+1

İlk olarak site tasarımı ve dizaynı olarak html,css,bootstrap öğrenilmesi gerekir.
Sonrasında ise sitenin daha görsel,animasyonu için javascript,jquery gibi programlama diller öğrenilmelidir.Eğer blog tarzında veri tabanı ilgilendiren sitelerde php,javascript framework olan node js kullanılarak yapılır.

0

Eğer bunu bir meslek olarak, fakültelerin sağladığı disiplin ile öğrenmeyi değilde, kişisel bir çaba ile kendinizi geliştirmek adına gerçekleştirmek istiyorsanız, öncelikle bir başlık seçmeli ve kendinize bir takım sorular sormalısınız.

-İşin sonunda nasıl bir uygulama geliştirmek istiyorsunuz?
-Bu uygulama hangi platform ya da platformlarda çalışmalı?
-Uygulama kendi ürettiği veya kullanıcı tarafından girilen verileri bir veritabanı yada benzer kaynaklarda saklama ihtiyacı hissediyor mu?

Bunlara benzer soruları kendinize sorduktan sonra, bir programlama dili seçmelisiniz. Tercihinizi, yaparken öğrenmek istediğiniz dilin ücretsiz derleyicileri olması, geniş bir kullanıcı kitlesi olması önemlidir. Zira bu şekilde takıldığınız yerler olduğu zaman internetten veya basılı yayınlardan kaynak bulmakta sıkıntı çekmemelisiniz.

Ardından motivasyonunuzu kaybetmemek adına küçük ve ulaşılması kolay hedefler koyarak programlamaya başlamalısınız. Örneğin basit bir arşiv programı, bilgisayara karşı oynanan 2 boyutlu bir oyun, kendinizin kodladığı bir blog sitesi gibi. İlk projeleriniz küçük olmalıdır, çünkü başlarda karmaşık projeler bilginizin yetersiz olmasından dolayı sizi kolaylıkla yıldırabilir.

Herhangi bir projeye başlamadan önce mutlaka kağıt ve kalem kullanarak önce kullanıcıların kullanacağı arayüzü kabataslak çizmeniz ve gerçekleştirmelerini istediğiniz işlemleri bir bir yazmanız size çok büyük zaman ve yetkinlik kazandıracaktır. Çünkü bu aşamada tespit edeceğiniz kullanıcı işlemleri programlama aşamasında üreteceğiniz "fonksiyonlar/metodlar" olacaktır.

Benim tavsiyem, nesne yönelimli, görsel arayüzü olan ve popüler bir dil olan C# ile başlamanız. Ayrıca hız kazandırması ve kontrollü bir gelişim imkanı tanımasından dolayı bir eğitmen kontrolü ile başlamanız. Bunun için Udemy.com sayfasına giderek ücretsiz bir sürü eğitim bulabilirsiniz. Kendinize çok yoğun olmayan bir öğrenme takvimi oluşturun, kesinlikle saatlerce süren ve aralıksız bir çalışma olmasın, ve aksamasın. Küçük hedeflerinizi teker teker gerçekleştirin ve her seferinde bir kademe daha gelişmiş programlar yazın. Zamanla yeni bir dil daha öğrenmenin ne kadar kolay ve bir öncekinden çokta farklı olmadığını göreceksiniz.

0 0
paylaş
+1

Kardeşim seni birsürü terimlerle boğup çok bilmişlik yapmak istemiyorum. Eğer web site açmak istiyorsan ve ciddi düşünüyorsan bu işten para kazanmak istiyorsan,ben web site kurmayı düşünüyorum ve takım arkadaşları arıyorum eğer ki istersen bana ulaşabilirsin. Sadece yazı yazarak para kazanabilirsin.

1 0
paylaş
1 yorum

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.