+7

2 side verimli olur hem okuyarak hemde yazarak

8 1
paylaş
+7

Okuduğunuz yazı hakkında notlar alırsanız daha akılda kalıcı olur. Hem okuyun hem de notlar alın.

8 1
paylaş
+6

Ders çalışırken kısa kısa notlar tutulması bilginin beyinde kalıcı hale getirilmesini sağlıyor

6 0
paylaş
+6

söz uçar yazı klaır demişler, kesinlikkle yazarak daha verimli oluyor:)

6 0
paylaş
+6

Okuyarak pek aklında kalmaz ama yazarak çalışmak daha akılda kalıcı bir yöntem bana sorucak olursan ben ders çalışmıyorum

6 0
paylaş
+6

Bence yazarak daha verimli ama yazmak deyince elbette duyduğumuz her şeyi deftere kopyala yapıştır yapmak değil. Dinledikten sonra özetini çıkarmak. Bence en verimlisi bu zihinde daha kalıcı hale geliyor bilgiler.

6 0
paylaş
+5

Ders çalışırken bir söz duymuştum. 5 kere okumak yazmaya eşittir. Yazınca hem okumuş oluyorsunuz. Hem de yazmış oluyorsunuz. Yani kafanıza kazanıyor. Ben açıkçası önce dersi internetten dinledikten sonra özet şeklinde notları yazıyorum. Sonra test çözmeye geçiyorum.

5 0
paylaş
+6

Yazarak küçük küçük notlar alarak aklımızda daha çok kalır. Birde renkli kalem kullanırsınız aklınızda daha çok kalır. Insan beyni renkli şeyleri daha çok hatırlarmış.

6 0
paylaş
+6

Yazarak çalışmak daha verimli çünkü beyin yazdığın şeyler arasında bir bağlantı oluşturarak kalıcılık sağlar ama okuyunca hikaye yada masal olmadığı için düz yazı beyne bir sinyal kazandırmaz ve hemen kaybolur bilgiler

6 0
paylaş
+6

Şimdi yazarak daha verimli olduğu söyleniyor öylede olabilir bence ama benim gibi yazmaktan sıkılıyor çok tembel iseniz okuyarak çalışabilirsiniz

6 0
paylaş
+6

Kişiye göre değişiyor ben genelde okuyarak çalışıyorum önce okuyup sonra onlrı özet bir şekilde yazarak çalışmak daha etkili olacaktır

6 0
paylaş
+6

İlim bir avdır zaptı da kayıttır. denmiş o yüzden okumak da iyi fakat yazmak öğrendiğini somutlaştırmak zihninde oluşan bilgiye şekil giydirip ona sıfat vermektir. O zaman daha akılda kalıcı ve önemli olur.

6 0
paylaş
+6

Çalışma şekli kisinin nasıl anladığına bağlıdır mesela bazı kisiler yazarak dahi anlar bazı kişiler ise okuyarak daha iyi anlar bu daha çok zihninizin öğrenme teknigi ile bağlantılıdır.ama bunu bir söz ile açıklamak isterim 'okursam unuturum,görürsem hatırlarım,yazarsam öğrenirim' mesela örnek vermek gerekirse yarın bir sınavınız var ve çok zor sizde çok çalışamadınız ve kopya hazırlamaya karar verdiniz.bir güzel oturup önemli olan herşeyi yazdınız sabah uyandınız onları okudunuz ve sınava gittiniz sınavda fark edeceksiniz ki hiç kopyaya bakmadan bile çoğu soruyu cevaplayabiliyorsunuz kısacası zihin sizin yazdıklarınızı yazarken sürekli içinizden okudugunuz için onları kaydetmiştir.bu yuzden yazarak daha verimli çalısılır zamanınızı alır ama olsun öğrenirsiniz.

6 0
paylaş
+6

Bence kişiden kisiye gore degiskenlik gosterir ama ikisinin de ayri ayri faydasi olduguna inaniyorum. Ben calisirken yazarak calisiyordum daha snra notlarimi bi kac kez tekrar ediyordum uzerine de bi iki test cozunce konuya tamamen hakim oluyordum.

6 0
paylaş
+6

Dersk çalışırken yaz yazınca zaten okumuşda olursun akılda daha kalıcı olur hatta bi parfüm sık değişik bi parfüm sınav günü işte ne için lazımsa o gün o parfümü tekrar sık emin ol aklına gelir çalıştıkların. Bide şifreleme taktiği yap en verimlisi bunlar.

6 0
paylaş
+4

Kişiden kişiye ders çalışma sistemi değişiyor demekki. Kimisi yazarak ders çalışırken kimisi de okuyarak ders çalışıyor. Ayrıca her iki yöntemide yapan insanlarda var. Lakin yazarak çalışmasının akılda daha kalıcı olduğu görüşü daha ağır basıyor.

4 0
paylaş
+4

Bu kişiden kişiye değişir görsel zekası olan için okumak yeterli olabilir ama her insan okuyarak anlayamaz konuyu sahsen ben yazmadan hiçbirşey anlamam bu senin test edip kendin karar verebileceğin bişey

4 0
paylaş
+4

Yazarsan aklında daha iyi yer edinir.Çünkü okumak sadece işitsel duyunu harekete geçirir.Yazmak ve okumaksa görsel ve işitsel :)

4 0
paylaş
+4

Ben tekrar ederek ders çalışıyordum okuyarak yazmak zaman kaybı gibi geliyordu bana bir kaç defa okuyarak aklıma kazıyordum

4 0
paylaş
+4

genelde çok uzun değilse çalışacağım metin, bir kaç kere yazarım. yazarken zaten okumuş ta olurum. ama yine bir kaç kez de okurum. hatta bazen de ses kaydı yapıp dinlerim de.

4 0
paylaş
+4

Bu kişiden kişiye değişir diye düşünüyoum. Kimi okurken daha iyi anlarken kimi yazarken kimi dinlerken. Bu sizin öğrenme tekniklerinize bağlı. Bu yüzden kişi önce nasıl daha iyi anladığını öğrenmelidir. Ancak bu şekilde daha sağlıklı ve verimli ders çalışılabilir.

+4

Öncelikle bunu kendin belirlemelisin. Mesela ben yazarak çalışarak daha verimli olduğumu düşünüyorum. Okuduğum cümleyi 2-3 kez yazınca daha çook aklımda kaldığını düşünüyorum. Çünkü okuduğumda sanki ertesi gün unutuyorum. Sana tavsiyem yatmadan önce kafan boşken okuyup yatmandır. Birde sabahın erken saatlerinde beynimiz daha dinç oluyor. Ders çalışmak için sabah erken saatleri tercih etmelisin.

4 0
paylaş
+5

Yazarak bence çünkü yazarak hem tekrarda yapmış oluyoruz ve konsantre olmamızı sağlıyor.Sadece okumak bence çok etkili değil not alıp kafamıza takılanları araştırmak daha iyi olacaktır.

+4

Ben dinleyerek daha iyi anlıyorum. Artık teknoloji çağındayız. YouTube den açıyorum hem dinliyorum hem izliyorum. Tabi bunu yaptıktan sonra bunlarla ilgili not alırsın en verimli böyle bence.

5 1
paylaş
+4

Görsel ve işitsel beyni aynı anda calistirirsaniz en yüksek verimi alırsınız. Hem yazarak hem okuyarak. Bende üni.de hep böyle yapardım.

4 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.