+7

Bu biraz değişik bir soru. Dinen nasıldır bilemiyorum ancak aynı kaptan yemek yemenin mikroplarla bir ilgisi yoktur. Eğer yemek yiyen kişiler sağlıklı, yemek ve yemek konan kap temiz ise hiçbir şey olmaz.

+7

Aynı kaptan yemek hastalıklar bulaşmaz. Eskiden hep beraber yenilir hep beraber içilirdi. Şimdi ise biraz daha moderenleştik. Ama aynı kaptan yemek yemeğin hiç bir sıkıntısı yoktur.

7 0
paylaş
+7

Eğer sünnetse merak etme hastalık fala bulaşmaz.ama yiyenlerden biri grip falansa bulasabilir.

7 0
paylaş
+9

Aynı kaptan yemek yeyip içerken hastalık bulaşmaz. Aynı kaşık ya da çatal olsa belki. Soruyu tam anlamadım. Çoğu yörede ortak bir tepsiden yemek yerler mesela. Zararı olacağını sanmıyorum.

9 0
paylaş
+7

Herkeste hastalık yok sonuçta. Tanımadığınız kişilerle aynı kaptan yiyip içmeyin sizde. Kimde ne hastalık olduğu sonuçta alnında yazmıyor. Ve bazı hastalıklar vücut salgılarıyla bulaşabiliyor (gözyaşı, ter vs) . O yüzden dikkatli olmanızı öneririm.

7 0
paylaş
+7

Sünnetmiymiş ben ailemin dışında aynı tabaktan yiyemem herke kendi önünden yerse kaşıklar birbirine değmezse bulaşmama olabilir

7 0
paylaş
+5

tabiki bulaşır ama o cümle o mana da denmemiştir kesin o nedir herşeyi beraber yapmaktır her koşula beraber göğüs germektir her yola beraber girip her dertten beraber çıkmaktır o

5 0
paylaş
+6

Yani böyle bir şeyi burda okudum ben de.. Algılamak güç... Hiçbir fikrim yok.

6 0
paylaş
+5

bu cümlenin anlamı tam olarak yazdığı gibi degildir.
daha çok paylaşmak bölüşmek birlik olmak beraber hareket etmek ortak olmak gibi anlamlar çıkarılabilir.

5 0
paylaş
+5

Yanı kaptan temel içmek sünnet mi nede yazıyor ben bilmiyorum açar iken konuya Tirmizii filan hadis kitaplarından örnek koysaydınız bizde nerede ene şekilde hediye geçtiğini öğrenirdik. Biz ayrı kapta yiyoruz yana.

+3

Ailenizle yersiniz , hassasiyetiniz varsa yemezsiniz.Bende aynı tabaktan yiyemiyorum çoğu şeyi.

3 0
paylaş
+5

O zamanın şartlarıyla bu zamanın şartları bir değil .. Eğer sünnetse vardır bir mükâfatı. Herkesle aynı kaptan yemek yememek en doğrusu. Ailenle tanıdığın kişilerler yemek sağlık açısından iyi olur. Hep hastalık durumu haricinde söylenilmiş bir sünnettir bu bence araştırmak lazım içeriğini bilmediğim için pek yorum da yapamayağım.

+5

Aynı kaptan yemek yemek veya içmek sünnet derken, paylaşmayı, birlik beraberliği kastediyor. Bu soru değişik geldi. Bu soru ilk okunduğu anlamda açıklamak gerekirse, aynı kaptan yenen bir yemekten hastalık bulaşmaz.

5 0
paylaş
+4

Siz konuyu yanlış anlamışsınız. Burda kasttediği şey malını olmayanlar ile paylaşmanın sünnet olduğunj belirtmiş.

4 0
paylaş
+4

Bence bulaşmaz genellikle hastalıklar kan yoluyla bulaşır ve yemek konusunda da alakası yok diye düşünüyorum

4 0
paylaş
+4

Aynı kaptan yemekten hastalık bulaştığını söyleyebiliriz. Ama bünün sünnet olduğunu söyleyemem.

4 0
paylaş
+3

Ayni tabaktan yeme icme sunnet tamamda sen bakiyosun adam hasta iste onun tabagindan yemiceksin.

3 0
paylaş
+3

Bu konu hakkında bir şey söylemeyi pek istemiyorum Ama artık Aynı kaptan yemek yeme zorunluluğunuz yok tabak çeşitleri de sayısı çok eskiden fakirlik vardı ama şu anda en fakir olanın evinde bile 12 kişilik yemek takımı olduğunun biliyorum Bence hastalıkta bulaşır tükürük yoluyla bile hastalık bulaşıyor bilmiyorum Bazen dini anlamakta zorluk çekiyorum

3 0
paylaş
+3

Ben bunu ilk defa duydum ve böyle bir şeyin olabileceğini hiç sanmıyorum. ben aynı kaptan asla yemek yemezdim. bir an hayal ettimde aynı ortadaki çorbayı herkes ağzına soktuğu kaşıyı daldırarak içiyor. benim için imkansız karnım tok der ve kenara çekilirdim herhalde. yada ayrı bir tabakta rica ederdim.

3 0
paylaş
+3

Bu soruyu ilk defa duydum ve internette biraz araştırma yaptım ne demek olduğunu anlayabilmek adına. Aynı tabaktan yemek yemek müslümanlar için Sünnet’tir şeklinde yazıyor. Ayrı ayrı kaplarda yemek yemek bereketsizlik getiriyormuş sanırım. Yemeğin toplu halde yenmesini ve yenirken üzerine besmele çekilmesi buyrulmuş. Yemeklerin en bereketli olanı yemekte çok el olmasıymış. Hastalık konusuna gelince bulaşıcı hastalıkları olanların ayrı yemek yemeleri emredilmiş. Akraba, eş, dost ve aileyle yenilen yemekler aynı kap içerisinden yenilirse bereketli oluyormuş ama bir toplulukta tanımadığın insanlarla birlikte bir yemek yiyorsan ayrı ayrı yenmesi sağlık açısından daha iyiymiş. Araştırmalarım sonucunda bu bilgilere ulaşabildim, inşallah açıklayıcı olmuştur.

3 0
paylaş
+3

O günün şartları ile ilgili de olabilir. Ayrı ya da beraber yemek tamamen men edilmiş mi ona da bakmak lazım. Yine de bu konuyu İlahiyatçılar ve Tıpçılar tartışığip karar versin. Beni aşar bu mesele. :}

3 0
paylaş
+2

Konuyu tam olarak araştırmadan bişey denilmemeli bence

2 0
paylaş
+2

Aynı kaptan yediğim kişi elini ayağını sokmuyorsa sıkıntı yok

2 0
paylaş
+2

Yıllardır herkes yiyor hasta olmuyorda. Şimdi yiyince mi hasta olunacak. Olunmaz merak etmeyin.

2 0
paylaş
+2

Eskiden malum yer sofrasında tek bir tencereden alınıp yeniyordu şimdi tek tek herkesin tabağı var ancak gene kırsal yerlerde yeniyor.Bir şey olmaz kanımca

2 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.