+30

Bilimsel bilginin özellikleri nelerdir?

    -   Eğitim
30 0
31 yanıt   -  
+2

Objektif olmalıdır. İnsanlar arasında din dil ırk ayrımı yapmamalıdır. Gözlenebilir ve devamında denenebilir olmalıdır. Ölçülebilir olmalıdır. Değişebilmelidir. Bilimsel bir bilginin değişebilme ihtimali her zaman vardır. Örneğin geçmişte hücre zarı ile ilgili ortaya atılan modeller günümüzde geçersiz olup yerine akıcı mozaik zar modeli benimsenmiştir. Evrensel ve insan kaynaklı olmalıdır.Fen bilimleri tamamen insanoğlunun doğayı anlama ve açıklama gayretinden kaynaklanmaktadır.

2 0
paylaş
+1

@ftmnr63 e katılıyorum çok açıklayıcı yazmış ayrıca bilimsel bilgileri günlük yaşamımızda hayatımıza geçirebilirsek işlerimiz çok kolay oluyor. Örneğin süpürge süpürmek. Herkesin yaptığı basit bir iş gibi görünüyor ama süpürgenin sapını tuttuğun açıyı bilinçli tutarsan bilimin faydasını görürsün. Bilimsel bilgi objektif olmalı kişiden kişiye değişmemeli. Olgulardan oluşur.

1 0
paylaş
0

Burdaki arkadaşların dediklerine katılıyorum. Objecktif olmalı, deneylerle kazanılmalı, ayrımcılık faktörü olmamalı,gözlenebilir olmalı daha sonra denenmeli,değşşebilir olmalı.yeni fikirler eklendikçe değişebilmeli

0 0
paylaş
0

Çeşitli deneylerle kanıtlanmış ve değişmeyen sonuçlar vermesi...

0 0
paylaş
0

Kişiler değiştiğinde sonuçların değişmeyeceği bilgilerdir. Tarafsız ve objektiftir.

0 0
paylaş
0

Yapılan cevaplara katılıyorum fazla da uzatmaya gerek yok gibi aslında.

0 0
paylaş
0

Dünyada iki türlü bilgi vardır Biri deneysel yolla yani bilimsel yolla elde edilen bir yerde tecrübeler sonucu elde ettiğiniz bilgi deneysel bilginin özelliği Deneylerle sabit olması kanıtlanabilir olmasıdır

0 0
paylaş
0

Öznel değil de daha nesnel olan bilgidir.

0 0
paylaş
0

Bilimsel bilgi belli özelliklere sahiptir. Bu özellikleri ise şu şekilde sıralamak mümkündür. 1 nesnellik yada objektiflik: bilimsel bilgi bilim adamlarının. İnanç kanaat bakış açısı ve dünya görüşlerinden bağımsız olarak ortaya konan bir bilgi türüdür. 2: olgusallık: Olgusallık bilimin ele aldığı durumların gözlenebilir fiziksel gerçekliğin içinde var olması ve duyu organlarımızla algılanabilir deneyleyebilir olması anlamına gelmektedir.

0 0
paylaş
0

Deneysel olarak düşünüyorum ben.

0 0
paylaş
0

Deneylerle ispatlanmış kanıtlanmış bilgilere bilimsel bilgi deriz.

0 0
paylaş
0

Bilimsel bilgiler objektif olmalıdır kişiden kişiye degismemelidir deneylerle kanıtlanabilir olabilir herkes için kesin bir ifade olmalıdır

0 0
paylaş
+1

bilimsel olusu :D

1 0
paylaş
1 yorum
0

Bilimsel araştırmalar çok titizlikle kademe kademe ilerlemesi gerekir .Materyal metodları iyice tespit edilmelidir.Objektif metodlar kullanılmış olmalıdır

0 0
paylaş
0

Bilimsel bilgi bir konuda ki kanıtlanmış şeylerdir. Artırılmış üzerine deneyler yapılmış, teorik bilgiler uygulamaya dökülmüş bilgilerdir.

0 0
paylaş
0

bilmem nedir ben bunu bilmiyorum

0 0
paylaş
+1

Bilimsel bilgi, herkes tarafından doğruluğu kabul edilen bilgiler topluluğuna denir.

1 0
paylaş
0

Kişiden kişiye değişmeyen verilerdir.Bilimsel bilgi.
Birikimli ve ilerleye bilir olmalı,Evrensel olmalı,bilimsel bilgi için bilim adamlarının çoğu aynı karara varmalı.

0 0
paylaş
0

Bilimsel bilgi kişiden kişiye asla degiskenlik göstermez. Sistemli ve yöntemi olma. Evrensel ve deneysel olmalıdır. Birikimli ve ilerleyebilir olmalıdır. Bilimsel yöntemle uretilmelidir. Gözlem veatığı birleştirir.

0 0
paylaş
0

Sınırları önceden belirlenmiş bir alanda,bilmek amacı ile genel geçer bilgiye ulaşmak için sistemli olarak,belirli bir yöntemle elde edilen bilgilerdir.

+1

Bilimsel bilgi bakıldığı zaman bu bilginin herkes tarafından kabul edilmiş . Tartışmaya açık olmayan bilgiler olarak bilimsel bilgi kapsamı alanında geçerlidir.

1 0
paylaş
0

Bilimsel bilgi kanıtlanmış bilimsel verilerle oluşturulmuş bilgidir aksi Sanırım iddia edilemez

0 0
paylaş
+1

Bilimsel bilginin diğer özellikleri yanısıra dört temel özelliği vardır. Bunlardan birisi nesnellik yani çalışmalarda objektifliktir. Diğeri rasyonellik yani akla yatkınlınlıktır. Üçüncüsü gerçekçilik, insan düşüncesinden bağımsız gerçekler olduğunu savunmadır. Sonuncusu ise doğruluk, bir önermenin gerçekle uyuşmasıdır.

1 0
paylaş
0

kesin net ve tartışmaya kapalı olması

0 0
paylaş
+1

Bilimsel bilgiler nesnel olmalıdır. Bunun yanı sıra nesnellikle birlikte tarafsız ve kanıtlanabilir de olmalıdır. Bilimsel hiçbir bilgi, kişiden kişiye değişemez.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.