+2

Öncelikle onlarında bir birey olduğunu kabul etmek gerekli. Her zaman onlarında fikrine ihtiyaç duydugunuzu bilmeli ona da bir karar verirken danışmalısınız. Ne olursa olsun. Her zaman arkasında sizi. Olduğunuzu bilmesine yardımcı olmalısınız.

2 0
paylaş
1 yorum
+2

Her konuda müdahale etmeyerek başlayabiliriz. Bir iş verip yapmasını ister ve sonra sonucu oturup birlikte değerlendirip, yanlısı ve doğru birlikte gözlemleyerek yapabilirsiniz..

2 0
paylaş
+1

Eğer başarıyı istiyorsan başarıyı sağlayacaksın

1 0
paylaş
+1

Çocuklara öz güven aşılayabilmek için, onları küçük yaşlardan itibaren gözetim altında tutarak özgür bırakmak gerekir bazı davranışlarında. En basitinden giyecekleri kıyafeti kendileri seçmelidir, bir takım küçük işlerini, zorlanmayacakları şekilde kendileri yapmaları beklenmelidir. Yaptıkları, ebeveynden onay bekledikleri aşamalarda anne ve baba onları bir yetişkin edasıyla tebrik etmeyi öğrenmelidir. Çocuk başta özgür davranmayı bilerek, basit başarılar elde ettiğini hissetmeli ve bu şekilde yetiştirilmelidir. Hayal gücünü geliştiren faaliyetlere, spor dallarına yönelmeleri de sağlanmalıdır. Bu şekilde çocuklara öz güven aşılanmasının yanında, geleceğe dört dörtlük birey hazırlamanın zemini atılmış olur.

+1

Bence onlara firsat vermeliyiz herşeyi biz yapmamalıyız . Küçük olsalar bile onlara iş verebiliriz oyuncaklarını topla gibi onların yapabileceği herşeyi yaptiralim müdahale edilmemeli herşeye bence. Yoksa ne ozguvenli olurlar nede sorumluluk sahibi. Arkasında duracaksin ama her zaman önünde değil.

1 0
paylaş
+1

Sen yapmamasını bırakmalıyız onlara birçok konuda özgürlük vermeleri gerek ebeveynlerinin çünkü çocuklar kendilerini yetiştirmeye çok başarılıdır.

1 0
paylaş
+1

Çocuklara öncelikle çocukmuş gibi değilse bireymiş gibi davranmakla başlayıp ama nerelerde biz büyüklere danışacaklarını istedikleri herşeyin bizler tarafından da yapılamayacak kurallar olduğunu eşit olduğumuzu ilk önce anlatarak başlayabiliriz.Sonra ufak sorumluluklar Mesela ışığı kapatmak yada düşen yerleri değişen objeleri düzelmesi gibi yada doğayla ilgili birşeyleri sorumluluk haline getirerek ve tabi bunların haricinde çocuk oldukları için oyun zamanlarını da unutmamak gerekiyor.Çocuklara görsel tanıtımlar la etkinliklerle de özgüven gelişebilir.Sosyalleşmesi çok önemli

1 0
paylaş
+1

Çocuklara özgüven kazandırmak için küçük görevler vermek yeterli olur. Çocuğa uygun, çocuğun yapabileceği bir iş verip gerekirse destek de olunmalı.

1 0
paylaş
+2

Size gelip anlattığı konularda dinleyebilirsiniz. Sıradışı bir fikirle geldiği zaman aman bunu bilmem kim yapamadı sen nasıl yapacaksın gibi cümleler kurulmamalıdır. Her zaman kendi alanlarını kendisinin düzenlemesine ve kararlarını kendisinin almasına izin verilmelidir. Yemeğini kendi yemelidir. Kıyaslama yapılmadan sadece karşınızdaki sizin evladınız olduğu için sevilmelidir.

2 0
paylaş
+2

Kıyaslama yapmamalıyız surekli ona başarabileceğini soylemeliyiz

2 0
paylaş
+2

Birşeyleri yapmak istediklerinde yapsınlar bozsalarda kırsalarda yapsınlar. Her zaman sen yaparsın oğlum bu gibi işlerde iyisin yavrum deyip gaz vermek bile yerinde olur.

2 0
paylaş
+2

1 çocuklarımızı şartsız sevelim

2.ona güvenin sorumluluk alıp başarı hissini yakalamasına yarımcı olun

3.çocuğunuzun anlattıklarını dikkatli be kesintisiz bi şekilde dinleyiniz

2 0
paylaş
+1

Çocuklara sen yaparsin gibi onlari devamli motive edici cümleler ile konusmak ve her olumlu bir sey yaptığında onlari taktir etmekle çocugun kendisine özguven sağlaybilinir.

1 0
paylaş
+2

Çocuklara özgüven aşılamak için yaptıkları şeylere inandırmak gerekir.İlkokul ve ortaokul çağlarında çocuklar çok utangaç olur ama lisede açılırlar ve bebde şu an böyleyim.

2 0
paylaş
+1

yaptığı bir işi çok iyi yaptığını söyleyerek , daima başarabileceğini ve onun çok güzel bir görünüşe sahip olduğunu söyleyerek özgüvenli hale getirebilirsiniz , özgüvenli hale getiriyim derken bencil bir hale getirmeyin aman dikkat. paylaşmayı daima öğretin

1 0
paylaş
0

cocuklarin kendi fikirlerini soylemelerini istemeli ve onlarindediklerinide goz onune alinarak konusuldugunda cocuklar dahabozguvenli ve kendilerine ve fikirlerine daha cok guvenirler

0 0
paylaş
0

Nasıl karşımızdaki bi insana saygı gösteriyorsak dikkatle dinliyorsak çocuğumuzada aynı şekilde davranmalıyız. Onu dikkatle dinlemeliyiz. Yapmak istediği birşey olduğunda azarlayıp kızmak yerine onunda fikirlerine saygı göstermeliyiz.yani ona bir çocuk gözüyle değilde yetişkin gibi davranmalıyız. Tabiki her konuda değil. Yeri geldiğinde cezalandırılmalı yeri geldiğinde kızılmalı.

0 0
paylaş
0

guzel soru ama cevabinin bilmiyorum
arasdirmam gerek

0 0
paylaş
0

Görev vererek alışa bilir

0 0
paylaş
0

Alnindan öperek.

+1

Arkasında durarak yaptığı işlerde ona destek olarak

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.