin edebilirsiniz.
4- yukarıdaki kıyaslama tamamen tahmin yürütmenize yöneliktir, asla kesin bir sonuç vermez, çünkü üniversite kazanmada esas olan puan değil sıralamadır. Eğer bir üniversiteye rağbet çoksa taban sıralamalar yükselir, azsa düşer. Ayrıca o seneki dgs'nin zorluğu da önemli. Eğer sınav zorsa puanlar düşer, ama önemli olan sıralamalar olduğu için listedeki daha yüksek taban puanlı bir üniversiteyi kazanabilirsiniz.

Peki hedef nasıl belirlenir?
1-ders sayma: daha önce gördüğü çoğu dersini sayıp 3.sınıftan başlatacak ve böylece 2 senede mezun olabilecek bir üniversite dururken sıfırdan üniversiteye başlar gibi okuyacağınız bir üniversiteyi tercih etmek pek mantıklı olmayacaktır.
2-devam zorunluluğu: bilhassa çalışanlar açıköğretimi tercih ettiği için hem okuyup hem çalışabilecekleri bir üniversite arar. Bu yüzden internette, forumlarda, hatta öğrenci işlerini arayarak devam zorunluluğu olmayan bir üniversite bulup tercih etmek daha mantıklı
3-dönemlik mi senelik mi: Senelik üniversitelerde tek vize tek final sene boyu toplam 2 sınav, dönemliklerde ise güz-bahar 2şerden toplam 4 sınav dönemi olur. Yani çalışanlar için daha az veya fazla uğraş, senelik izin veya rapor alma, yol ve konaklama masrafı. Senelik okullarda finallerde vize konularından da sorumlu olacağınız için tüm senenin müfredatına çalışmak çok zor olacaktır, dönemliklerde görece daha rahat olursunuz. Seneliklerde sınavlar arası bir hafta olabilir, günlük gitgel yaparsanız hem senelik izin sorun olmaz hem konaklamayla uğraşmazsınız. Dönemliklerde sınav haftası olur, tek seferde 2 hafta ayırırsınız, senede 2 ay yapar.
4-bulunduğum ilde mi: yukarıdaki sebeplerle aynı ildeki okulu kazanmak çok daha avantajlı, yol ve konaklama masrafları okumayı imkansız hale getirebilir

Peki nasıl hazırlanılır
1-konu anlatımlı bir kaynak al, not çıkararak bir kere bitir, her hafta notlarını tekrar et
2-konu eksiğin bitince hergün deneme çöz

0 0
paylaş
3 yorum

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.