+3

yer kabuğunun katmanlarının kırılması sonucu veya yanardağ patlaması vb yerin sarsılmasına denir.
99 depremini unutmadık

3 0
paylaş
+1

Deprem yer altindaki magmanin hareket edim üstündeki tabakanin yer degistirmesine denir. Benim yaşadığın en büyük deprem 4.6 siddetindeydi.

1 0
paylaş
+1

Marmara ve düzce depremleri yaşadığım iki büyük depremdi. Sarsıntı çok şiddetliydi . Deprem yer altında ki kırık yani fay hatlarında meydana gelen kırılmaların yüzeyde oluşturduğu sarsıntıdır. Kırılmanın derinliği ve büyüklüne göre yüzeyde hissedilen sarsıntı şiddeti değişir.

+1

Deprem yerin altindaki fay hatlarinin birbirleriyle carpismasi sonucu olan titresimdir

+1

Deprem, yer altında fay hatlarının kırılması ile meydana gelen sarsıntılardır. Ben 1999 Düzce depremini yaşadım. Yaşım çok küçük olmasına rağmen günlerce dışarıda kalışlarımız, çaresiz oluşlarımızı unutamıyorum. Evimiz acaba yıkılacak mı diye dertlenip duruyorduk. Rabb’im bir daha böyle kötü günler yaşatmasın.

1 0
paylaş
+1

Deprem anı o kadar korkunç ki anlatamam. Allah kimseye deprem anı yaşatmasın. Gerçekten çok zor bir durum. Korku yaşanmayacak gibi değil. Kalbiniz sürekli atıyor. Hepimiz çok korkuyoruz.

1 0
paylaş
+2

yer kabuğunun katmanlarının kırılması sonucu yerin sarsılması ile olur. fakat sorunuz başka bir anlamda sanırım. yaşadığım en büyük deprem üniversite de yaptığım bir hata yüzünden yalnız kalmış psikolojim bozulmuştu. O yıl hayatımın en büyük depremini yaşamıştım.

2 0
paylaş
+1

99 depreminde daha 1 yaşındaymışım o ailem içinde çok büyük bir deprem olmuş. Birde 2 sene önce afyondaydım deprem olmuştu çok korkmuştum 1 ay kendime gelememiştim. Yurdun 4. Katında kaldığımdan çok etkilenmiştim. Ve 2 kerede artçtı depremler olduğundan zor toparlanmıştım.

0

Deprem yer altındaki yer kabuğunun hareketleri sonucu oluşur.Bir çok şey sebep olabilir.Denizlerin yükselmesinin sebebi olarak ta görülebilir.99 depremini gördüm.Oldukça kötü bir deneyimde.Herkes sokaklara dağılmıştı.

0 0
paylaş
+1

Dünyanın yüzeyi tek parça değildir. Yüzeyi, yani okyanus, deniz tabanları ve karasal alanları kaplayan büyük, birbirinden bağımsız plakalar halindedir. Bunlar, hemen altlarında eriyik halde bulunan mağma tabakası üzerinde yüzmektedir. İşte bu plakaların son derece yavaş hareketleriyle yüzmeleri sırasında birbirlerine temas etmeleri, çarpışmaları, birbirinin üstüne binmeleri, altına girmeleri gibi sonuçlar oluşur. Bu sonuçlar bize deprem olarak yansımaktadır.
Evet, '95 Dinar, '99 İzmit, '99 Düzce, '05 İzmir, '11 Kütahya depremleri sırasında ya oralardaydım ya da çok yakınlarında.

1 0
paylaş
+1

Yeraltındaki fay hatlarının kırılmasıyla meydana geliyor deprem çok şükür Daha önce yaşamadım çok hafif sarsıntılar oldu o da hissetmedim bile.

1 0
paylaş
+1

deprem nedir deprem yer altindaki fay hatlarinin kirilmasiyla olusuyor kirilinca buyuk bir sarsinti ve kesilen elektrik fln derken oluler hic yasamadim deprem allah yasattirmasin amin

1 0
paylaş
+1

Yer altındaki fayların harekete geçmesi ile oluşan bir doğa olayıdır.En büyük geçirdiğim deprem 1999 Gölcük depremidir.

