+2

Bir konuda başarısız olduğunda öncelikle balarısızlığımın nedenlerini araştırırım. Benden mi yoksa başka etkenlerden mi kaynaklanıyor bunu düşünürüm. Benden kaynaklanıyorsa hatsmı kabullenir ve tekrar etmemeye özen gösteririm.

2 0
paylaş
+1

Bazı durumlarda kendimi suçlarım mesela sinir olduğum bir ders var geçemiyorsam sebebi benim biliyorum.

1 0
paylaş
+1

bir konuda basarısız olursam elbette kendimi suçlarım ben nerede hata yaptım diye kendi adımıza bişeylerin kararını verdiğim de ve uyguladığımda benim bilgim ve becerim ön planda olur bunda yaptığım hatalar benim eksikliğimdendir.hani derlerya insanın kendine ettiğini 9 köy toplansa yapamazmış.o bakımdan,başarılı olmak için çok bilgi ve hata yapa yapa edindiğimiz tecrübelerle başarıyı yakalarız.

+1

Sen elinden geleni yaptığına gerçekten inanıyosan için rahat olur ve hayatın planlarıyla da uyumluysa başarın gerçekleşir .dolayısıyla başımıza gelenlerin sorumluluğu bizdedir ve bi suçlu aramaya gerek yoktur aslında

1 0
paylaş
+2

Bir konuda başarısız olduğumda kendimi suçlarım. Yapılan işler olumsuz ile sonuçlandığında bu olumsuzluğun nedeni olarak kendimi suçlu bulurum.

2 0
paylaş
+1

Kendimi suçlarım başarmak için yapmam gerekenleri düşünürüm

1 0
paylaş
+1

Bir başarısızlıkta hayatı ya da başka insanları suçlamak kolaya kaçmaktır. SONUÇTA insan düşünen bir canlı ve kararlarının sonucuna katlanmak zorunda olan bir varlık.

1 0
paylaş
+1

Bir konuda başarısız olursam eğer kendimde suç ararım eğer kendimde suç bulamazsam hayat şartları diye kabulleniri m. Önce kendimi sorgulamayı tercih ederim ve doğrusu da bu diye düşünüyorum.

1 0
paylaş
+1

Bir konuda başarısız olursam kimseyi suçlayamam hele birde bilgili ve yetenekli olduğum konu ise kendimi çok zor affeden bir kişiyimdir.

1 0
paylaş
+1

olmadığında duruma göre düşüncelerim değişir.eğer elimden gelenin fazlasını yapmışsam ve olmamışsa hayat şartlarını suçlarım. ama uğraşmamışsam kendimi suçlarım keşke az daha çabalasaydım diye

1 0
paylaş
+2

Başarısız olduğum konuya göre değişiyor. Eğer ben gereken çabayı göstermediysem tabiki kendimi suçlarım.

2 0
paylaş
+1

Her ikisini de suçlayabilirim.Ama en fazla kendimi.Yaptığım bir şey yanlıştır yada eksik yapmış olabilirim bu yüzden.

1 0
paylaş
+1

kendimi suçlarım ama konuya görede degişebilir genelde çok fazla hata yapmadıgım için soru bana ters geldi

1 0
paylaş
+1

Başarısız olduğum duruma göre değişir. Yeri gelir benden kaynaklı bir sebep olurken yeri gelir hayat şartlarından dolayı başarısız olunur. Örnek vermek gerekirse Pazar günü direksiyon sınavım var eğer sınavdan kalırsam bu benim başarısızlığım olur çünkü bana bu sınavı geçebilmem için ders verildi. Dediğim gibi duruma göre bu değişir.

1 0
paylaş
+1

Çoğu zaman kendimi

1 0
paylaş
+1

Genelde kendimi suçlamam, hatanın bende olduğunu bilsem bile olsun ben elimden geleni yaptım şeklinde düşünürüm :) Ama bazen insan nedense suçlamaya birisini, bir şeyi arıyor. Belki de kendimizi rahatlatmaya çalışıyoruz.

1 0
paylaş
+4

Ben genelde kendimi suçlarım. Çoğu şeyde kendimi suçlarım ve eşim de çok ciddi bir şekilde bana bu konuda çok kızar. Sürekli suçu kendimde ararım yapsaydım etseydim koşsaydım gibi.

4 0
paylaş
+1

Elimden geleni yapmışsam suçlu hatatir yok hoc bir şey yapnsmışsam suçlu benim

1 0
paylaş
+1

Bir konuda başarısız olursam konuya göre değişir bazen kendimi suçlarım bazen de hayat şartlarının yetersiz olmasını

1 0
paylaş
+1

Başarısızlıkta hayat şartları etken olabiliyor tabi ama önemli olan kendinin yapamadığı oluyor.Çünkü bir insan gerçekten isterse her şeyi bir şekilde yapabilir.Hatta hayat şartlarındaki zorlukların üstesin den gelerek başarılı oluyorsa o insanın kişilik olarakta kazancı çok büyük olur.Çoğu zaman insanların şartları bahane ettiğini düşünüyorum.

1 0
paylaş
+1

başarızlığın sebebine bakarım eğer sebebi bensem kendimi düzeltmek için uğaşırım, başka birşeyse de eğeronu da düzeltmek için elimden geleni yaparım.

1 0
paylaş
+1

Hayat şartı olsun, başkaları olsun kolaycılık bana göre insan kendi işinden kendi sorumludur çoğunlukla bu yüzden hatayı kendinde araması gerekir.

1 0
paylaş
+1

O anki başarısızlığımın hayat şartlarıyla alakası yoksa tabikide kendimi suçlarım herzaman da başarısızlıları başka şeylere yüklemek doğru değildir bence

1 0
paylaş
+2

Derim ki olduğu kader olmadığı keder

2 0
paylaş
+1

Ben bir konuda başarısız olduğumda ilk anda hayat şartlarını ve başka insanları suçlama eğiliminde oluyorum. Fakat daha sonra oturup mantıklı bir şekilde düşündüğümde aslında sorunun benden kaynaklandığını görebiliyorum ve kendimi suçluyorum.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.