+9

Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda geçerli olan yaklaşımlar yüzde 5 ve yüzde 10 hata paylarına göre yapılan hipotezlerin geçerli olması ya da ret olması vardır.

9 0
paylaş
+5

Vallahi öyle soru soruyorsun ki şu anda düşünüyorum ama cevap veremiyorum biraz Anlaşılır bir şekilde sorsam Belki daha güzel cevaplar verebilirdim

5 0
paylaş
+5

Aksi ispatlanana kadar araştırmalar geçerlidir.

5 0
paylaş
+9

Hiçbir fikrim yok bu konuda.. Üzgünüm...

9 0
paylaş
+5

Soru bilmediyim yerden ama yanıt veremicem demek yorum yapmıcam anlamına gelmez.kusura bakma.

5 0
paylaş
+6

Neden insanları düşündürecek bilinmeyecek sorular soruyosunuz herkesin yorum yapabilceği bir soru sorsanız daha iyi olur aslında üzgünüm cevap veremicem

6 0
paylaş
1 yorum
+5

Maalesef bir bilgim yok.

5 0
paylaş
+6

Maalesef bilgim yok .

6 0
paylaş
+5

Baya farklı bir soru ne cevap vereceğimi baya düşündüm işin içinden çıkamadım arkadaşım. :)

5 0
paylaş
+6

Error beynim yandı ben iptal

6 0
paylaş
+6

Keşke fikrini de bildiğinide yazsaydın da bilgilendirseydin bizi google yazsam kaç sayfa çıkar

6 0
paylaş
+7

Nitel yaklaşım ve nicel yaklaşım var. Genelde Bilimsel Araştırma Yöntemleri ya da Sosyal Bilimlerde Yöntem gibi derslerde bu iki ana başlığa dayanır. nitel yalaşım kantitatif olarak daha çok sayı veşekilsel değil de vasıfsal özellikleri ön planda iken, nicel yaklaşım daha çok sayısal ve fen bilimlerinde kullanılır.

+8

Isvicreli bilim adami arkadasima sordum nitel ve nicel dedi hocam bunlar bana cok uzak konular be sade nitel ve niceli biliyom bunlarin kelime anlamlarini dahi bilmiyorum.

8 0
paylaş
+6

Keşke soruyu toplayıp öyle sorsaydın. Ne sorundan birşey anladım, ne sorunun açıklamasından birşey anladım. Soru sorarken daha açıklayıcı bir soru sorarsan, açıklamaya gerek kalmayacak.

6 0
paylaş
1 yorum
+6

Mesela "rasyonel yaklaşım" yapılabilir. Bu yöntemler konu mantık kuralları çerçevesinde araştırılıp çözülür. Tümevarım ve tümdengelim olarak iki şekilde yapılabilir bu yöntemle yapılan araştırmalar. "Mistiksel yaklaşım" da yapılabilir. Bu yöntemde de din adamları, mistik öğretilerdeki kabuller, falcılar, astrologlar gibi kişilerin ortaya koyduğu bilgilerden faydalanılır. Ama ne kadar bilimsel olduğu tartışılır bu durumda.

6 0
paylaş
+4

Bende soruyu anlamayanlardanım. Sorularımızı herkesin uzunca cevaplayabileceği nitelikte yazsak daha iyi olur sanırım. İnternette biraz araştırma yaptım ama yine de buraya gelip açıklama yapabileceğim kadar anlamadım.

4 0
paylaş
+2

Hiç bilemedim şimdi...

+3

hiç bir fikrim yok

3 0
paylaş
+3

Hımm bilmiyorum üzgünüm

3 0
paylaş
+3

Bu sitede bilim sorularından çok yorum sorusuna cevap geliyor. Çünkü sadece yorum yapabileceğimiz konulara uzunca cevap yazıp Ap kazanabiliyoruz :) Onun dışında çok güzel bir soru sormuşsun. Sanırım gerçekçilik, objektiflik gibi kriterler vardı ama maalesef ben de tam olarak bilemiyorum.

3 0
paylaş
+4

Çok yaklaşım çeşidi var da bilimsel yaklaşımlarda geçerli olanlar hangileri bilmiyorum.

4 0
paylaş
+2

Benim bildiğim nicel ve nitel yaklaşımlar var. Model, teori, tutarlılık, doğruluk, genellik, eleştiri bunlarda bilimin özellikleri ve yer aldığı konulardır. Rasyonel yaklaşım, pozitivizm bunlar da var olmuştur genelde. Ama tam bir bilgim yok açıklamaları konusunda.

2 0
paylaş
1 yorum
+2

Bilimsel yapılan araştırmalar belli bir hata payı içerir.Bu çalışmalar daha sonra geliştirebilir veya aksi iddia edilebilir.

2 0
paylaş
+2

Benim de bir fikrim yok.

+3

Bilimsel araştırmalarda geçerli olan yaklaşımlar güzeldir. Ama fazla yaklaşılmamalıdır herşeyin fazlası zarardır malesef. Ama yaklaşılsada bişey olmaz yaklaşılmasa da yinede çok yaklaşmamak gerekir. Zaten bilimsel araştırmaların başında yazar yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır diye. Öyle bir soru sormuşsun ki aklıma şaban replikleri geldi kardeşim :)

3 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.