+2

Evi bekarken siz almışsınız, eşiniz nasıl hakkı oluyormuş??

2 0
paylaş
2 yorum
+3

Mal mülk olunca ara ya bir çok sıkıntı gelebilir ama sakın kesinlikle hayatında getireceğini bilemezsiniz Sonuçta bekarken almış olduğunuz şey sizin üzerine Eğer eşiniz bekarken almış olduğu şeye Ailesi size vermeyi kabul eder mi orasını tartışılacak bir durum yani bayanların bu devirde gerçekten ekonomik açısından kendisini güvencesi altına alması lazım Hayatın ne getireceği bilinmiyor O yüzden şu an sizde kalabilir hiç kimsenin dediğine kulağınızı asmayın

3 0
paylaş
+4

Evlilik birliğinden önce edinilmiş mallar kişiye aittir. Hiç bir şekilde hak talep edilemez. Evlilik birliginde edinilenler ise ortaktır. İstedikleri kadsr hak iddia etsinler o ev eşin değildir. Eğer siz o evde oturuyorsanız eşiniz masraf yapmışsa bile istememeli. Zaten kanunen de hakkı yok.

4 0
paylaş
+5

Evlilik birliğinden önce edinilmiş her türlü mal şahısa aittir ayrılma söz konusu olduğunda o mala ortak çıkamaz yasal olarak hakkı yoktur istediğini söyleyebilir yasal karşılığı yok

5 0
paylaş
+4

Eşinizin ailesine ne sizin evinizden. Bekarken alınmış ve babanızla sizin üzerineymiş. Kimsenin kanune hakkı yok o evde. Sadece sizin ve babanızın var.

4 0
paylaş
+6

Ne münasebet canim saçmalığa bak eşinin ailesi mi vermiş parayı konuşmaya hakları bile yok.

6 0
paylaş
+4

Evlilikte mal edinme, gayrimenkul ve tüm kazançlar evlilik tarihi baz alınarak yapılmakta, evlenmeden önceki senin elde etmiş olduğun edinimler senindir. Eşinin buda bir hakkı yoktur. Ancak, senin demek eşinin demektir. Eşinin ailesi buna karışamaz. Ama sen ailen için istersen buna eşini de dahil edebilirsin.

4 0
paylaş
+1

Hala ödemesi var demişsiniz, bence bu durumda eşinizin haklılık payı olabilir.
Ancak eşler arasında bu tarz şeyler problem oluyorsa, temelde daha ciddi sorunlar var demektir.
Güven sorunu var bence. O güven sorununu çözmek lazım öncelikle.
Demek ki eşiniz ya da ailesi her an terk edilebilir ve ortada kalır diye bir düşünceye sahip.

2 1
paylaş
+5

Bu nasıl bir aile veya nasıl bir evlilik ki, mal konusu problem olabiliyor? Evlilik sağlam değilse, bu gibi konuların tartışılması çok normal. Çünkü her an ayrılabiliriz düşüncesi hakim oluyor. O yüzden de, senin malın başka, benim malım başka gibi düşünceler açığa çıkıyor. Sağlam temelli evliliklerde ayrılık söz konusu bile olmadığı için, mutlu-mesut yaşandığı için, mal zaten ortak oluyor. Yani ha senin olmuş, ha benim. Zaten beraber yaşayacağız. Bu gibi şeyler problem bile değil. Açıkçası sizdeki sorun bana çok garip geldi. Evliliğinizi sorgulayın.

5 0
paylaş
2 yorum
+3

Eşinizin de hakkı olan kazancınızdan bu taksitleri ödüyorsunuz. Eşiniz çalışıyorsa belki onun kazancı da bu taksitlere katılıyor. Kendi vicdanınıza göre karar verin.

3 0
paylaş
+2

Bence çok da muhalefet yapma. Alttan al.
"Tabii ki yaşam müşterektir. Evlilikte benim senin yoktur. Bizim vardır. Bu nedenle eşimin de maddi manevi haklarına değer veriyorum. Allah razı olsun, çok erdemli ve iyi bir evlat yetiştirmişsiniz. Mutlu bir evliliğimiz var. Böylesi meselelerle ağzımızın tadı bozulmasın..."
gibi laflar söyle.
Ama eşinle de böylesi aile içi meselelere anayı bacıyı karıştırmamak üzere anlaşma yap.
Yani hiç bir şekilde özel yaşamınıza başka insanları dahil etmeyin.
Özel yaşamınızda bir sorun yaşarsanız ailelerinizdeki kimseyi bilgilendirmeyin.
Derdinizi ilgili uzmanla çözün.
Psikiyatr hekim, evlilik danışmanı, evlilik avukatı, vb.

Benim tavsiyem böylesi sorunlar yaşayan çiftlerin bir aile avukatı olmasıdır.
Böylece bir mesele olunca, "bana değil avukatıma konuş. ben meşgul bir insanım. böylesi durumları avukata havale ettim." dersin.
Yaşam çok zor ve çileli.
Her şeyi kendiniz çözmeye kalkışmayın.
İlgili uzmanlara havale edin.
Bırakın onlar uğraşsın.
Siz de yıpranmayın.

2 0
paylaş
+2

Sakın verme. Bugün evini yarın her şeyini isterler. Ama bak tek başına ödüyormuşsun taksidini. Baban da destek olmuş. Aile konutu mu peki? Aile konutunda yaşıyorsanız eşiniz destek bile oluyorsa kira gibi düşünebilirsiniz. Hukuki olarak borcu evlilik süresince ödüyorsanız dahi evlilik sürecinden önce alındığı için eşiniz hak iddia edemez. Benim bir arkadaşımın kocası evlenmeden kendi imkanlarıyla apartman dairesi satın aldı. Arkadaşım eşi boşanmak istediğinde evden pay alamadığı için boşanmadı. Babanız da destek olmuş. Bunu hraap kayıtlarıyla da ispatlar. Sakın yumuşayıp da gardınızı indirmeyin. Bugün evi isteyen yarın başka şeyler de ister ve eşinizin ailesine yaranamazsınız. Her şeyinizi verip ağzınızla kuş tutsanız dahi.

1 yorum

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.