1 0
paylaş
+1

Hayır yaşamadım , 99 depreminde İstanbul'da değildim memleketteydim ancak yaşayan arkadaşlarım çok korktuklarını söylediler. Bazı arkadaşlarım 2. Kattan aşağı atlatacak kadar korkmuslsrdi

1 0
paylaş
+1

Daha önce yaşadım çok şiddetli değil di.

1 0
paylaş
+1

Deprem yer kabuğununda bulunan levhaların hareket etmesi sonucu oluşan dalgaların yeryüzüne yayılmasıyla oluşan sarsıntılardır. Şükür ki hiç büyük deprem yaşamadım.

1 0
paylaş
+1

Deprem gerçek anlamda ve mecaz anlamda olan bir durum gerçek gerçek anlamda deprem dünyanın kendini şekillendirme hareketine karaların hareketi sonucu yer kabuğunun kırılıp birinin diğerinin üzerine çıkması gerçek anlamda depremdir bide birinin yaşadığı üzücü bir durum karşısında geçirdiği bunalımlar deprasyonlar ise mecazi anlamda deprem olarak nitelendirilir

1 0
paylaş
+1

Deprem demek fay hatlarının çatlaması anlamına gelir bu çatlamalar çok küçük olmasına rağmen yeryüzünde Çok şiddetli bir biçimde hissedilir ve buna Biz deprem deriz irili ufaklı birçok deprem yaşadım Hayatımda en kötüsü 1999 senesinde olan depremde şiddetli ise yaklaşık 7.2 gibi bir şiddetteydi günlerce sokaklarda kalmıştı. Allah'tan yaz havasına denk gelmişti Fakat bu depremde ülkemizde birçok can kaybı yaşanmıştı Özellikle de Avcılar bölgesi harabe haline gelmişti.

1 0
paylaş
1 yorum
+1

Deprem yer kabuğun hareketleri sonucu oluşur ben o kadar büyük bir deprem yaşamadım ama yaşadığım yerde küçük çaplı hemen geçen sallantilar oluyor paniklememek gerekir

1 0
paylaş
+1

Evet, 99 Gölcük Depremini hem de tam göbeğinde, fay hattına 50 metre mesafede yaşadım. Allah kimseye yaşatmasın.

1 0
paylaş
+1

Deprem nedir hiç yaşamadım deprem başlangıcı olsa bile belkide hiç bilmem

1 0
paylaş
+1

değrem doğal afettir.yer altındaki fay hatlarının çatlaması sonucu yer üzerinde ciddi etkiler gösterir.17 ağustos 1999 depreminde uyuduğum için duymadım fakat 12 kasım 1999 depremini akşam evde yemek yerken hissettim.insan gerçekten çok çaresiz kalıyor.o anları düşündükçe hayatta her şeyin değersiz olduğunu hissediyorum.

1 0
paylaş
+1

Deprem yer altındaki yer kabuğunun hareketi sonunda meydana gelmektedir. Ben doksan dokuz depremin de doğmuşum. Hayata depremle gelmişim ve neredeyse büyük şiddetli olmasa da bir kaç deprem görmüşlüğüm vardır. Deprem kötü birşey fakat bunu önlemek için bizim de pek birşey yaptığımız söylenemez. İnşaatlar, yapılan evler depreme dayanıklı olması gerekiyor, bizim evlerimizi yapan insanlarda hâlâ ucuza kaçmak için deniz kumu kullansınlar.

1 0
paylaş
+2

Üniversite döneminde İzmir'e olduğum için çok defalar deprem yaşadım. 1999 depremi o dönemde henüz olmadığı için fazla cidye almıyorduk. Deprem sarsıntısıyla gece uykumdan uyanıp sonra tekrar kafayı vurup yatmışlığım bile vardır. Aslında hayatımızın her anında deprem gerçeğine uygun yaşamak durumundayız. Evlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, bir deprem çantası bulundurmak aile fertleri ile deprem buluşma alanları belirlemek gibi tedbirleri mutlaka almalıyız.

2 0
paylaş
+1

Oluşumunu ve gelişimini tam olrak tamamlamamış kıtalarda belli başlı dönemlerde bazı sarsıntılr olur sebebi genç olan yerkabuğunun oluşumunu tamamlamasıdır diye hatırlıyorum. 1999 depreminde İstanbulda idim. Depremi başından sonuna kadar yaşayanlardanım. Gerçekten çok kötü bir travma . Umarım benzer bir olay bir daha yaşanmaz.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.