+3

Deniz kirliliği balıklara zarar verir mi?

    -   Eğitim
3 0
3 yanıt   -  
+1

Kesinlikle evet balıkların ölümlerindeki en büyük etken denizlerin kirli olmasıdır. Çöpleri denizlere atıp denizleri kirletiyoruz. Yazık gerçekten çok yazık

1 0
paylaş
+1

Su kirliliği ; Göl, Nehir, Okyanus, Deniz ve yeraltı suları gibi su barındıran havzalarda görülen kirliliğe verilen addır. Suya karışan maddelerin suların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini değiştirerek doğal yapılarını bozması ve insan ve canlı sağlığına zarar verecek düzeyde değişime yol açması olarak tanımlanabilir.
Başta balıklar olmak üzere tüm canlılar üzerinde birçok etkisi vardır...
1- Su kirliliğinin artması sonucunda bitkilerin gelişimi olumsuz yönde etkilenir; fotosentez için ihtiyaç duyulan minareller alınamaz ve ormanlar büyüyemez.
2- Kirliliğe neden olan lağım sularıyla birlikte atıklarının karıştırılması, ciddi anlamda kirliliğe neden olur.
3- Alglerin büyümesi, balıkların ve denizde yaşayan diğer canlıların oksijen alımlarını engeller ve ekosistemi olumsuz etkiler.
4- Zehirli suların doğada serbest halde dolaşması, toprağı zehirler ve özellikle yeraltı sularını kirletir. Toprağın zarar görmesi, bölgedeki canlıların yaşamlarını tehdit eder.
5- Zararlı bitkiler dolayısı ile tarımsal faaliyetlerde kalite azalır ve doğada yaşayan canlıların beslenmelerinde sorun yaşanır.
6- Knalizasyon sularının denizlere akıtılması ile denizdeki canlıların yaşamları olumsuz yönde etkilenir. Kirliliğin, yanlış yapılaşmasının, aşırı avlanmanın ve yanlış teknoloji kullanımının en önemli belirtileri olarak denizlerde ve iç sularda canlı yaşamı, sayıca ve türce azalır.
7- Çeşitli kimyasal maddelere maruz kalınması, sonucunda hastalıklara ve ölümlere sebebiyet verir. Bu kimyasal maddeleri vücuduna alan canlıların doğal dengeleri bozulur...

1 0
paylaş
0

Sadece balıklara değil, denizde yaşayan tüm canlılara zarar verir.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.